Хомосексуалност (општо)

Дали ги оправдувате хомосексуалните врски,бракови и посвојувањето на деца од страна на хомосексуалци

• Вкупно гласачи
    1.127

Belle

A Jedi
Член од
12 април 2009
Мислења
1.006
Поени од реакции
552
Млада дамо каде прочита дека некој т.н."опен мајндет" е против врска меѓу 16-годишна и 40-годишен?
--- надополнето: Sep 30, 2011 4:31 PM ---
Па јас искрено немам сретнато некој што ги подржува
Каде и да најдам тема или статија за вакво нешто сите пишуваат:
Лелеее, има ли девојчево родители, како можам младо девојче и дедо, на овој само до сексот му е , а на неа за парите, тој па како може, леле педофил, треба да го затворат итн.

Немам слушнато некој да каже : Ако се сакаат нека бидат заедно, љубовта не познава граници

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Па јас искрено немам сретнато некој што ги подржува
Каде и да најдам тема или статија за вакво нешто сите пишуваат:
Лелеее, има ли девојчево родители, како можам младо девојче и дедо, на овој само до сексот му е , а на неа за парите, тој па како може, леле педофил, треба да го затворат итн.

Немам слушнато некој да каже : Ако се сакаат нека бидат заедно, љубовта не познава граници
Но,тоа се некои луѓе кои што ти ги познаваш надвор од форумов и нема смисол нас да не напаѓаш за тоа.Многумина од нас се имат изјаснето дека не им пречи се што е доброволно и ненаметнато,така што би било пожелно да направиш мала разлика околу тоа.А кога тука читаш за тие психопатски педофили,тоа се мисли за оние кои те пргонуваат по улица и чекаат можност да те силуваат.

Belle

A Jedi
Член од
12 април 2009
Мислења
1.006
Поени од реакции
552
Но,тоа се некои луѓе кои што ти ги познаваш надвор од форумов и нема смисол нас да не напаѓаш за тоа.Многумина од нас се имат изјаснето дека не им пречи се што е доброволно и ненаметнато,така што би било пожелно да направиш мала разлика околу тоа.А кога тука читаш за тие психопатски педофили,тоа се мисли за оние кои те пргонуваат по улица и чекаат можност да те силуваат.
не зборам за силувачи туку статии со на пример наслов

40 годишен се мажи со 18 годишна

тоа го оправдуваш?

+ не ве напаѓам јас сите на форумов, реков дека повеќето се такви , а не само на форумот....ете може тука не сте такви де

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
не зборам за силувачи туку статии со на пример наслов

40 годишен се мажи со 18 годишна

тоа го оправдуваш?

+ не ве напаѓам јас сите на форумов, реков дека повеќето се такви , а не само на форумот....ете може тука не сте такви де
Ако на девојката и е убаво и го прави тоа од љубов и по своја иницијатива,зошто да ми смета,зошто би се замарала за некоја која никаква врска нема со мене.Кога би видела таква статија,не би ја ни читала статијата и би го заборавила насловот додека вртам на другата страна.

Belle

A Jedi
Член од
12 април 2009
Мислења
1.006
Поени од реакции
552
Ако на девојката и е убаво и го прави тоа од љубов и по своја иницијатива,зошто да ми смета,зошто би се замарала за некоја која никаква врска нема со мене.Кога би видела таква статија,не би ја ни читала статијата и би го заборавила насловот додека вртам на другата страна.
ок ако го оправдуваш тогаш си една од ретките....
јас зборам за мнозинството нормално дека во се има исклучоци незнам зошто ако каже некој "сите" буквално свакате

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
А брат и сестра кои доброволно се решаваат за секс и брак и би сакале да посвојат деца (ради ризик од наследни болештини), зарем би требало да се дискриминирани пред законот?!

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.697
Поени од реакции
34.219
И на 9 годишното девојче му е убаво, добива чоколатца како награда, за послушноста. Законот не е донесен ако не дава отпор е љубов и дозволено, ако прета и скока е педофилија. Од 18 нагоре, колку толку свесно размислуват. Не гледам зошто 40годишен не би успеал успешно да заведе 16 годишна на сличен начин, кредит на мобилен, возење у кола, и нови фармерки. И незнам зошто таква статија не би те засегала и оправдуваш. Очигледно имаш искривени вредности и приоритети.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Ако на девојката и е убаво и го прави тоа од љубов и по своја иницијатива,зошто да ми смета,зошто би се замарала за некоја која никаква врска нема со мене.
Ова нема да го пишуваш ако девојката во прашање нема ни 15 години.

Ова ме потсети на еден случај-во Украина еден професор тајно се оженил со 13 годишно девојче.Целата јавност нормално беше згрозена,а професорот си доби затворска казна.Е сега ова може да делува на класична педофилија ако не беше изјавата на девојчето дека се зела со типот доброволно.

So,the 10000000000000000 dollar question-чист случај на педофилија или љубов која повеќето не ја разбираат?

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
И на 9 годишното девојче му е убаво, добива чоколатца како награда, за послушноста. Законот не е донесен ако не дава отпор е љубов и дозволено, ако прета и скока е педофилија. Од 18 нагоре, колку толку свесно размислуват. Не гледам зошто 40годишен не би успеал успешно да заведе 16 годишна на сличен начин, кредит на мобилен, возење у кола, и нови фармерки. И незнам зошто таква статија не би те засегала и оправдуваш. Очигледно имаш искривени вредности и приоритети.
Е убаво и е де,какво право имаш да и го одзимаш уживањето?
И Хју Хефнер спие со 50 години помлади од него,па не гледам дека некој го обвинува.Одговорноста е на родителите и на луѓето кои се запознаени со конкретната ситуација,што има јас да судам или да бранам некого кога и воопшто не знам што се случува зад затворени врати?

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Е убаво и е де,какво право имаш да и го одзимаш уживањето?
И Хју Хефнер спие со 50 години помлади од него,па не гледам дека некој го обвинува.Одговорноста е на родителите и на луѓето кои се запознаени со конкретната ситуација,што има јас да судам или да бранам некого кога и воопшто не знам што се случува зад затворени врати?
Екстремната либералност е само друго име за социјална апатија...

Да бидеш крајно слободоумен за појавите околу тебе на крајот се сведува на тоа да не ти биде гајле за ништо околу тебе...

Не дека тоа е лошо, само си коментирам...:)

S

Sagan

Гостин
А брат и сестра кои доброволно се решаваат за секс и брак и би сакале да посвојат деца (ради ризик од наследни болештини), зарем би требало да се дискриминирани пред законот?!
Интересно прашање. Законот казнува родосквернавење со 5 до 10 години затвор. Освен големата опасност детето да се роди со огромни телесни и умствени недостатоци заради сродноста на гените, не знам други аргументи. На повеќето, таков контакт со 100% генетски иста особа, природно ни е одбивна, ама има и такви ретки случаи, на кои не им е.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
На повеќето, таков контакт со 100% генетски иста особа, природно ни е одбивна, ама има и такви ретки случаи, на кои не им е.
Не ни е природно одбивна, туку толку ни е тоа наметнато што станало природно. Спрема Фројд, во нагонскиот дел од личноста, секој припадник на спротивниот пол е потенцијален сексуален партнер...

Kajgana Shop

На врв Bottom