Фудбалски/трансфер дискусии

Член од
3 декември 2014
Мислења
408
Поени од реакции
317
Копиле, лепра да фатиш. :mad:

Зашо да не дојде во Интер бe? Па на Интер му треба напаѓач, Џеко реално е принудно решение зашо свињата Лукаку си отиде неочекувано пред почеток на сезона, а и да останеше Лукаку другиов ќе служеше како џокер од клупа, а вака е прв напаѓач. Не може Интер на Џеко да се ослонува и да гради екипа, ќе мора да купуваат напаѓач. Е сеа мислам дек немаат доволно за да го искешираат летоска Душан, евентуално некоја позајмица со задолжителен откуп плус и некои играчи да вмешаат, пример Весино, Видал или некои такви, али тешка работа, шо знам...

Немам ништо против Арсенал ама Дуле треба да оди во екипа со шампионски амбиции а не во тим што е во ребилдинг фаза и не се знае дали ќе успее или следната сезона ќе се распадне.
За мене па единствена екипа во Италија каде што можи колку толку да напредне е баш Интер а не гледам дека нешто ги поврзуваат со нив.
Во нашиве медиуми цело време гледа ги поврзуваат со Атлетико,Барса,Јувентус на сметка на Арсенал не знам дали да се смеам или да плачам ниту една од овие екипи ми нема логика да има предност пред Арсенал секоја од различна причина.
Иначе и за муабетот за борба за титули во догледно време не гледам како некоја екипа од Италија би дошла да се натпреварува во Европа за највисок дострел. Наредниве години освен Реал,Баерн,ПСЖ и англискиве екипи тешко некоја др екипа да дојди во самата завршница во ЛШ.

O

ob1

Гостин
Копиле, лепра да фатиш. :mad:

Зашо да не дојде во Интер бe? Па на Интер му треба напаѓач, Џеко реално е принудно решение зашо свињата Лукаку си отиде неочекувано пред почеток на сезона, а и да останеше Лукаку другиов ќе служеше како џокер од клупа, а вака е прв напаѓач. Не може Интер на Џеко да се ослонува и да гради екипа, ќе мора да купуваат напаѓач. Е сеа мислам дек немаат доволно за да го искешираат летоска Душан, евентуално некоја позајмица со задолжителен откуп плус и некои играчи да вмешаат, пример Весино, Видал или некои такви, али тешка работа, шо знам...

Немам ништо против Арсенал ама Дуле треба да оди во екипа со шампионски амбиции а не во тим што е во ребилдинг фаза и не се знае дали ќе успее или следната сезона ќе се распадне.
И Интер бе добро, не замарај ебате. :D

Иначе го спомнав Јуве, зашто таму апсолутно никаква конкуренција нема да биде.
Мората на лето сигурно си оди и Јуве ќе останат со точно 0 напаѓачи.
Влахович ќе има шанса да биде прв напаѓач, главен играч во екипа како Јувентус на 21 година.
Подобра средина за развивање од тоа не гледам во Италија, скоро сите други тимови се веќе опремени со 1-2 напаѓачи.

Башка не знам зашто мора екипата да напредува, за и играчот во своите фудбалски квалитети да напредува.
Не секогаш едното и другото мора да се директно поврзани.
Прост пример Халанд, играчот напредува, а екипата стганира.

Трибиани

Ванда Вештерката
Член од
21 јули 2018
Мислења
3.753
Поени од реакции
8.846
И Интер бе добро, не замарај ебате. :D

Иначе го спомнав Јуве, зашто таму апсолутно никаква конкуренција нема да биде.
Мората на лето сигурно си оди и Јуве ќе останат со точно 0 напаѓачи.
Влахович ќе има шанса да биде прв напаѓач, главен играч во екипа како Јувентус на 21 година.
Подобра средина за развивање од тоа не гледам во Италија, скоро сите други тимови се веќе опремени со 1-2 напаѓачи.

Башка не знам зашто мора екипата да напредува, за и играчот во своите фудбалски квалитети да напредува.
Не секогаш едното и другото мора да се директно поврзани.
Прост пример Халанд, играчот напредува, а екипата стганира.
Па со оглед на стилот на игра што го практикуваат Јувентус најдобро е да не оди таму бидејќи со Алегри практикуваат фудбал од камено доба...дури во трета Македонска лига не играат повеќе на еден гол...вака по стилот најмногу ќе му одговараат Аталанта и Милан...иако реално и Интер веќе играат офанзивен фудбал со Инзаги само што ќе игра со уште еден партнер во нападот.

Ако гледаме за статистика секогаш Дортмунд e bullet proof...најофанзивната екипа во Европа

Член од
27 април 2009
Мислења
2.500
Поени од реакции
3.319
Ако гледаме за статистика секогаш Дортмунд e bullet proof...најофанзивната екипа во Европа
Доколку Ајакс од Амстердам се хокеј тим тогаш има некоја мала вистина во оваа изјава

Трибиани

Ванда Вештерката
Член од
21 јули 2018
Мислења
3.753
Поени од реакции
8.846
Доколку Ајакс од Амстердам се хокеј тим тогаш има некоја мала вистина во оваа изјава
Многу лош аргумент, буквално ова го напиша колку да се најдиш во муабет без да ја запазиш главната поента на дискусијата

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.678
Поени од реакции
14.560
Најофанзивната екипа во Европа:

IMG_20220108_193049.jpg

А да... и со помалку голови во лигата од факинг Неверкузен.

Трибиани

Ванда Вештерката
Член од
21 јули 2018
Мислења
3.753
Поени од реакции
8.846
@Трибиани која статистика ја гледаше за да го тврдиш тоа?
Не сум сигурен дали да одговорам сериозно или саркастично на ова

Најофанзивната екипа во Европа:

Прегледај го приврзокот 318767

А да... и со помалку голови во лигата од факинг Неверкузен.
Сосем случајно гледам ја свртиле 2-3...сепак одличен аргумент за да ми докажиш поента..губеле од Франфуркт 2-0 на полувреме...well done

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.762
Поени од реакции
52.738
Сериозно ме интересира да разгледам како стојат сите.
Автоматски споено мислење:

Трибиани

Ванда Вештерката
Член од
21 јули 2018
Мислења
3.753
Поени од реакции
8.846

Штом гледаш сериозно тогаш немам аргументи и на жими мајка го тропнав тој "statement"

Штом гледаш сериозно тогаш немам аргументи и на жими мајка го тропнав тој "statement"

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.647
Поени од реакции
59.523

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010