- Член од
- 20 јули 2014
- Мислења
- 3.263
- Поени од реакции
- 8.607
мрднат филм
The Uncle (2022)
Yugoslavia, late 1980s. Parents and son are hastily making the final preparations for Christmas Eve dinner. Their beloved uncle will be turning up from Germany any minute now. But, hang on, are things really as they seem? An unnerving debut à la Haneke that cleverly balances on the edge of farce...letterboxd.com
Некој да ми го објасни филмов? Дека појма немам што гледав саат и 40 минути...Препорака…
Извадок од емисијаВчера вечерта читав нешто за Жан-Пол Белмондо, па природно дојдов до статии и за Алан Делон...сабајле се будам гледам починал.
Дојдов ова да го пишам, иако го немам гледано (вчера излезе) читам денес насекаде се разочарани од филмов, првиот на ИМДБ има 8.4 оценка, овој моментално 5.3. Работава смрдеше уште кога ја најавија Лејди Гага дека ќе биде во главна улога, и дека ќе е музички, ама ај си викаш истиот директор е, ќе ја скоцка некако работава. Можно е да флопне и во кино салите...Новиот Џокер катастрофа, гледав ривјуа на имдб 5.4 има само.
pa i e propaganda. Sponzoriran od shipcite i odobren za vreme komunjarsko.Бев во кино и изборот падна на “Бизнисот на задоволството”.
У кратки црти светските трендови ни тропнаа на врата и преку филмот наместо да гледаме уметност моментално гледаме само пропаганда.
Во кратки црти филмот ќе му дојде лоши и превртливи македонци и храбри и пожртвувани албанци.
Разочарување невидено…
Колку бев загреан да го најдам на торенти, фала, ми спаси времеБев во кино и изборот падна на “Бизнисот на задоволството”.
У кратки црти светските трендови ни тропнаа на врата и преку филмот наместо да гледаме уметност моментално гледаме само пропаганда.
Во кратки црти филмот ќе му дојде лоши и превртливи македонци и храбри и пожртвувани албанци.
Разочарување невидено…
Killer Heat (2024)Здраво Дечки сакам да ми предложете некој филм само да е 2020+ бидејки несакам стари филмови.