Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
9 февруари 2016
Мислења
1.583
Поени од реакции
3.904
Everything Everywhere All At Once
Аууу, НЕ! Ужас, дефинитивно треба да се пропушти.

The Banshees of Inisherin
Мех, досаден на моменти ептен.

Овој е океј, ама ништо посебно.

Не сум сигурен дали има филмови што мора да се видат од овие години. No Hard Feelings за тие што сакаат да ја видат Џенифер Лоренс гола.

Член од
7 јули 2013
Мислења
1.913
Поени од реакции
12.517
Поглуп, помалоумен и поретардиран филм од Everything, Everywhere All At Once не сум гледал. Најдолгото тикток видео, два и пол саати тешки глупости без никаква супстанца. Самиот факт дека тој филм доби толку оскари е доказ на кое ниво е падната филмската индустрија.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.249
Поени од реакции
10.355
Поглуп, помалоумен и поретардиран филм од Everything, Everywhere All At Once не сум гледал. Најдолгото тикток видео, два и пол саати тешки глупости без никаква супстанца. Самиот факт дека тој филм доби толку оскари е доказ на кое ниво е падната филмската индустрија.
Ова со златни букви.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.951
Поени од реакции
61.555
Се приклучувам на хејтот кон Everything everywhere. @Zlatikevichius не треба да го форсираш овој како предлог, знаеш дека е hate it or love it филм, само што е многу повеќе hate it.

@wot ти не мешај се, не го бранеше Фајкла, не ти правам муабет некое време.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.634
Поени од реакции
38.994
Се приклучувам на хејтот кон Everything everywhere. @Zlatikevichius не треба да го форсираш овој како предлог, знаеш дека е hate it or love it филм, само што е многу повеќе hate it.
Може на тој на кој му го предложувам ќе му биде love it.

Look at this:
1744906700868.png
1744906784152.png

За тие кои не знаат кои се ликовиве, тука се: @wot , @grande-juve , @Комита Ултрас , @Gazpapir , @Krk1 , @Goodfella и други со 9/10 и 10/10 оценки. ;)

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.951
Поени од реакции
61.555
Секако дека ќе им се допадне на некои, но ти го предлагаш како „must watch movies“. Стави барем во заграда дека е hate/love, да знаат луѓето со што си имаат работа.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.634
Поени од реакции
38.994
Секако дека ќе им се допадне на некои, но ти го предлагаш како „must watch movies“. Стави барем во заграда дека е hate/love, да знаат луѓето со што си имаат работа.
Па кога некој те прашува за предлози за филмови нормално дека ќе му ги предложам тие мене што ми се допаднале, не на некој филмски критичар од САД а иако јас не сум го гледал. И Кум има луѓе на кои не им се свиѓа. Кој е критериумот по кој некој филм би добил епитет „a must watch“? Колкав процент од луѓето треба да го сакаат за да биде „a must watch“? За мене е доволно што мене ми беше чиста десетка, а има уште десетина луѓе од тука чие мислење го ценам и ги следам што го оцениле исто, за да го сметам за „a must watch“.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.951
Поени од реакции
61.555
Во ред де, не љути се одма.

Must watch филмови се филмови кои оставиле некаков белег во поп културата и без чие гледање останува некаква празнина која треба да се пополни. Небитно е што ми е десетка мене, јас го сакам The last starfighter на пример ама не го ставам на must watch предлози. Од друга страна, The Godfather можеби нема да им се допадне на сите но е must watch за сите без разлика дали ќе им се допадне или не, затоа што не може човек да се нарече филмоман а да го нема изгледано The Godfather.

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.632
Поени од реакции
29.560
Во вакви дебати фали Џонтра, он увек идеше контра на популарното мислење :D Џонтра врати се :D
Автоматски споено мислење:

On a serious note, ќе се сложам и со двајцата. Love it or hate it е, ама баш вакви филмови мене ми имаат смисла да се во категорија must watch, отколку некои клишеа што сме ги гледале 100 пати. Мишел си е бонбонче, креативен сторителинг, брз, скока универзуми, хаотичен и се по список. Какви такви емоции, филмов ќе ти земе многу повеќе внимание и ќе разбуди емоции отколку не знам, еве The Banshees of Inisherin да речеме.

Последно уредено:
Член од
7 јули 2013
Мислења
1.913
Поени од реакции
12.517
Може на тој на кој му го предложувам ќе му биде love it.

Look at this:
Прегледај го приврзокот 449064
Прегледај го приврзокот 449065

За тие кои не знаат кои се ликовиве, тука се: @wot , @grande-juve , @Комита Ултрас , @Gazpapir , @Krk1 , @Goodfella и други со 9/10 и 10/10 оценки. ;)
Јас обично не се мешам во туѓ вкус, ама за филмов стварно морам да ве прашам што гледавте што толку ви се бендиса, што е тоа што ви остави впечаток, care to explain? Бидејќи јас кога го гледав навистина бев шокиран како филмов има толку високи, се осеќав како два и пол саати да го гледам спотон од Turn Down for What. Мислам не ми е ни прашањето за тоа дали ви се допаѓа или не, туку дека сте му изнаредиле десетки.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.951
Поени од реакции
61.555
Во вакви дебати фали Џонтра, он увек идеше контра на популарното мислење :D Џонтра врати се :D
Гони го и три лепе, ми предложив еднаш класика филм со Брижит Бардо, не му чинела. Што ќе ти е таков човек?

Kajgana Shop

На врв Bottom