Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678
Незнам кај да прашам, ако е постот за друга тема нека го преместат модераторите.Ладна сабота, не ми се излегува, па ми се гледа некој добар филм за балканските војни или некој сличен филм, ама би сакал да гледам филм кој е реален кој не ги брани пример Србите, Босанците или некој друг :)

http://www.imdb.com/title/tt0283509/

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.626
Поени од реакции
59.485
Незнам кај да прашам, ако е постот за друга тема нека го преместат модераторите.Ладна сабота, не ми се излегува, па ми се гледа некој добар филм за балканските војни или некој сличен филм, ама би сакал да гледам филм кој е реален кој не ги брани пример Србите, Босанците или некој друг :)
Savior ти е предобар филм.

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
Pawn Shop Cronicles - Просек, не ни очекував многу од овој филм, долго време ми стоеше во пц симнат па денеска немаше што да се работи, одвоивме време и го изгледавме. Глумата на актерите и така и така, конечна оценка 6/10

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Некој го бараше Дон Џон, гледам има на замунда верзија од 22гб веројатно денес ќе излезат останатите помали блуреј верзии.

Не знам што е хајпот за новиот филм на режисерот на Shame, 12 Years a Slave премногу добри критики. Не сум сигурен дали е заради тоа што филмот е толку добар или пак заради тоа што Американците се нежни на таа тема.

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.556
Поени од реакции
2.750
Ne go simnuvajte od zamunda Don Jon bidejki e so rusko audio....Taka procitav po komentarite na clenovite :)

Sent from my ZTE Blade III Pro using Tapatalk 2

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.362
Поени од реакции
30.764
Некој го бараше Дон Џон, гледам има на замунда верзија од 22гб веројатно денес ќе излезат останатите помали блуреј верзии.

Не знам што е хајпот за новиот филм на режисерот на Shame, 12 Years a Slave премногу добри критики. Не сум сигурен дали е заради тоа што филмот е толку добар или пак заради тоа што Американците се нежни на таа тема.
Овој и оскар ќе земе 70%.
Америте многу се палат на вакви филмови.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Синоќа беа одржани Европските филмски награди во Берлин.
Најдобар европски филм: La Grande Bellezza (Италија)
Најдобар режисер: Paolo Sorrentino (La Grande Bellezza)
Најдобра актерка: Veerle Baetens (The Broken Circle Breakdown)
Најдобар актер: Toni Servillo (La Grande Bellezza)
Најдобро сценарио: Froncois Ozon (In The House)
Најдобра европска комедија: Love is all you need (Sweden)
Најдобар документарец: The Act of Killing (Индонезија)
Најдобар анимиран филм: The Congress (Израел)
Најдобро откритие: Jan Ole Gerster (Oh Boy)
Најдобра костимографија: Blancanieves (Шпанија)
Најдобра музика: The Best Offer (Италија)
Европско достигнување во светската кинематографија: Pedro Almodovar
Награда за животно дело: Catherine Deneuve

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Во краток период од неколку недели, случајно испадна да погледнам 2 филмови на Франсоа Озон.

Under The Sand не ми се допадна баш, солидна драма ама некако како без цел ми беше посебно па и со тоа како заврши.

In The House е далеку поинтересен и динамичен, на моменти чуден на моменти смешен. Ама деловите кога реалноста и фикцијата се преклопуваат беа извонредно направени. Измешани емоции имам од него ама во секој случај уникатен филм.

Едно е заеднично и во двата филмови, се познава дека музи на режисерот се прекрасни француски дами во средни години.
Најдобро сценарио: Froncois Ozon (In The House)

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.742
Поени од реакции
27.741

Kajgana Shop

На врв Bottom