Фото берза [помош при избор на фотоапарат]

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
tapa uste ne im ide pamet na ovie uste so obicni AA baterii ja nikad ne bi zemal vakov zatoa sto ke se skapes baterii punejki
A со литиум ионска батерија која ти е при крај ќе седнеш на плажа и да бидеш фенси ќе се сликаш за фејсбук,хајфајв и остали шеринг енд керинг сајтови ќе истрошиш батеријата за15 минути и после тоа ќе чекаш да дојдеш до местото кај што си сместен да ја пуниш и да продужиш да сликаш. Со АА батерии можеш у било која трафика, кај било кој семкар да купиш 5/6 и да се испосликаш.
Се си има своја намена, и свои добри и лоши ствари

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Ја високо ги ценам Фуџи апаратите како во просумер така и во профи верзија.
Имат генерално добри (одлични) слики, да не заборавиме дека Фуџи е “таткото“ на ЦЦД сензорите. Имав Фуџи Ѕ5600 и сакав да земам Ѕ5 про али беше прескап.
АА батерии се пообар избор спрема мене пошто можеш да земиш куп полниви АА батерии и секогаш да имаш резерва и како што рече Точкест, да скокнеш до трафика и да си земеш, што е поефтино од колку да купиш резервна литиум или друга посебна батерија. Јас имам сега литиумска во канонот и АА за блицот и секогаш морам да пазам кој комплет до каде е. А да беа двете со АА можев со еден тип батерии да бидам обезбеден за секоја прилика.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
znaete koj kako ako sedis na plaza da slikas zenski alal da vi e ama jas ne go koristam za toa aparatot iam dslr verovatno i zatoa mi trae podolgo baterijata a iam i 2 baterii a planiram i bateri grip taka da so nego ke mozam i AA. neznam ja koa imav na AA se nervirav koa se praznea

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
znaete koj kako ako sedis na plaza da slikas zenski alal da vi e ama jas ne go koristam za toa aparatot iam dslr verovatno i zatoa mi trae podolgo baterijata a iam i 2 baterii a planiram i bateri grip taka da so nego ke mozam i AA. neznam ja koa imav na AA se nervirav koa se praznea
Плажа, планина, сафари, денови турнеи низ села и манастири..... Секогаш имаш повеќе шанси да најдеш АА батерии од литиум дури и во селска коперација или некоја трафика на периферија н аград. А за цена на додатна батерија и батери грип ќе земаш неколку комплета на полниви АА батерии и полнач и ќе ти отанат пари за некој филтер или торбица. Плус ти реков, скоро сите блицеви идат со АА батерии. Така да пак ќе треба покрај литиум во апарат и додатна литиумска батерија да носиш и АА батерии (за блиц), и пак ако ти снема батерија за блиц ќе треба да тркниш до трафика.....
како и да свртиш скоро сигурно е дека во комплет на ДСЛР ќе имаш и АА батерии (за блиц0 па веќе кога треба да имам АА, нека имам за се а не и од едни и од други.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.745
Момци ај ако знае некој да ми каже за Nikon coolpix P50.
П.С. Ако сте збореле за ова претходно, не се повторуајте ќе се потрудам да го најдам. :smir:

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
hah neznam mene AA mi e vrakjanje nekako vo minatoto od sam aspekt na toa deka litium trae poise vreme mislam na aktivno vreme na koristenje so toa sto nema memoriski efekt so toa sto e polesna itn itn

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Момци ај ако знае некој да ми каже за Nikon coolpix P50.
П.С. Ако сте збореле за ова претходно, не се повторуајте ќе се потрудам да го најдам. :smir:
Aко си му фрлил око за купување знај дека тој модел повеќе Никон не го произведува
Инаку стандарден Поинт енд шот апарат со еден куп додатоци за автоматизирање на процесот на сликање. Нема стабилизација на слика, има 8,1 мегапиксел (што е малку битно за овој тип на апарати).

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.745
Aко си му фрлил око за купување знај дека тој модел повеќе Никон не го произведува
Инаку стандарден Поинт енд шот апарат со еден куп додатоци за автоматизирање на процесот на сликање. Нема стабилизација на слика, има 8,1 мегапиксел (што е малку битно за овој тип на апарати).
Ми се виде ваке ко солиден, па си помислив да го купим. Сепак фала за што ми укажа на ова :smir:

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.490
Поени од реакции
7.996
Јас кога сакам да дознаам нешто повеќе за одредени фото-апарати читам на www.dpreview.com
Еве што пишале за апаратот што те интересира.

The Coolpix P50 is Nikon's attempt at a middle-ground camera: it's neither a point-and-shoot-only ultra compact nor a fully-fledged photographers' camera. Instead it's a pocketable digital camera that marries a sensible sensor to a useful lens and keeps the frills (and the cost), to a minimum. This is a camera to take everyday photos with, rather than one for getting particularly serious about photography. But in such a crowded market does the P50 have what it takes to make it onto our recommended list? Let's find out. Let's start by having a look at the headline features.

Член од
7 јули 2006
Мислења
1
Поени од реакции
0
Ne slusaj drugi

Nikon e zakon aparat za drugite brendovi od foto aparati.
Ne slusaj drugi kupi si NIKON nema da zgresis

Zemi si NIKON da znajs so e slika

Фала Фликс!

Бтв, што мислиш за овој:

http://www.pixplus.com.mk/index.aspx?tabindex=0&tabid=1&productid=547&directoryid=+51&ctrl=productdetails

И дали можеш да ми кажеш кој е максимумот во GB на мемориска картичка што поддржува апаратов? Ми треба кога идам по журки да снимам во главно и сл... :)

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.490
Поени од реакции
7.996
Слушам Чак Норис фотографирал со Никон :pos:

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
луѓе,што ќе кажете за Kodak easyshare c813???
-во АМЦ го даваат за 4 и пол....
-фала однапред

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
луѓе,што ќе кажете за Kodak easyshare c813???
-во АМЦ го даваат за 4 и пол....
-фала однапред
За 4500 денари земи го и не прашувај.
Тоа е на самото дно на цени на дигиталци.

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
За 4500 денари земи го и не прашувај.
Тоа е на самото дно на цени на дигиталци.
се плашам да не зеам некое срање од дигиталец..иначе цената е одлична!:smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom