Лукаку - Интер завршена работа.
Не го сакам Лукаку за противник, ама ми се свиѓа што Серие А се наметнува назад како фактор и примамлива за вакви високо - милионски играчи. Нема више само OUT вакви трансфери од Серие А, туку сеа пак и IN. Почнаа да трошат таљаните, не као енглезите се уште, ама ова со Милан, Интер, па и Наполи со кого се поврзува, е добар сигнал за лигата.
Лукаку со малку појше памет и дисциплина од досега, може да биде животиња во Италија, лигата каде оваа година Дуван Запата се дупна од голови давање. Кај Конте е меч со две острици. Или ќе го напраи животиња или ќе се спукаат као со Диего Коста и еден ќе мора да си оди.
П.С. И мило ми е што шупачката трансфер политика на Јувентус која во најголем дел се базираше на disturbances на конкурентите во Италија, “колку можеш мешај им се и ослабни ги“ иако е ван конкуренција се уште, пак не им помина и се помалку им поминува. Таа поставеноста као ние сме газди во Италија и јебеме све што мрда. Она као, кој Пјанич ви е најдобар во Рома?! Дај ваму! Кој, Игуаин 30 гола во Наполи?! Дај и него! Донарума?! Дај сплетки со Мино, ќе им го зееме без пари! Лукаку во Интер?! Дај иако сме фул напаѓачи, тој не смее да оди во Интер, дај го ваму. Епа нека се напушат курац.
Можда сум јас лаик и зборам субјективно и пристрасно, ама Јувентус тек сеа ќе види мака со трансферите и играчите. Коа ги дигна платите и агентските провизии во облаци, коа наметна пресија дека гради тим за ЛШ да освои и кога даде многу пари, па ќе мора и да врати многу пари преку продажби, а играчите третирани као “отпадок“ ќе се влечат и нема да сакаат да си одат затоа што нали, се надеваат дека се во тим кој ќе освои ЛШ, па зошто би си заминале така лесно. Хинт: Еве ги Кедира, Манџукич, Дибала, Игуаин, оди избркај ги.
И би сакал да го земат Икарди во тим. И да ја чекам спојката на увек инвентивниот Мино, лудачата Доминик Рабио, драматичната курва Ванда и егоистичната принцеза Кики. И нормално нивниот неминовен судир со пичката од човек Џиџи, депресивниот Гонзало на кој оцку му треба да сјебе атмосфера во соблекувална и на утакмица и краткиот фитиљ на Маурицио Сари кој не е сигурен што го снашло. Интересни сезона две се пред нас за Старата Дама.
Во Милан неам сеа засеа со што да се бавам, па затоа си мозгам околу конкурентите.
И нормално: mozda nistooo od ova nema dase sluchi, sepak toa e samo moe mislene hehe.