Ova pandava ne da zamara CPU,sho da ti kazam...Samara напиша:I jas imav takvi. Zemav Panda Antivirus i ottogas neam nikakov problem. A predtoa mi bese katastrofa
Go preporacuvam. Epten.
www.9down.comMarlboro-light напиша:Jas koristev kasperski ama sega i pomina vremeto... znae nekoj kade da simnam kasperski antivirus pro onaka so key
...ama moze i nekoj drug da mi preporacate
Za site onie sto ke se trudaat im se zablogaduram
KaiTekk напиша:вака сеа
kaspersky anti-virus - моментално има најголема датабаза да дефиниции за вируси, меѓутоа единствен недостаток е што е премногу лесно да се исклучи од некој вирус (нема механизам за борба против таквиот вид на вируси) и не нуди хеѕристичка заштита (заштита од нови, непознати вируси)
NOD32 - според мене можеби најдобриот антивирус, има одлична хеуристичка заштита, голем број на антивирусни дефиниции и има меганизам според кој 80% од вирусите што во себе имаат опција да ти го исклучат антивирусот нема да бидат способно во тоа. И за разлика од претходниве 2, зафаќа многу малку од системската меморија така да нема воопшто да забележиш дека на компјутерот имаш антивирус. За другите незнам, не сум ги пробал меѓутоа овие со топ 3 според мене.
I jas mislam deka e taka. Otkako staviv Kaspersky nieden virus ne fativ, a prethodno so Symantec i nekoi kako toj Nod fakav eden kup virusi. Go skenirav na 3 dena i mi pokazuvase najmalku po 10-15 virusa. Ne deka so Kasperskivo ne fakam ali se desava po 1 vo mesecot. Inaku pred da go fatam virusot kasperskivo mi javuva poraka deka virusot probal da go zarazi kompjuterot i deka sega e izbrisan.humanoid напиша:
Да не е обратно случајно
Нод нема никаква самозаштита, мислеа дека има со класично ставање на лозинка, но се испопаничија кога почнаа да го исклучуваат иљадници вируси. Сеуште нема лепенка за ова. Плус што нема добар анпакер(не може да распакира многу фајлови за да ги провери), плус што јавува грешки при скенирањето (file locked- не може да ги отклучи)...нема добра анти тројан заштита, нема анти malware и adware...
Касперски има еден скриен процес што се вика watchdog.Тој процес го чува од секакви напади и насилни исклучувања или бришења.
информирај се малку, па потоа суди. :wink: