Шведска - Македонија [26:26]

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
30 август 2009
Мислења
584
Поени од реакции
212
судииве ги штитеа "жтиве"..ами со швабите па кузнај шо ќе биде.. ако може некој да најде кој судии ќе судат на таа утакмица?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Тој вториот коментатор го потече фластер та фластер, во темава секој втор збор е фластер, ништо чудо ханзапласти да сањаме вечер :)

Член од
14 март 2010
Мислења
16.939
Поени од реакции
16.238
Тој вториот коментатор го потече фластер та фластер, во темава секој втор збор е фластер, ништо чудо ханзапласти да сањаме вечер :)
Добро си коментираше Магдинчев, е сеа ние тоа што не го одработивме на терен е друго. Ама пак друго е да си на терен, а друго да го коментираш натпреварот.

H

HoT IcE

Гостин
Денеска многу слабо игравме, посебно оној голманот и Кире.
За голманот немам коментар, се гледа дека е дрво, проблемот е што неможе ниту свирче од него да бидне, се радував на 2те одбрани како мајмун на банана.:icon_lol:

Друго, играме многу слаба одбрана, факт.
Со Шведска ако одигравме вака, ако не се поправиме несакам да помислам што би се случило со Германија, и покрај нивниот пораз.
Крај краева, јас сум оптимист бе, гајле ми е за глупите Немци. :icon_lol:

Бтњ, како заврши утакмицата Немачка - Германија?:icon_mrgr:

Член од
27 март 2007
Мислења
584
Поени од реакции
37
реално Шведска е прејак тим и треба да сме презадоволни од исходот.. само конкретно за утакмицава греота е што изигравме нерешено требаше да ја добиеме ама на крај и добро е што вака заврши зашо Кире го понесе слава па шутна од 10 метри и му ја фати ама ете среќа пречка имаа овие.. како и да е многу утнати пенали и зицери од наша страна што скапо не чинеа и многу избрзани напади во периоди кога губиме.. да се средат барем тие брзања, пеналите и утките да ги тргнеме на страна и на добар пат смe

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.621
Поени од реакции
59.454
Добро си коментираше Магдинчев, е сеа ние тоа што не го одработивме на терен е друго. Ама пак друго е да си на терен, а друго да го коментираш натпреварот.
И јас можам да го коментирам она:
- ако погоди: БРАВО!!!
- ако промаши: прерано шутна...
- повремено ќе викам фластер, фластер...

Единствено што не можам е да склопам реченици како Ников, тој и сам ако разбира што вели...

H

HoT IcE

Гостин
Мене ми фали Игорче..Трпески, д мадафака фром Јуро Баскетбал!

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
Денеска многу слабо игравме, посебно оној голманот и Кире.
За голманот немам коментар, се гледа дека е дрво, проблемот е што неможе ниту свирче од него да бидне, се радував на 2те одбрани како мајмун на банана.:icon_lol:

Друго, играме многу слаба одбрана, факт.
Со Шведска ако одигравме вака, ако не се поправиме несакам да помислам што би се случило со Германија, и покрај нивниот пораз.
Крај краева, јас сум оптимист бе, гајле ми е за глупите Немци. :icon_lol:

Бтњ, како заврши утакмицата Немачка - Германија?:icon_mrgr:
wtf ???

Член од
14 март 2010
Мислења
16.939
Поени од реакции
16.238
И јас можам да го коментирам она:
- ако погоди: БРАВО!!!
- ако промаши: прерано шутна...
- повремено ќе викам фластер, фластер...

Единствено што не можам е да склопам реченици како Ников, тој и сам ако разбира што вели...
Незнам што очекувате да кажи.. ако збори нешто надвор од тоа што се случува на терен, ќе речите дека безврска збори, ако ја коментира играта на двете екипи пак не ви чини.
Замерка имам само што употребува србизми.. како да слушам коментатор на РТС, а не на некоја Македонска телевизија.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.621
Поени од реакции
59.454
Незнам што очекувате да кажи.. ако збори нешто надвор од тоа што се случува на терен, ќе речите дека безврска збори, ако ја коментира играта на двете екипи пак не ви чини.
Замерка имам само што употребува србизми.. како да слушам коментатор на РТС, а не на некоја Македонска телевизија.
Немам замерка на тоа што го зборува, тој е гостин. Коментаторот е катастрофа, три чисти претстави од коментирање нема. Имам замерка што немаме коментатор кој знае да подигне адреналин, како странска репрезентација да даваат се. Калински поезија кажува ама барем има и глас и речник...

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Кога сме веќе кај коментаторите..ми фали и тоа многу гласот и зборовите на Калински..ќе се почуствувам исто како во времето кога Реал Мадрид доминираше во Лигата на Шампионите во фудбал и кога Кометал Ѓорче играше финалиња во Лигата на Шампионите во ракомет..човекот е легенда барем со него нема да се нервираме при евентуален недостаток од голови на следните утакмици....

Иначе за денешниот натпревар според мене донекаде е и добро што изборивме нерешено но треба да се има во предвид дека лесно можевме да стигниме до победата ...
Според мене тука во неколку наврати Шундовски погреши со лошата поставеност во одбраната каде си довзолувавме со играч повеќе да примаме голови како од шала..ракометот не е кошарка да се игра зонски и да се трча човек на човек(како што правеше Миркуловски)....овде се бара тепање,мавање,туркање и се останато..зарем не заприметувавте како Швеѓаните на Лазаров му влегваа вкоски при секое негово издигнување???..се надевам дека со германија ќе играме малце похрубо во одбраната бидејќи Немциве одат повеќе преку бековите отколку крилата како тоа што го правеа швеѓаните....

Кире си е Кире прва ѕвезда на тимот и нашиот најдобар поединец кој има мадиња до без крај кога се крши утакмицата..но ете некогаш нема да му тргни и то е то..се гледаше од небо дека голманот на шведска добро ги проучи неговите удари и на неколку пати одлично изреагира па на сите ни беше чудно зошто Лазаров не погоди:eek:....Наумче и Ствече беа одлични денес а посебно Аљушот кој иако има 40 години батето игра како некој младич:cuc:..секоја чест ....

Со Германциве според она што го гледам на хајлатсите не се ништо посебно и немаат некој посебен квалитет во нападот..само треба да се игра цврсто,погрубо и посконцентрирано во одбрана...јас најповеќе се плашам од мислата дека се Германци отколку од квалитетот кој го содржат..сепак и со средно школци да ни играат нема да ни се предадат така лесно..а и плус првата загубија а ние изигравме нерешено и притисокот ќе биди значително кај нив...па ние бараме одмазда за 2009.....

можиме да ги скичмиме мислам само Кирката да проработи малце и Шундовски да ми го прочита постов....ИДЕМО:D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom