Човештво, теории на настанувањето

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Да само надрелано интелигентна сила може да го создаде светот каков што е и со сите тие детали.

да баш така се е правилно искомбинирано како што прилега немора далеку да анализираме да го гледаме целиот жив свет доволно е да го погледнеме човекот неговите физички и карактерни црти се е така перфектно искомбинирано и да го менуваме тешко дека ќе исгледа поубаво од оригиналот...

јас верувам дека некоја надрелно совршена и интелигнетна сила не создал која ја нарекувам БОГ.
Како знаеш дека е перфектно искомбинирано? Треба ваљда да го споредиш со нешто... Со нешто што не е перфектно, за да можеш да кажеш „ова е, а ова не е перфектно!“
Со што би ја споредил ти перфектноста на човекот?

The One

Оној шо ќутит а све знајт
Член од
16 март 2008
Мислења
189
Поени од реакции
39
Не можеш да кажеш за нешто дека е перфектно поради тоа што со самата конечна перфекција доаѓа и конечната имперфекција односно ако нештото е перфектно тогаш е и крајно неперфектно.Тоа е така поради тоа што во отсуство на имперфекција и перфекцијата ке се категоризира како имперфекција затоа што не постои перфекција како пример од кој што ке се почне.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Велиш сме генетски микс од 24 цивилизации,за ова има доказ или нешто што алудира кон тоа???
Има научници кои дошле до ист/сличен заклучок.

Имаш страни по интернет кои дискутираат за ова во детали.

Наводно, тие (или според мене, дел од групата) кои не создале, личат готово исто како нас:

^ ^ Photograph of Asket, the extraterrestrial human woman from Planet Erra , reference: http://www.gaiaguys.net/Meier.htm and an artistic representation of her.

^ ^ Ова е фотографија од Аскет, жена Плејаданка која доаѓа од планетата Ера.

^ ^ Aскет и Нера, сликани од Billy Meier.

Би рекол наводна, но никој ја нема идентификувано женава до ден денес која била и дали воопшто била жител на планетава. Нема фамилија која ја препознала, никакво досие, матичен број, ништо, ништо, ништо.

Никој ги нема ни рекреирано фотографиите и останатиот материјал на Billy Meier. Тој човек се уште важи за личност со најмногу докази за вонземјаните и нивното присуство на оваа планета.

Чуму потреба од уништување на напредна технологија-зарем не е логично да ја искористиме???
Зошто, ако технологијата што ја имаш е понапредна? Јас лично ако не сакам други да дознаат за ова - да, би уништил се што може директно или индиректно да ме поврзе со други проекти и операции за кои сметам дека јавноста нема право да знае.

Плус - Не сметај дека ако таквите се дочепаат за таква технологија дека ќе ја делат со нас. Кој има подобра играчка не сака да је дели со другиот.

И каков метаболизам имаат,ако живеат во екосистеми со азот и метан,тогаш логично е да ги имаат истите елементи како и ние=истите проблеми при патување во вселената.
За ова ќе мора да проверам, али еве што имам сега за сега:

Тоа што знам, од материјалот, бидејќи ти имам опишано колку е обемен, дури и да прочитам нешто, се заборава со тек на време. Имам прочитано дека најслабо развиениот систем за интерстеларно патување (според нив), се прави со помош на електрогравитација. Најнапредниот кој го користат некои ептен TYPE N цивилизации е со помош на мисла. Ова не знам да го образложам. Наводно со помош на мислата се создава инстант телепортација од точка А до точка Б. Можеш да ги замислиш умствените способности на такви битија?

Знам само дека на планетите на цивилизациите кои доаѓаат од екосистеми базирани на метан и азот, дека нивните светови имаат езера и океани од јаглеводороди како етан, метан и сл., високи глечери богати со амонијак, како резултат од снежни врнежи од амонијак. Така да, за метаболизмот претпоставувам, бидејќи не сум сретнал информација до сега за тоа, но мислам дека суштествата би дишеле јаглеводородни гасови (етан/метан), кои би требало да бидат доста застапени во нивната атмосфера, и би испуштале водород (во споредба со нашиот јаглерод диоксид), кој би се споил со азотот или другите јаглеводородни соединенија во атмосферата и да формираат амонијак или јаглеводороди под дејство на ултравиолетова светлина која би помогнала во процесот... :toe: just my 2 cents ...

и на крај краеви зошто во форма на куполи,кои вонземјани биле таму и дали има градби типични за нив??

Вегетација-каква??

Ќе отворам тема за Месечината и Марс наскоро, и за сите аномалии пронајдени таму. И има огормни куполи таму, имаш астронаути кои го признале истото. Не само слики. Кои ќе гледам да го најдам за темата. Инаку доказ лично тебе не можам да ти обезбедам зошто сепак ова е форум.

Зошто во куполи? Не знам. Веројатно таа форма е најидеална? Како што изгледа дисководни летала се најидеални за патување.

Знам дека тие од Алфа Драконис имаат чудна сунѓереста форма на живот на нивната планета која е комбинација од растение и габа. Таква "вегетација".

Објасни...болдот.
Немам соодветен превод на македонски јазик. Напишано е како innate holography. Тоа е нешто слично на душевен (енергетски) отпечаток, импринт. Се што е живо и неживо го поседува. Знам дека имало експеримент каде со помош на ултравиолетова светлина се зрачел обичен гуштер-гекон, каде светлината паѓа на леќа која ја абсорбира светлината што удира на другата страна. Потоа истата леќа која го собирала количеството светлина се става на местото на прожекторот и се зрачи на зигот од жаба. Место жаба, после 15 мунити генетската структура на зиготот се сменила во гуштер. Треба да проверам кои генетичари го направиле овој експеримент, па ќе постирам и имиња. Ова демек докажува дека светлината може да "памти" вродени кодови, генетски кодови, кои можат да се нанесат на друго суштество.

А за тоа колку години е стар универзумот, не можам да то докажам, туку само да ти објаснам, дека според универзумот и неговото холографско постоење, толку е стар. Според вонземски култури.

Може некој да ми објасни кој го направил ова децидно истражување што го има поставено NeptuneGate ??
Кои се доказите за тоа интересно е во секој случај
Па, имам собирано материјал со години. Доста од страниците веќе ги нем ана интернет, а и доста книги се веќе out of print.

Докази е секогаш тешко да се најдат, но се трудам барем делче по делче да го објаснам и надополнам со некои хинтоови кои алудираат на тоа дека можеби е вистина. Сепак ова е форум, не можам ништо со 100% сигурност да докажам.

Ова со еволуцијава не верувам воопшто во теоријата на Дарвин, мислам дека се почнало од тоа што некои други суштества од друга планета дошле на Земјата за да истражуваат исто како и ние моментално што истражуваме на Марс, така тие дошле на Земјата и виделе дека има живот. Оставиле неколку "суштества" тука, а останатите тргнале назад кон нивната планета, но еве что се случило: Додека се враќале се случила некаква експлозија во вселената и тоа превозно средство што тие го имале било уништено. Тие што останале на Земјата веќе никогаш не се вратиле и така почнале да се прилагодуваат на овие услови на живот... Подоцна со нивните умови и технологија тие ја создале Атлантида. Конечно некој од невната планета дошол да ги спаси и да ги врати назад, но тие не знаеле дека се донесени тука од некои вонземјани затоа што невните татковци и мајки изумреле, а не им ја пренеле "приказната" како тие дошле тука. Е сега што се случува... настанува војна помеѓу Атлантида и Планетата во која нормално победува Планетата и со тоа Атлантида е уништена. Но, не сите изумреле, некои успеале да избегаат од таа древна Атлантида, сепак тие биле пронајдени и им бил поставен услов да создадат потомство на Земјата и никогаш да не ја откриваат тајната од каде дошле тука со тоа што вонземјаните од Планетата ќе го контролираат животот на Земјата.

Тоа е мојата теорија и јас верувам во богови не во бог, а тие богови се токму горенаведените Создавачи на Земјата.
Хаха, ова е отприлика мојата теорија на кратко. Ептен кратко XD.

S

smart ass

Гостин
A group of researchers working at the Human Genome Project indicate that they made an astonishing scientific discovery: They believe so-called 97% non-coding sequences in human DNA is no less than genetic code of extraterrestrial life forms.
The non-coding sequences are common to all living organisms on Earth, from moulds to fish to humans. In human DNA, they constitute larger part of the total genome, says Prof. Sam Chang, the group leader. Non-coding sequences, originally known as “junk DNA”, were discovered years ago, and their function remained a mystery. The overwhelming majority of Human DNA is “Off-world” in origin.
Епа се разликуваме од мајмуните

сега вели
originally known as “junk DNA”, were discovered years ago, and their function remained a mystery
за потоа
“junk Human DNA” was created by some kind of “extraterrestrial programmer”. The alien chunks within Human DNA, Professor Chang further observes, “have its own veins, arteries, and its own immune system that vigorously resists all our anti-cancer drugs.”
Овие се поинакви научници

"Exo-science" is the study of extraterrestrial phenomenon. "Exo-science" is further associated with "exopolitics" which embraces the need for humanity to have open contacts with Extraterrestrials on a representative democratic basis, that respects Earth's sovereignty.

Collaborative exo-scientific research efforts inspired by Dr. Michael Salla, suggest that within the estimated over 20 types of extraterrestrial genes within human DNA, lies psycho-kinetic abilities associated with the genetic memories of ancient extraterrestrial races. These apparent psycho-kinetic abilities are associated with the focusing of the creative collective consciousness of be-ing in the universe.
абе ова е како деникен
The existence of diverse ethno-racial communities of humanity on Earth, perhaps, provides a further visible appearance of extraterrestrial (E.T.) 'genetic communities'. African tribes, including the Dogon, notably, cite evidence of having origins from races of "supernatural creatures that came down from the sky."
ехаа ами види што има друго на сајтот-прочитав,тоа за нобеловците е ОК...ама натакај
[SIZE=-2]Editor and Publisher:
[/SIZE]
Потоа на истата страница има линк дека 2012 сме готови...зошто не реагираат вонземјаните,и не објаснува како се договориле баш од 20-24 раси да создадат една,ако веќе го давале најдоброто од себе-тогаш човекот треба да е понапреден од нив:toe:
[SIZE=-2][SIZE=-2]

[SIZE=-2]English.Pravda.RU
NPN.Ehost.Pl
The Paranormal Report
UFOCaseBook.Com
Unexplainable.Net
OvniParanormal

[/SIZE]
[/SIZE]
[/SIZE]

Ова не знам да го образложам. Наводно со помош на мислата се создава инстант телепортација од точка А до точка Б. Можеш да ги замислиш умствените способности на такви битија?
Види го аватарот:wink:

Имам прочитано дека најслабо развиениот систем за интерстеларно патување (според нив), се прави со помош на електрогравитација.
Каква е таа електрогравитација,па за интерстелар травел дури???

Подоцна со нивните умови и технологија тие ја создале Атлантида. Конечно некој од невната планета дошол да ги спаси и да ги врати назад, но тие не знаеле дека се донесени тука од некои вонземјани затоа што невните татковци и мајки изумреле, а не им ја пренеле "приказната" како тие дошле тука. Е сега што се случува... настанува војна помеѓу Атлантида и Планетата во која нормално победува Планетата и со тоа Атлантида е уништена.
Каква војна??па да ја избрише атлантида.

П.С најс теори има книга од ерик фон деникен која тврди дека фактички богови се вонземјани.

Член од
29 октомври 2008
Мислења
596
Поени од реакции
13

^ ^ Photograph of Asket, the extraterrestrial human woman from Planet Erra , reference: http://www.gaiaguys.net/Meier.htm and an artistic representation of her.

^ ^ Ова е фотографија од Аскет, жена Плејаданка која доаѓа од планетата Ера.

^ ^ Aскет и Нера, сликани од Billy Meier.

Би рекол наводна, но никој ја нема идентификувано женава до ден денес која била и дали воопшто била жител на планетава. Нема фамилија која ја препознала, никакво досие, матичен број, ништо, ништо, ништо.

Никој ги нема ни рекреирано фотографиите и останатиот материјал на Billy Meier. Тој човек се уште важи за личност со најмногу докази за вонземјаните и нивното присуство на оваа планета.........................
plesachici od show na 70tite stanuvaat voncemjanki,sto e sledno?

http://www.iigwest.com/investigations/meier/asket_nera_deconstruction.html

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
Ова со еволуцијава не верувам воопшто во теоријата на Дарвин, мислам дека се почнало од тоа што некои други суштества од друга планета дошле на Земјата за да истражуваат исто како и ние моментално што истражуваме на Марс, така тие дошле на Земјата и виделе дека има живот. Оставиле неколку "суштества" тука, а останатите тргнале назад кон нивната планета, но еве что се случило: Додека се враќале се случила некаква експлозија во вселената и тоа превозно средство што тие го имале било уништено. Тие што останале на Земјата веќе никогаш не се вратиле и така почнале да се прилагодуваат на овие услови на живот... Подоцна со нивните умови и технологија тие ја создале Атлантида. Конечно некој од невната планета дошол да ги спаси и да ги врати назад, но тие не знаеле дека се донесени тука од некои вонземјани затоа што невните татковци и мајки изумреле, а не им ја пренеле "приказната" како тие дошле тука. Е сега што се случува... настанува војна помеѓу Атлантида и Планетата во која нормално победува Планетата и со тоа Атлантида е уништена. Но, не сите изумреле, некои успеале да избегаат од таа древна Атлантида, сепак тие биле пронајдени и им бил поставен услов да создадат потомство на Земјата и никогаш да не ја откриваат тајната од каде дошле тука со тоа што вонземјаните од Планетата ќе го контролираат животот на Земјата.

