- Член од
- 6 декември 2022
- Мислења
- 960
- Поени од реакции
- 1.465
Јал дечкито банови на chess.com ама после се навртел накај Магнус и Хикару и ги тужел за $100 милиони. Може затоа FIDE не смее да го банира, ќе ги тужи и нив за клевета.Според мене треба да јаде бан, и да му се забрани да игра на фиде евенти засекогаш! Ама кој сум јас? И дали има докази? За жал на презумпции не можеме ништо...
Не следам шах но откако почна аферата со Ханс, сѐ стана доста интересно. На Јутуб излегоа видеа од специјалисти по применета статистика кои анализираа совпаѓање на потезите на Ханс на сите мечеви одиграни онлајн и лице в лице со потезите кои вештачката интелигенција би ги повлекла и нашле тесно совпаѓање во 200 мечеви. 19-годишниот Ханс на меч со 12-годишник од Индија, му заборавив име, е најден со потези кои тесно следат потези кои вештачката интелигенција би ги повлекла. Значи морал да вара против… дете?! Е кај ќе ти иде душата Ханс…
Накаде иде вештачката интелигенција во шахот пак е приказна за себе, АлфаЗеро има ЕЛО од 3000 ако не се лажам, недостижно за човечки шахист.
Врвните шахисти имале свои Јутуб канали и стримови, коментирале партии и си се дружеле што беше забавно да се гледа, гикчиња си играат шах и си се дружат. Хикару предничи во тој поглед, забавно е да се гледаат неговите коментари, стримовите траат со саати, изгледа како отворен човек и позитивна личност. За разлика од Ханс… мрак… игра партија шах со една од сестрите Ботез за да ја одведе на дејт. Еј загрозена личност