Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.391
Поени од реакции
25.192
Информација за Netflix цената на претплатата гледам дека е EUR 4.99 до EUR 9.99 што е разликата од едната до другата претплата
второт прашње ми е на колку Тв можам да имам претплата
Најевтината ти дава слика во 720п и можност да се уклучи нетфликс на еден уред. Наредната дава фул ХД, таа е 7.99 ако добро се сеќавам, и можност да активираш на два уреда (телевизор, лаптоп, нема врска). Последната опција ти е 4к и четири уреди или нешто така.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.971
Поени од реакции
83.306
Ах, сум заборавил како е замислено филмот да се гледа.
Денес се потсетив - со кашлање и муабети слушање околу тебе, зачинето со мирис на начос и пуканки, плус светкање на мобилни.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.587
Поени од реакции
42.107
Комедијава е мртов жанр во Холивуд и е забрането да се снима под комунистиве. Чисто се сомневам дека тој филм ќе искочи, со оглед на тоа дека ќе удри ремет на све живо што се исподешава последниве години.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.345

Само се прашувам дали ќе им дозволат денес на Вејнс Браќата да направат hard R-rated comedy како во старите добри времиња.
Има тука ептен прашалници.
Прво - дали студиото ќе им даде одврзани раце знаејќи дека тие беа клучот за успесите на франшизава.

Второ и можеби побитно - дали Вајансовци уште можат да бидат добри, ипак времето е непоразено и имаа пар обиди после франшизава ама ништо поуспешно. Вака по интервјуа и настсапи и слично Марлон ми делува ок ама ќе видиме во филм форма како ќе биде (и како што кажа, да видиме што ќе направи студиото)
Од друга страна пак, дали нивниот хумор би бил интересен и во 2025/26 и дали ќе може сепак се тоа да изгледа свежо.

А има материјал за свежа пародија, овие хорори што сега се успешни не се слешери. У меѓувреме имаше и тренд на found footage што го утнаа и би било добро и тоа да се чепне. Ама новиве хорори се онака, за белци што им е срам да искажат дека се плашат од хорори :D
Би било добро да го пецнат Ари Астер, кој доби шанса за нешто посериозно благодарение на филм.........за дегенерик црнец кој си го злоставува својот успешен татко црнец и ја трауматизира својата мајка (логично исто така црнкиња)
....за откако ја доби шансата да прави долгометражни филмови целосно да го батали ова и да прави исклучиво филмови со белци :icon_lol:

Се надевам ќе ги вратат актерите од првата екипа.

Уште од сега ја замислувам сцената со Ана Фарис кај што ја глуми типката од Мидсомар

1730320188561.png 1730320201611.png

1730320229109.png

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.515
Поени од реакции
28.992
Ау какво посерување на Џокерот, секоја чест. Повисоко мислење имам за Fast & Furious глупостиве отколку ова срање од филм. Бев убеден дека не може да е толку лош, ама и те како е лош. Сум гледал секакви глупости, ама мило ми е што не потрошив пари за кино на филмов.
1731777448535.gif

jovankrstevski1

ТАТА_МАТА
Член од
2 декември 2012
Мислења
855
Поени од реакции
601
Моја теорија на заговор, првиот дел на Џокер имаше толку остра и ефикасна критика на општеството и класните разлики што мораа да ја убијат оваа верзија на Џокер во вториот дел поради страв од немири

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.101
Поени од реакции
30.163
Џокер 2 морав да го извртам последниот полсаат до крајот, не се трпеше веќе.

Гладијатор 2 е онака... ако се земе фантазија, просечен филм.

Стандардите во мртвава индустрија за добар филм се веќе прениски.
24 филмови во 2024 се приквел, сиквел кои не ни имаат потреба да постојат, апсолутна културна стагнација на секое поле.

Последно уредено:
Член од
12 мај 2014
Мислења
1.137
Поени од реакции
2.659
Новиот Дедпул два дена го гледав. Првиот саат лош, вториот саат подобар беше.

Kajgana Shop

На врв Bottom