П
Пепси_
Гостин
Друже не ми требе мене апарат да си правам фотки за шотизнам таму сваќаш мислам.... ми требе за да овековечам некој момент и то....JAs mislam vo nikoj slucaj no ti si znaes. Sum videl aparatite od 4000denari kakvi sliki vadat pogledni na pc i sporedi so nekoj so isti performansi ama 8000denari i se ke ti stane jasno
Па тоа се што напишав тоа и го пишува дека го има во апаратот истото го потврди и продавачот,сеа планирам утре да прошетам до други продавници да видам што како ама овој интересен ми делува.-14 мегапиксела е солидно, не знам каков процесор има да знам каква слика вади
-Тоа оптички зум изглеа никој не го сфаќа ко шо треба
Кажи ти колку се отвара објективот во милиметри (пр. 18-55mm значи дека при најодзумирано факторот е 18, при најзумирано факторот е 55 (ќе го наречам фактор иако може не е точниот збор) кога ќе поделиш поголемиот број со помалиот го добиваш оптичкиот зум 55/18=3.3 = мојот DSLR од 25.000 денари има само 3.3 оптички зум. поентата ми е - НЕ ЗНАЧИ НИШТО тоа колку пати оптички зум има)
- Макро од 5 сантима не е СУПЕР макро али ај, солидно е
- ISO-то е океј, и не се палете на исо пошо повеќе од 400 нема да користите (800 преку сила) пошто многу шум ќе ви има сликата
- Видео резолуцијата е солидна дефинитивно, тоа што треба да дознаеш е со колку ФПС е снимката при таа резолуција
- HDR технологија? не капирам шо е ова, ваљда не слика 3 слики одма и ги прави HDR (high dynamic range)
Искрено не планирам повеќе пари да фрлам за апарат сеа останува да видам другите дуќани или овој ќе го земам.