Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Нешто добар филм од Балканов? Не е битен жанр дека не сакам многу, многу Амерички.
Исто така ми ги пофалија Бугарските филмови, што ми падна доста чудно, ако знаете добар и од таму слободно цитирајте ме или порака дека она методот со означување на член од форумот во мислење гледам не функционира. :cautious:
Има многу добри филмови друже, еве мои препораки, било кој да го гледаш нема да згрешиш. Klopka ; Smrt coveka na balkanu ; Cetvrti covek ; Halimin put ; не си грешка иначе и за бугарските не те излажале, бар овие два што ги имам гледано ептен ме бендисаа Източни пиеси и The world is big and salvation lurks around the corner ги имаш на торенти, а овие српскиве може и по Јутјуб да се најдат ако не ги најдеш на торенти. :)

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
http://www.worstpreviews.com/headline.php?id=30009
John Landis си кажува како е денеска (т.е. никако :X3:)
The studios are not in the movie business anymore. There are no original ideas. It's never about the idea, it is about the execution of the idea. The film studios are all now subdivisions of huge multinationalcorporations. Time Warner, British Petroleum, Sony -- these aren't companies, they are f*cking nations. They are these giant international things that don't pay taxes. It's ridiculous. They're like pirates. It really has to do with desperation, because they don't know how to get people into the theaters, so they bring back 3D and make all this kind of shit."
It's very common now to spend more money selling a movie than making a movie. So the reason they make remakes and sequels is because they're brands, like Coca Cola. They remake movies because they have presold titles. It's tragic, because you have things like Tobe Hooper's 'The Texas Chainsaw Massacre,' which is a brilliant movie, and yet the remakes have made a lot more money."
I don't know who owns these companies now. There are no individuals who say, 'Sure, I'll take a risk.' Because the risks are now huge.
There will always be good movies being made. It's just harder and harder to see them. And the studios are no longer interested in making good movies -- they're interested in movies that will bring you in. So you have movies like 'Avatar,' or Alfonso Cuaron's 'Gravity.' It's wonderful to look at. Now, is it a good movie? No!

B

Blade Torch

Гостин
Нешто добар филм од Балканов? Не е битен жанр дека не сакам многу, многу Амерички.
Исто така ми ги пофалија Бугарските филмови, што ми падна доста чудно, ако знаете добар и од таму слободно цитирајте ме или порака дека она методот со означување на член од форумот во мислење гледам не функционира. :cautious:
Клопка ( The Trap) . Драма над драмите . Номиниран за странски оскар пред 5-6 години . Српски е .

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Кога сме кај кратки препораки, The Great Beauty, ептен ме бендиса, од глума до камера, хумор, поента... Топ 3 ми е до сега од годинава, 9ка

http://www.imdb.com/title/tt2358891/
На интернет го барав но нема никаква солидна снимка, ај ако знаеш прати ми, сакам да го гледам со врвна снимка, Сорентино мора да се гледа со добар квалитет :)

G

grande-juve

Гостин
На интернет го барав но нема никаква солидна снимка, ај ако знаеш прати ми, сакам да го гледам со врвна снимка, Сорентино мора да се гледа со добар квалитет :)
Барај го на англиски, го има на блуреј :)

The.Great.Beauty.2013.720p.BluRay.DTS.x264-PublicHD

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.659
Поени од реакции
34.089
Јас пак Италија не сум ја посетил уште од.. Dario Argento :D

Симнат ми е и La migliore offerta (the best offer), и двајцата солидна оцена сте му зачукале, ама уште не ми е гледан. Ќе им седнам некој ден заедно.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.362
The Counselor ептен чуден филм. Како еден дел да е на Ридли Скот, друг на некој аматер, па после пак Скот седнал..
Се надевам дека со филмов Ридли Скот сакал да прати некоја порака пошто ако е поинаку стварно не ја гледам поентава на филмов. А не е ептен лош ама...
Завршува филмот и не знаеш што да мислиш за истиот.

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
This is the end, е можеби најлошиот филм што сум го гледал воопшто, значи филмов е тотално без никава концепција, и ме чуди како можеле толку звучни имиња да се нафатат да бидат дел од него.
Значи филмов не спаѓа ви ниедна категорија, ниту е комедија , ниту хорор, треба да се измисли посебна категорија за него од типот на "филмски жанр - Најглупо потрошените два часа од мојот живот"

Член од
30 октомври 2010
Мислења
919
Поени од реакции
907
The Counselor ептен чуден филм. Како еден дел да е на Ридли Скот, друг на некој аматер, па после пак Скот седнал..
Се надевам дека со филмов Ридли Скот сакал да прати некоја порака пошто ако е поинаку стварно не ја гледам поентава на филмов. А не е ептен лош ама...
Завршува филмот и не знаеш што да мислиш за истиот.
Ептен е лош, најлош филм што го иам глеано годинава.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.362
Ај решете се сега кој ви е најлош филм, па после пишете :ROFLMAO:

Kajgana Shop

На врв Bottom