Фудбалски/трансфер дискусии

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.900
Фиорентина сега ќе сака да го продаде за 70 мил кои летото ги одби, ама Влахович оваа сезона уште толку му се зголемија амбициите и по тоа што се пишува Арсенал не е опција и дека нема да започнат преговори.
Нема да има опции како Сити, Реал, Баерн кога се достапни Мбапе и Халанд и ќе го дадат на арамиите на платена позајмица со задолжителен откуп, како што го дадоа Киеза.

Иако Арсенал е подобра од опција, повеќе шанси за топ 4 имаат од арамиите. :icon_lol:

Член од
28 ноември 2009
Мислења
4.874
Поени од реакции
7.110
Фудбалската кариера кај вакви млади проспекти треба да има јасен тек, чинам има идеални услови да напредува во Арсенал, си има скалила за напредок, ако се покаже доволно добар за 3/4години ќе го пуштеме во "поамбициозна" екипа, патем ниеден од набројаните клубови не се во игра да го потпишат.

Халанд исто можеше да бира помеѓу поголеми ама многу паметно одиграа со Раиола при тоа шо го одбра Дортмунд за да се оформи.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
Abe ne e bitno Vlahovic u koj vtor esalon klub ke otide (arsenal, juve), fintata e da mu legne stilot na igra za da moze da napreduva.. haaland znaese sto saka so BVB i zatoa tamu otide, perfektno mu legna stilot.. Spored mene Vlahovic e igrac sto mu lezi 3-5-2 sistem, i vo takov klub najvekje ke napreduva..

Член од
28 октомври 2021
Мислења
1.146
Поени од реакции
2.252
На Халанд како би му легнал Ливерпул, сто гола ќе даде, исто и на Киеза ако реши да си оди.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
На Халанд како би му легнал Ливерпул, сто гола ќе даде, исто и на Киеза ако реши да си оди.
I ja mislam deka Pool e najdobra opcija za Haaland, ke bide zveriste tamu, na mestoto na Firminho bi igral, so mane i salah ke dava milijarda golovi

Член од
4 октомври 2008
Мислења
384
Поени од реакции
1.299
Не гледам зошто би отишол Влаховиќ во Арсенал сега и да заглави со договор до ~26 години во клуб без шампионски амбиции, ко може да остане уште една сезона во Фиорентина и да си бира лабаво нареден јануари и клуб и договор и провизии и пичке материне.

Споредбата со Халанд врска нема, тој отиде во Борусија на 19 години имајќи играно пред тоа само во австриска и норвешка лига, + со триста клаузули да фаќа штрафта прва прилика, тотално неспоредливо со ситуацијата на Влаховиќ сега.

devilko

♆ wicked one ♆
Член од
28 август 2014
Мислења
1.908
Поени од реакции
6.210
Арсенал има млад и амбициозен тим кој ветува. Исто така и проект за иднина каде што целат на враќање во ЛШ (може да се случи и сезонава), етаблирање таму и конзистентност, и сигурно атак на титула во иднина.
Ова е одличен проект за млад напаѓач кој ќе биде ставен во систем со млади, талентирани играчи кои ќе се приспособат на неговиот стил на игра и ќе се истура од голови. И се тоа без голем притисок и астрономски очекувања.

Во поголем тим како Реал, Баерн, ПСЖ, Сити може комплетно да се изгуби поради системот на игра и да не намириса првотимски фудбал. Добар пример е Лука Јович кој пропадна како жетон.

Small steps е најдобро за градење на кариера.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Ја па искрено не ни сакам да дојде во Арсенал веќе, толку муабети не требало, не сакал, го чекал Јувентус, не знам што, ич фала не мора, дал десетина гола у Серија А, голем кур, Микитарјан пропаднатиот од Јунајтед и Арсенал се изнадава асистенции и голови во Рома еден период.

Член од
16 декември 2021
Мислења
478
Поени од реакции
1.014
Ја па искрено не ни сакам да дојде во Арсенал веќе, толку муабети не требало, не сакал, го чекал Јувентус, не знам што, ич фала не мора, дал десетина гола у Серија А, голем кур, Микитарјан пропаднатиот од Јунајтед и Арсенал се изнадава асистенции и голови во Рома еден период.
Воглавно сите тие муабети се без врска, никој не знае што сака играчот и што рекол.

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.245
Поени од реакции
18.449
Очаен обид да се дискредитира Влаховиќ.

Миктаријан се изнадавал голови, па ајде :pos:

Уште да кажеш Роналдо се изнадава голови во Серија А, сега во Јунајтед не дава толку лесно, па да заклучиш дека и него не го бива.

Mad_Coko

blow me!
Член од
21 август 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
12.812
Реално дефанизивците во Италија се тешко дно, од 9то место па надоле екипите се пролиФ, затоа има многу превара напаѓачи. Доволно е напаѓачот да биде со добри физички предиспозиции и ќе ги тормози 85% од дефанзивците во Италија.
Факинг Дуван Запата свинска пичка не може да погоди дава по 25 гола во сезона.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.331
Поени од реакции
15.592
Микитријан играше во пропаднати екипи во Премиер, оттука забуната за головите и асистенциите.

Член од
26 јануари 2019
Мислења
3.634
Поени од реакции
5.628
Одличен аргумент мора се признае. По твојава логика Салах спореди колку гола даваше во Фиорентина и Рома и што прави последниве години во Ливерпул. :свиркам: :свиркам: :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol:
Автоматски споено мислење:

Или да го земеме за пример Кутињо. Не постеше во Интер, не постоеше во Барса, а доминираше во Пл.

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.573
Поени од реакции
5.618
Дечко, колку топчето страчатела?
Автоматски споено мислење:

На толку клубови заинтересирани Влахович ако отиде во онаа ништарија од клуб Арсенал нека земе нека се утепа.
За баајги поамбициозен ми изгледа,не верувам сам да се заглави во онаа мизерија,па макар и 10 милиона по сезона му дале.

Sent from my SM-G975U using Tapatalk
Зашто да не отиде во Арсенал?

Одлично ќе биде и за Влахович и за Арсенал.
На Арсенал очајно им треба млад добар шпиц а Влахович таму ќе биде главен шпиц во тим полн со млади таленти.

Колку и да сакам да дојде во Интер, сепак мислам дека ПЛ и ваков проект со Арсенал му се најдобра опција.

Многу ги потценуваме Арсенал на форумов, реално топ проект си имаат. Со Влахович и 1 добар дмф има да газат следна година. :Д

Kajgana Shop

На врв Bottom