Тоа е мојата теорија и јас верувам во богови не во бог, а тие богови се токму горенаведените Создавачи на Земјата.
Создавачи на Земјата и човештвото? ако се тие создавачи кој нив ги создал? мора некој да ги зодал нив, вселената ѕвездите и другите планети и евенуталниот тамошен свет, многу сакам да знам кој го создал светот и се околу светот ( галаксијата сонцето, месечината, ѕвездите, планетите, млечниот пат, живито свет на планетите, итн) тоа само не се создава....

ZoraNaSlobodata

Чоечко суштество
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.736
Поени од реакции
111
Создавачи на Земјата и човештвото? ако се тие создавачи кој нив ги создал? мора некој да ги зодал нив, вселената ѕвездите и другите планети и евенуталниот тамошен свет, многу сакам да знам кој го создал светот и се околу светот ( галаксијата сонцето, месечината, ѕвездите, планетите, млечниот пат, живито свет на планетите, итн) тоа само не се создава....
Прво скони па речи оп, ние незнаиме самите кои сме и од кај сме, камоли то. :toe:

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Долго време не бев цапната на форумов а имав дадено мислења на слични теми но во подфорумот религија ке се повторам ама не е битно...
Па сега да си одговорам на темава со мои зборови...Лично не се спротиставувам на еволуционистичката теорија за да водам некој инает зошто сум јас православна па сега да морам тоа да го следам, но тоа го правам зошто верата ми нуди најприфатливо решение за настанокот на светот и воопшто за настанокот на сите видови...

постои само еден одговор а тоа е Бог..

Доколку Бог го креирал просторот и времето какви што ги знаеме, морало да има момент на креирање. Односно, морало да има точно одреден момент во кој креацијата се случила. Според креационализмот, дури и пред креацијата на земјата или универзумот, времето морало да биде креирано, а ова, само по себе, е невозможност.
Нешто, мора да има време на располагање, како би имало време да креира нешто, па дури и времето. Малце е глупаво дека нешто креирало време, кога ништо непостоело. Ако ништо немало, тогаш немало ништо да креира нешто, односно да ја изведе креацијата, Нити, нити имало време да се креира нешто. И така ова станува бескраен круг на невозможности...
И сеа, пошо све звучи волку збунувачко, многу е полесно за тебе да кажеш "Господ го стори тоа! That is how it happened!" и да си продолжиш. Али да те потсетам, ова е истата карактеристика/особина користена од индијанците, односно нејтив американс кога пробувале да ги објаснуваат природните појави како дожд или сонце, креирајќи си замислени Богови. Ние сега знаеме дека тие Богови се лажни, бидејќи знаеме што предизвикува дожд и сонце.. И сеа, стигаме до момент кога пробуваме да одговориме на прашања, со прашања, и тоа само ја загрева конфузијата и не прави по збунети, а на ова, оние, религиозните момци би рекле "Е, тука упаѓа верата, и немој да потпрашуваш!".. Е да, али за човек кој што се интересира да ги дознае вистинските одговори, "вера" само значи "откажување".
Е сеа, пример, една секунда е конечен број на време, односно конечна фракција..
Таа секунда, ти можеш да ја поделиш на бесконечно многу делови на време, со оглед дека времето како такво, нема дефинирани димензии. Подели една секунда на пола, таа половина на пола, четвртинката на пола... и така на таму, до бесконечност!
Ете ти го доказот дека е невозможно некој да го измери почетокот на постоење на времето, или да биде сведок на креирање на истото...
Враќајќи се на креацизмот, ако Бог го креирал времето ко што ја креирал земјата, според генезата, Бог рекол "Let there be time!"
Оваа реченица одзима одприлика 1 секунда да се изговори, а ако не постоело време пред Бог да ја изговори, тоаш нема шанса Бог да имал време да ја изговори.
Според ова, можеш да закључиш дека времето нема креатор. Штом ништо не го креирало времето, тогаш ништо не би можело да постои пред времето, односно "отсекогаш", како што се вели за Бог..
И ова само уште повеќе ја оправдува БигБенг теоријата, а додава сомневање за генезата за тоа како е настаната земјата.

