Фото берза [помош при избор на фотоапарат]

Член од
6 септември 2007
Мислења
190
Поени од реакции
49
Како и да е останува факт дека и канон и никон во своите најскапи модели ставаат ЦМОС сензори (ваљда затоа што се полоши од ЦЦД). А штом видов дека “прогуглуваш“ за да најдеш информација ми е јасно навистина дека нема што ти да се препукуваш со мене.
Јас не прогуглувам за да ти кажам тебе или на било кој некоја информација за фотографија тоа ти го посочив тебе,а колку што имам искуство во фотографија ти има уште многу фурни леб да изедеш.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Јас не прогуглувам за да ти кажам тебе или на било кој некоја информација за фотографија тоа ти го посочив тебе,а колку што имам искуство во фотографија ти има уште многу фурни леб да изедеш.
Блазе тебе....
А без гугле не можеше да посочиш??

Него пошто ете налетав на стручњак, ако може една помош од тебе, ако филтерот ми ја крева температурата на бојата за 100К на 2800К а за 300К на 5000К колкав ефект ќе имам на 3200К и како ти би го решил проблемот на калибрација на филтерот?

smole

Ѕверотилук
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.699
Поени од реакции
288
Некој знае каде има добар card reader што чита многу типови на картици во Скопје?

mmm121

Pentaxian
Член од
27 јуни 2006
Мислења
545
Поени од реакции
21
Pixplus.com.mk ... или во било која продавница за компјутери

Член од
10 јуни 2006
Мислења
118
Поени од реакции
7
Продавам Canon EOS 400D, само тело. Купен ми е пред 9 месеци. Со сигурност тврдам дека е сочуван комплетно, бидејќи само јас го имам користено. Цената некако не можам да ја одредам со оглед на тоа дека јас го купив околу 40.000 денари, а сега на ново е 27.999 денари. Па ако е некој заинтересиран да го купи слободно нека ми даде понуда. Поздрав:smir:

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2
Поени од реакции
0
Prodavam:
- Canon EOS 40d
- Canon BG-E2N Battery Grip so bateriite
- Canon 70 - 200 L f/4 USM
- Canon 50mm 1.8
- Tamron 17-50 F/2.8

Bonus:
- Lowepro Mini Trekker AW

Cena na paketot 1500 evra, no moze da se dogovorime i za poedinecni ceni
site zainteresirani neka pisat na mail:
anidimi.photography@gmail.com

Член од
24 август 2008
Мислења
1.120
Поени од реакции
163
Пак јас...
Шо чудо е овај Nikon S210? Не е за нешо посебно туку онака... некоја средина.
Да се ваѓет онака убај слики. Туу бре не знам да се објаснам.
Да сумирам некоја средина помеѓу аматерско и професјонално шо ојт појќе накај аматерско. :)
Добро не знам и јас шо зборвам... Во глобала, добар е?

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.490
Поени од реакции
7.996
Elegantly slim design blends with high performance to bring greater pleasure to photography and to carrying a camera

Извор, dpreview.

Генерално, убзв изглед и тенка и лесна конструкција значат послаб квалитет на фотографиите.
Иако тоа не мора да значи. Никогаш не сум користел Никон, така да нема понатаму да коментирам.

Јас би ти препорачал, наместо S серија (style) да си земеш L серија (life) и да си вадиш фотки со пристоен квалитет од не многу скап фото-апарат. Малку се погломазни, ама вадат поквалитетни фотки.
Секако, топло препорачувам P серија (performance) бидејќи се најдобри од компактните фото-апарати на Никон.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Пак јас...
Шо чудо е овај Nikon S210? Не е за нешо посебно туку онака... некоја средина.
Да се ваѓет онака убај слики. Туу бре не знам да се објаснам.
Да сумирам некоја средина помеѓу аматерско и професјонално шо ојт појќе накај аматерско. :)
Добро не знам и јас шо зборвам... Во глобала, добар е?
Тој модел повеќе не се произведува
Не е на средина меѓу аматерско и професионално туку е скроз на страната на аматерско
сигурно ќе ваѓа пристојни слики за аматерска и домашна потреба

Член од
14 април 2009
Мислења
2
Поени од реакции
0
http://ecx.images-amazon.com/images/I/41dzjfsDBAL._SL500_AA280_.jpg

Prodavam Samsung digimax A6
Resolution: 6 megapixels ; Optical zoom: 3 x ; Display type: 1.8 in LCD display
Light Sensitivity ISO 100 , ISO 200 , ISO 400 , ISO auto
Max Shutter Speed 1/2000 sec
Digital Video Format AVI
Flash - Integrated (soldered memory - 32 MB )

so memoriski kartici od 64 i 256mb

cena:3000 denari

Член од
4 јуни 2007
Мислења
2.885
Поени од реакции
189
Ако може да ми препорачате дигитален фотоапарат или камкордер со HD и бистар звук до 250 евра... некој со вграден ХДД или мемориска картичка од 8 до 16 ГБ што би поддржувал. Ако има такви производи бујрум.

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Ако може да ми препорачате дигитален фотоапарат или камкордер со HD и бистар звук до 250 евра... некој со вграден ХДД или мемориска картичка од 8 до 16 ГБ што би поддржувал. Ако има такви производи бујрум.
За тие пари мислам нема , ама ај баш ќе видам ќе побарам да не излегло случајно :)

Член од
4 јуни 2007
Мислења
2.885
Поени од реакции
189
Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Фала Фликс!

Бтв, што мислиш за овој:

http://www.pixplus.com.mk/index.aspx?tabindex=0&tabid=1&productid=547&directoryid=+51&ctrl=productdetails

И дали можеш да ми кажеш кој е максимумот во GB на мемориска картичка што поддржува апаратов? Ми треба кога идам по журки да снимам во главно и сл... :)

http://www.fujifilm.com/products/digital_cameras/s/finepix_s2000hd/specifications/index.html

Значи подржва sdhc мемориски картички ама една таква од 8 гб ќе те кошта 2000 денари можи и повеќе :)

А апаратчето е топ за парите вреди ;)

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
tapa uste ne im ide pamet na ovie uste so obicni AA baterii ja nikad ne bi zemal vakov zatoa sto ke se skapes baterii punejki

Kajgana Shop

На врв Bottom