Што боли повеќе, психичката или физичката болка?

Член од
31 јули 2008
Мислења
152
Поени од реакции
7
psihickata mnogu mnogu poveke...
i fizickata boli ama ne kako i psihickata...

Eliza

EliXiR
Член од
10 ноември 2008
Мислења
129
Поени од реакции
3
Повеќе боли она моменталното.:smir:

Член од
5 мај 2008
Мислења
1.357
Поени од реакции
127
Психичката многу повеке боли одколку физичката.

Eliza

EliXiR
Член од
10 ноември 2008
Мислења
129
Поени од реакции
3
Повеќе боли она моменталното.:smir:
Да гласеше темата што е позаморно од физичка и психичка активност,ке кажев психичкиот замор.Кога физички ке се измориш легнуваш-заспиваш и изутрина се будиш ко нов.Кога психички ке се замориш легнуваш,лежиш,лежиш....и не можеш да заспиеш...и стануваш го започнуваш новиот ден.....
Психичката и физичката болка не можат да се споредат,затоа што секогаш ке надвладее онаа која во моментот ке биде почуствувана како последна најјака или моментална.

butterfly1135

Tutto questo amore...
Член од
30 август 2008
Мислења
209
Поени од реакции
5
Pa sto znam...spored mene psihickata, ama i pak zavisi do karakterot..Kaj poemotivnite glasi ona " podobro samar da mi udrese otkolku so tie i tie zborovi da me navredese, pomalku ke me bolese nego vaka "...i obratno neli?!? :pipi:

M

M del Mar

Гостин
Психичката најнормално.
Колку сакаш биде ладнокрвен,без емоции, некој момент може мн повеќе да те повреди од физичката која што брзо поминува и се заборава.

Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
Камен во бубрег, предизвикува моментална болка која проаѓа и брзо се заборава. Да.

Член од
23 јануари 2009
Мислења
54
Поени од реакции
1
Па мислам дека психичката болка повеќе боли и трае од физичката,бидејќи раните за одреден период зараснуваат,но лузните во срцето цел живот остануваат.:pipi:

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Кој ги искусил двете, сигурно знае која повеќе боле и која остава дамка вечно, добро и физичката остава белези имам еден на коленото но полошо е што имам белег на срцето

LiGLaTa

PartY AnimaL =)
Член од
10 јуни 2008
Мислења
310
Поени од реакции
10
Псхичката дефинитивно повеќе болии.. На пр ако паднеш и удриш нешо ќе те боли 2-3 дена можеби и недела.. но ако некој те повреди.. тогаш тоаа цел живот го памтишш... :wink:

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Псхичката дефинитивно повеќе болии.. На пр ако паднеш и удриш нешо ќе те боли 2-3 дена можеби и недела.. но ако некој те повреди.. тогаш тоаа цел живот го памтишш... :wink:
Вистина...ама ако паднеш. Ако земам јас игла и ти ги дупчам сите нокти, па после земам една клешта и ти ги извавам ноктите бааавно, па после земам ножици и на местото каде шо порано имаше нокти на половина ги сечам, па ти ги земам забите one by one, без седатив, ти ги кршам на половина, па после ти ги вадам...? Сигурна си дека психичката боли?

Kajgana Shop

На врв Bottom