Фриленсер (Freelancer)

Член од
21 февруари 2012
Мислења
1.649
Поени од реакции
867
Како се движат цените за да се изработи графички дизајн за вебсајт, едноставен елегантен, ако можам така да кажам, бизнис дизајн/изглед.

Сајтот е со 15 страни, нема изгледот да варира, односно треба да биде коизистентен за сите страни. Значи само графички дизајн, да се осмисли и се изработи дизајнот во Фотошоп и како креан прозивод да се достави дизајнот во PSD формат.

Може во приватана порака да ми пишете.

Фала

SinisteR.

Is this your homework Larry?
Член од
10 јуни 2011
Мислења
2.823
Поени од реакции
7.033
не мора приватно, и мене ме интересира :icon_lol:

Член од
2 ноември 2014
Мислења
64
Поени од реакции
56
Ова со данокот вака ке му дојде нешто 4:10

Член од
8 јули 2011
Мислења
29
Поени од реакции
8
Да споделам и мои искуства тука. Работам веќе неколку недели како новинар/писател на Freelancer.com, досега имам скоро некои 100 долари заработено и чекам да ми стигне Payoneer картичка.
Ме интересира дали некој има искуство со најмување фриленсери на freelancer.com и како оди? Потребни ми се лого и веб дизајнери и се мислам дали да најдам некој freelancer (пример од Индија) да ми ја заврши работата или пак да вадам пари и да барам некој тука во Македонија. Која е поисплатлива варијанта?
пинг ме

Член од
11 февруари 2015
Мислења
1
Поени од реакции
0
Ај Ве молам за малку помош. Имам направено некоја ситна паричка на freelancer.com па сега сакам да си ги повлечам парите (околу100долари) ама немам картичка од банка и врска немам од skrill па ако има некоја добра душа да ми ја објасни процедурата (од која банка да направам сметка, картичка, како со скрил иде процедурата и такви ми ти работи) поздрав и Благодарам однапред!

Член од
15 април 2013
Мислења
1.038
Поени од реакции
796
значи да повториме
Зошто не работиме за мали суми дури и кога сме down?
Затоа што ќе работиме една недела за 20 долари
и уште една за да ја откачиме личноста од другата страна
и ќе им дајме 20 долари после 21 ден ако не сакаат да си одат...
Крава сум жими се

скрилл... тутунска банка виса, отвори си виса картичка дебитна да има барем 150 - 200 ден на неа и внеси ја за начин на плаќање во скрилл акаунтот. Сите лични податоци треба да ти се точни во скрил посебно роденденот.
И ќе се снајдиш сигурно.[DOUBLEPOST=1424538975][/DOUBLEPOST]
Ај Ве молам за малку помош. Имам направено некоја ситна паричка на freelancer.com па сега сакам да си ги повлечам парите (околу100долари) ама немам картичка од банка и врска немам од skrill па ако има некоја добра душа да ми ја објасни процедурата (од која банка да направам сметка, картичка, како со скрил иде процедурата и такви ми ти работи) поздрав и Благодарам однапред!

Член од
23 октомври 2010
Мислења
243
Поени од реакции
86
Какво е вашето искуство со овие картички бидејќи навистина не сум запознаена. Сакам да оди преку скрилл, какви се разликите бидејќи отворив трансакциска сметка во тутунска, но некои велат дека е подобро девизна, а прв пат слушам за дебитна??

Член од
21 февруари 2012
Мислења
1.649
Поени од реакции
867
значи да повториме
Зошто не работиме за мали суми дури и кога сме down?
Затоа што ќе работиме една недела за 20 долари
и уште една за да ја откачиме личноста од другата страна
и ќе им дајме 20 долари после 21 ден ако не сакаат да си одат...
Крава сум жими се

скрилл... тутунска банка виса, отвори си виса картичка дебитна да има барем 150 - 200 ден на неа и внеси ја за начин на плаќање во скрилл акаунтот. Сите лични податоци треба да ти се точни во скрил посебно роденденот.
И ќе се снајдиш сигурно.[DOUBLEPOST=1424538975][/DOUBLEPOST]
Дали добро те разбрав? Заработуваш 20 долари за една недела и уште една недела ќе работиш free за да го откачиш лошиот клиент и на крај ти на клиентот му даваш 21 долар за да се откачи од тебе? :D

Последно уредено:
Член од
15 април 2013
Мислења
1.038
Поени од реакции
796
Дали добро те разбрав? Заработуваш 20 долари за една недела и уште една недела ќе работиш free за да го откачиш лошиот клиент и на крај ти на клиентот му даваш 21 долар за да се откачи од тебе? :D
уште сум во втората недела кога работам за да си оди... :) некогаш значи кој ѓавол ќе ме натера да прифатам некоја работа, сите други ги запоставив.

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
уште сум во втората недела кога работам за да си оди... :) некогаш значи кој ѓавол ќе ме натера да прифатам некоја работа, сите други ги запоставив.
Дај ми контакт како да те ангажирам за работа? Ептен ми се допаѓа системот што го имаш, еме ќе ми сработиш ем ќе ми платиш :)
Шала на страна, има клиенти кои е подобро на своја штета да ги откачиш отколку да ти рушат рејтинг и долго време да ти набиваат нервози.

Член од
21 февруари 2012
Мислења
1.649
Поени од реакции
867
Не сум слушнал за фриленсер како тебе. :)
Таквите клиенти ги предупредувам еднаш, втор пат ги откачувам. Не вреди да толерираш лош клиент, повеќе изгубиш него што ќе добиеш.
Најважно е пред да аплицираш или прифатиш работа провери му го личниот рејтинг, јас нови клиенти (ризични се новите) или клиент со лош рејтинг (под 4) не ги прифаќам.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.358
Поени од реакции
21.777
Има и фриленсери кои подобро е одма да ги откачиш, бидејќи се нубци кои прифатиле работа која е надвор од нивните можности и не можат да ја завршат како што треба. Ќе те мотаат 2-3 недели за банални работи и на крај ќе ти го заебат цел проект. Има и такви случаи, на пример.

Член од
24 октомври 2008
Мислења
1.382
Поени од реакции
248
Некој да ме воведе во одеск или слични ако знае некој подобри страни ? За да почнам да видам неколку туторијали од јутјуб или ? Кажете нешто поопширно.. фала :)

Член од
21 февруари 2012
Мислења
1.649
Поени од реакции
867
Има и фриленсери кои подобро е одма да ги откачиш, бидејќи се нубци кои прифатиле работа која е надвор од нивните можности и не можат да ја завршат како што треба. Ќе те мотаат 2-3 недели за банални работи и на крај ќе ти го заебат цел проект. Има и такви случаи, на пример.
Секако дека има, како што има лоши клиенти така има и лоши фриленсери.

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
4.607
Здраво на сите и голем респект оти поштуем фриленсери,
значи ми треба совет
ми треба веб сајт, исклучиво за информативни цели, нема да биде сајт на кој му треба некој јак дизајн или којзнае каков домејн.
Значи, неколку информативни табови или подлинкови, една мала галерија или можеби сликите во самите текстовида се сложени, и неколку (2-5) видеа од јутуб.
Исто ќе ми треба хост, по можност бесплатен, нема врска дали има наставка и каква е, освен да не е предолга.
Можеби постои веќе некој темплејт каде јас можам копи пасте да му направам на текстот и сликите (или урл од сликите).....
ваши мислења?

Kajgana Shop

На врв Bottom