едит: упм колкав пост избацив -.-

S

smart ass

Гостин
Всушност атомските часовници се навистина прецизни имено една секунда е 9,192,631,770 премини т.н од едно електронско ниво до друго кај цезиум 133.

А како мерат-па при преминувањето на електроните од едно ниво на друго-емитираат микробранови.

Но дедобоже тука нема улога...:toe:

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Всушност атомските часовници се навистина прецизни имено една секунда е 9,192,631,770 премини т.н од едно електронско ниво до друго кај цезиум 133.
Си реков ја дека една секунда е точно конечен дел од време, измерен.
Али таа секунда моеш да ја делиш до бесконечности :)

S

smart ass

Гостин
мене 9,192,631,770 ми е троа бесконечно барем за една секунда......аххх дедабоже конспираси теории ни фрла:vozbud::pos2:

Мора и ние да си ставиме алуминиумски фолии на глава-за мисли да не ни читат:vozbud:

Член од
30 јуни 2008
Мислења
474
Поени од реакции
152
Нив ги создал некој друг, понапреден од нив, секогаш има некој што е над тебе.:helou:

п.с И да го знам следнот прашање кој ги создал па нив, епа имам уште отприлика 65 години да размислам и да проучам па ќе ти кажам.

п.п.с Се се врти во круг.

_master

*Big Barsa Fan*
Член од
15 август 2007
Мислења
535
Поени од реакции
18
Прашањето на оваа тема е многу интригирачко и мислам дека нема одговор.Се на овој свет е совршено направено и се со своја намена.Колку и да се прашуваме како сме настанале ке влегуваме само од едно во друго прашање.
Само едно ми е интерсна работа како можеле во времето на Александар Македонски да јадат и пијат од пехари и имале многу силна цивилизација.Како во Египет се направени пирамидите кога денес со механизација не можат да се изградат.Дури има и податоци дека фараоните биле оперирани.
А ако земеме предвид дека пред 100 год нашите дедовци во опицни и со крави ги ореле бавчите немале доктори и оделе на бајачки тоа не ми е јасно.Нешто се случува со светот како некој вид РЕСТАРТ:pos2:.Па светот не е од вчера туку постои милиони години.Зар на никој во тоа време не му текнало да измисли сијалица или ја не знам што.И исто така каде се диносаурусите итн итн....Премногу прашање кои те тераат да влезеш во Енигма а решението никој не го знае.

Член од
16 април 2009
Мислења
55
Поени од реакции
6
1. Možnosta za nastanok na čoveštvoto od majmun,da ja izklučime,bideki toj proces seušte bi se odvival in bi nastanuvale novi luge in nešto pomegu majmun in čovek.Za toa nešto nie sušte ne znaeme in nema nekoi dokazi.Toa e samo teorija.

2.Postoi možnost,da životniti na kopno opšto nastanele od životnite,koi što živeele v more.Toa bilo milijoni godini pa Big Bang.A životnite v more nastanale od nekoi molekuli koi se razvivale po Big Bang in taka se se razvivalo i brzo se razmnožuvalo.Koga go poselile moreto i nemalo dovolno hrana "životnite" morale poleka na kopno,ama togaš nemalo ozon in ne bile zaštiteni od ultravioletovite žarki UV,pa taka počnale,da se deformiraat i da se prilagoduvaat,taka da počnale,da nastnuvaat novi vrsti ,pa nastanala atmosfera itd.

Kažuvam što su se učel,pa nešto moe mislenje dodadov,taka da...ne e 100%,akao imam nekoja greška popravite me,brzav...

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
некои веруваат сме настанале од мајмуни, некои веруваат господ не создал, некои викаат адам и ева се први чуѓе и слично. ја искрено повеќе сум за теоријава со мајмуните зашо дефинитивно ако гледаме реално по точна ке да е а и бартем имаме некаков доказ...
едно прашање сум имал на кој шо никој не успеал да ми одговори соодветно.. еве шо е прашањето. се работи според верувањето дека првите се адам и ева. епа сеа вака... ако првте луѓе се адам и ева онда као се размножиле да прашам??? ајде ете имале 10 деца да речеме.. 5 машки 5 женски.. тие меѓу себе како се множеле?? секс инцест?? нели после се раѓаат дефектни децва или се лажам??? или тие биле пре пре пресовршени и можеле се и сешто а ние сеа шо сме на планетава сме дефектни? ај одговор молам?

Kajgana Shop

На врв Bottom