Фриленсер (Freelancer)

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
Здраво на сите и голем респект оти поштуем фриленсери,
значи ми треба совет
ми треба веб сајт, исклучиво за информативни цели, нема да биде сајт на кој му треба некој јак дизајн или којзнае каков домејн.
Значи, неколку информативни табови или подлинкови, една мала галерија или можеби сликите во самите текстовида се сложени, и неколку (2-5) видеа од јутуб.
Исто ќе ми треба хост, по можност бесплатен, нема врска дали има наставка и каква е, освен да не е предолга.
Можеби постои веќе некој темплејт каде јас можам копи пасте да му направам на текстот и сликите (или урл од сликите).....
ваши мислења?
Можеш да најдеш тука од членовите изработка за културна цена - форумџиска нели, но ако си за сам да зделкаш пробај на пример со: http://www.wix.com/

Член од
15 април 2013
Мислења
1.038
Поени од реакции
796
Здраво на сите и голем респект оти поштуем фриленсери,
значи ми треба совет
ми треба веб сајт, исклучиво за информативни цели, нема да биде сајт на кој му треба некој јак дизајн или којзнае каков домејн.
Значи, неколку информативни табови или подлинкови, една мала галерија или можеби сликите во самите текстовида се сложени, и неколку (2-5) видеа од јутуб.
Исто ќе ми треба хост, по можност бесплатен, нема врска дали има наставка и каква е, освен да не е предолга.
Можеби постои веќе некој темплејт каде јас можам копи пасте да му направам на текстот и сликите (или урл од сликите).....
ваши мислења?
Ова е полесно од wix
Додуша, не се сеќавам дали е полесно или исто ама сајтчето полесно брзо се отвара не мрда многу статично е, секој може да го склопи, на секој уред се отвара.
http://www.jimdo.com/
wix повеќе личи на flash подинамично е.

Член од
5 август 2010
Мислења
222
Поени од реакции
50
Ако може некој да објасни на кој начин работи, доколку се договориш со клиентот, добиваш инструкции по порака и материјалот ? Или тоа иде преку скајп и сл?

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
Ако може некој да објасни на кој начин работи, доколку се договориш со клиентот, добиваш инструкции по порака и материјалот ? Или тоа иде преку скајп и сл?
Зависи од клиентот и од тебе. Како ќе се договрите така ќе комуницирате, иако најдобро е да се користат системите за размена на пораки кои ги нуди сервисот преку кој сте се споиле - за секој случај ако има проблем полесно ќе докажаш што се случувало.

Член од
5 август 2010
Мислења
222
Поени од реакции
50
Зависи од клиентот и од тебе. Како ќе се договрите така ќе комуницирате, иако најдобро е да се користат системите за размена на пораки кои ги нуди сервисот преку кој сте се споиле - за секој случај ако има проблем полесно ќе докажаш што се случувало.
Јасно. Фала

Член од
24 јули 2008
Мислења
666
Поени од реакции
134
Има некој што работи на elance? Нов сум во оваа работа па ако има некој да даде некои совети :D

Член од
15 април 2013
Мислења
1.038
Поени од реакции
796
Има некој што работи на elance? Нов сум во оваа работа па ако има некој да даде некои совети :D
Има
пополни профил
реши некој тест
насмеј се за да се сликаш (не вервам дека има нешто што мрзам повеќе од моја насмеана слика)
не прифаќај ниски понуди, ни понуди што немаш сила да ги завршиш. На почеток луѓево прифаќаат се после одбиваат се
Не прифаќај понуда во која е се добро само интуицијата ти шкрипи, јас овој совет го прочитав негде ама многу е точен...
Добивај петки и долари и така со среќа

А што ќе работиш, какви проекти?

Член од
24 јули 2008
Мислења
666
Поени од реакции
134
Па искрено не знам што би работел веднаш освен некои data entry jobs. Можеби би се снашол и во други работи, ама највеќе работи поврзани со Office програми.
Ме интересира и каква картичка треба да имам и доколку почнам да заработувам како најлесно се повлекуваат пари?

Член од
21 февруари 2012
Мислења
1.649
Поени од реакции
867
Барам графички дизајнер за изработка на дизајн за сајт. Дизајнот треба да биде едноставен, минималистички со светли бои, флет, поширок лајоут може да содржи и шадоу ефекти на агли, да изгледа модерно итн, итн. Заинтересираните нека пишаат во ПП за да се договориме за другите детали.
Поздрав.

Член од
9 август 2014
Мислења
497
Поени од реакции
1.608
На сајтовите од типот Upwork, Freelancer итн. бесплатно е зачленувањето или плаќаш monthly membership?

Член од
15 април 2013
Мислења
1.038
Поени од реакции
796
На сајтовите од типот Upwork, Freelancer итн. бесплатно е зачленувањето или плаќаш monthly membership?
Бесплатно, ама на upwork до скоро имаше повеќе кредити за аплицирање на огласи сега се 60 месечно, а на elance се 40 месечно

$10 се доплаќа за да добиеш нови кредити

муабетот ми беше за ништо живо не ми стигнуваат бесплатните, некој огласи се по 2 кредити...

Член од
21 февруари 2012
Мислења
1.649
Поени од реакции
867
Бесплатно, ама на upwork до скоро имаше повеќе кредити за аплицирање на огласи сега се 60 месечно, а на elance се 40 месечно

$10 се доплаќа за да добиеш нови кредити

муабетот ми беше за ништо живо не ми стигнуваат бесплатните, некој огласи се по 2 кредити...
Грешка си, upwork до скоро имаше помлаку кредити за плицирање (20 кредити), а сега се 30 (30x2) скоро сите работи се по 2 кредити.
Мене ми остануваат кредити да ти позајмам некој редит..:)

Член од
15 април 2013
Мислења
1.038
Поени од реакции
796
Грешка си, upwork до скоро имаше помлаку кредити за плицирање (20 кредити), а сега се 30 (30x2) скоро сите работи се по 2 кредити.
Мене ми остануваат кредити да ти позајмам некој редит..:)
20 неделно спрема 60 месечно
1 кредит една работа спрема 1-2 кредити една работа

и ако ја повлечеше апликацијата се враќаше кредитот во тие 20, па ако не се јавеа за 3 дена можеше да се сменат.

јас тие месеци кога работам на еланце (зошто ми се менува ветрот ќе ми текне цел месец на фотолиа-istock ќе висам или на 99 ќе губам време)
кога сум на проективе насабајле со кафе по 10 огласи пуштам, тие ми се прва задача и од 10-20 обично ловам еден или ќе ме уловат па ќе заглавам 3 дена во нешто досадно

Ти колку често фаќаш?

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom