- Член од
- 10 октомври 2011
- Мислења
- 6.273
- Поени од реакции
- 10.405
Мене ми беше супер филм, али Вес ти е баш пример за love/hate автор.Ne deka mi e mene omilen, no e vpecatliv komichen film.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Мене ми беше супер филм, али Вес ти е баш пример за love/hate автор.Ne deka mi e mene omilen, no e vpecatliv komichen film.
GBH univerzalno e prifaten i specifichen, no Blade Runner 2049 ..shokantno spor film kako skoro se drugo od DenisЗа GBH мислат дека ќе те линчуваат.![]()
Целиов муабет ме потсеќа на тема тематика што ја начнавме пред година две баш во оваа тема. Еве Ио веќе во неколку коментари и must watch филмови спомнува филмови од пред 20-30 години.
Имаме ли некој критериум што спаѓа под must watch? Или ајде поконкретен да бидам, што за вас е must watch од последниве 10-20 години? Кој филм би оставил белег како Кум, Шошенк, Гудфелас, Форест итн. Инсепшн и Интерстелар се единствени што би ги предложил на било кој и да ме праша.
Затоа што не ме разбираш: кога предлагаш ваков филм во must watch филмови, стави една ѕвездичка и напомени дека филмот е something completely different, дека влегува во категорија hate it or love it филмови, или нешто слично.
Колку луѓе воопшто никогаш и не слушнале за филмот? Колку луѓе не слушнале за Кум, Шошенк, Гудфелас, Лорд оф д Рингс, Форест, Инсепшн, Интерстелар, Стар Ворс, Бек то д фјучр... тоа ти се must watch филмови.
Не сум ти лут тебе, @wot џубрето ме нервира.
Grand Budapest Hotel
Блејд Ранер кецот ми беше смече од филм, а двојката не ни планирам да ја гледам. На крај краева се е субјективно и глејте што сакате.GBH univerzalno e prifaten i specifichen, no Blade Runner 2049 ..shokantno spor film kako skoro se drugo od Denis
Субјективна листа од тие што ми текнуваат:Целиов муабет ме потсеќа на тема тематика што ја начнавме пред година две баш во оваа тема. Еве Ио веќе во неколку коментари и must watch филмови спомнува филмови од пред 20-30 години.
Имаме ли некој критериум што спаѓа под must watch? Или ајде поконкретен да бидам, што за вас е must watch од последниве 10-20 години? Кој филм би оставил белег како Кум, Шошенк, Гудфелас, Форест итн. Инсепшн и Интерстелар се единствени што би ги предложил на било кој и да ме праша.
Bez razlika, filmot navleze vo internet kulturata, go ostavi svojot beleg.GBH univerzalno e prifaten i specifichen, no Blade Runner 2049 ..shokantno spor film kako skoro se drugo od Denis
Кум е филм што им се допаѓа и на клошари од улица, багабонти и на интелектуалци. Гледај го.не постои такво нешто must watch, кум сеуште не ми e гледан ,ни планирам некад да ги гледам
скоро го гледав Pulp Fiction цело време мислев дека Траволта е главната фаца у филмов, испадна Брус Вилис дека е човекот што не ебе жива сила
Малку е лошо објаснето и затоа збунувачко за многумина. Вака сега - Академијата гласа два пати:Pa kako glasale dosega?
Pa mozese mesto P.S. da go smenis celo mislenje, se iznacitav bezvezeМалку е лошо објаснето и затоа збунувачко за многумина. Вака сега - Академијата гласа два пати:
1. Првиот пат пред објавувањето на номинациите, за да се одредат номинациите. Ама - секоја гранка на Академијата си гласа (предложува) во својата категорија + најдобар филм. Пример - актерите гласаат само за актери и филм, кинематографите само за кинематографија и филм, режисерите само за режија и филм... Тука нема никакви ограничувања, може било кој член на АМПАС да си гласа како сака, па макар и само 1 филм да има изгледано, зашто нормално - не постои жив човек што секоја година ги гледа сите 300, 400, 500+ филма кои излегле. Затоа нема такви барања.
2. Вториот пат откако ќе бидат објавени номинациите, секој член може да гласа во секоја категорија. И до сега се одржуваа screening rooms или специјални проекции на номинираните филмови каде беше задолжително присуството за да може да гласаш во твојата категорија или во категоријата за најдобар филм. Ама, на пример - никој не ти бараше да ги имаш гледано сите кратки анимирани, и ако некој не ги гледал, може да не гласа во таа категорија (ама сигурно имало и такви кои гласале на негледано). Е сега измената е што ќе мора да докажат дека ги гледале сите номинирани филмови, во сите категории, а не само во нивната и категоријата најдобар филм, за воопшто да добијат ливче за гласање. Значи ако некој не гледал еден од кратките документарци, од сега нема да може да гласа за ништо, значи ни за најдобар филм, ни за неговата категорија.
*Од овие правила беа исклучени оние категории (мислам вкупно 9 се) во кои специјален борд на членови, по специјална покана ги одредуваат номинациите. Тие се оние категории каде се бираат прво кратки листи со 10, 15 или 20 филма, па од нив се бира номинирани. За нив има специјални проекции во посебни кино сали и само членови на Академијата кои се специјално поканети на тие скрининг сесии можеа да гласаат за да се оформат номинациите (подоцна, за гласањето кој да победи, пак, и за нив можеа да гласаат сите).
Со изменава мислам дека нема да се смени многу во тие главните категории, ама и тоа како ќе се смени во незначајните, како костимографија, монтажа, звук... на пример, каде ќе се зголеми бројот на гласачи, зашто сега секој член ќе мора да ги гледа и тие филмови за да може да гласа воопшто.
P.S. Сега ги читав одново правилата и испадна дека и јас не сум ги разбрал. Значи ќе имало различни voting ballots за секоја поединечна категорија, а не еден за сите. И сеа пример, ако некој актер сака да добие ballot за костимографија, мора да докаже дека ги гледал и тие 5 филма. Значи секој ќе гласа само во оние категории за каде ќе докаже дека ги гледал сите филмови. Со други зборови, она што претходно важеше само за тие 9 категории спомнати погоре со *, сега ќе важи за сите членови на АМПАС и за сите категории.
Ете, сменив.Pa mozese mesto P.S. da go smenis celo mislenje, se iznacitav bezveze![]()