Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.256
Поени од реакции
8.364
Целиов муабет ме потсеќа на тема тематика што ја начнавме пред година две баш во оваа тема. Еве Ио веќе во неколку коментари и must watch филмови спомнува филмови од пред 20-30 години.
Имаме ли некој критериум што спаѓа под must watch? Или ајде поконкретен да бидам, што за вас е must watch од последниве 10-20 години? Кој филм би оставил белег како Кум, Шошенк, Гудфелас, Форест итн. Инсепшн и Интерстелар се единствени што би ги предложил на било кој и да ме праша.
не постои такво нешто must watch, кум сеуште не ми e гледан ,ни планирам некад да ги гледам

скоро го гледав Pulp Fiction цело време мислев дека Траволта е главната фаца у филмов, испадна Брус Вилис дека е човекот што не ебе жива сила

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.751
Поени од реакции
34.361
Затоа што не ме разбираш: кога предлагаш ваков филм во must watch филмови, стави една ѕвездичка и напомени дека филмот е something completely different, дека влегува во категорија hate it or love it филмови, или нешто слично.
Колку луѓе воопшто никогаш и не слушнале за филмот? Колку луѓе не слушнале за Кум, Шошенк, Гудфелас, Лорд оф д Рингс, Форест, Инсепшн, Интерстелар, Стар Ворс, Бек то д фјучр... тоа ти се must watch филмови.
А кога ја префрливме дискусијата за all time must watch филмови, јас мислам зборевме за задњи 2-3 години.
Не сум ти лут тебе, @wot џубрето ме нервира.
Што е ново? :P
Grand Budapest Hotel
:pov:

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.249
Поени од реакции
10.355
GBH univerzalno e prifaten i specifichen, no Blade Runner 2049 ..shokantno spor film kako skoro se drugo od Denis
Блејд Ранер кецот ми беше смече од филм, а двојката не ни планирам да ја гледам. На крај краева се е субјективно и глејте што сакате.

Член од
12 мај 2014
Мислења
1.251
Поени од реакции
3.081
Целиов муабет ме потсеќа на тема тематика што ја начнавме пред година две баш во оваа тема. Еве Ио веќе во неколку коментари и must watch филмови спомнува филмови од пред 20-30 години.
Имаме ли некој критериум што спаѓа под must watch? Или ајде поконкретен да бидам, што за вас е must watch од последниве 10-20 години? Кој филм би оставил белег како Кум, Шошенк, Гудфелас, Форест итн. Инсепшн и Интерстелар се единствени што би ги предложил на било кој и да ме праша.
Субјективна листа од тие што ми текнуваат:
About Time
La La Land
Get Out
Spotlight
Midnight In Paris
Coco
Batman Begins
V For Vendetta
Shutter Island.

Член од
9 февруари 2016
Мислења
1.578
Поени од реакции
3.892
не постои такво нешто must watch, кум сеуште не ми e гледан ,ни планирам некад да ги гледам

скоро го гледав Pulp Fiction цело време мислев дека Траволта е главната фаца у филмов, испадна Брус Вилис дека е човекот што не ебе жива сила
Кум е филм што им се допаѓа и на клошари од улица, багабонти и на интелектуалци. Гледај го.

Kajgana Shop

На врв Bottom