Тотално заборавив да напишам ривју за филмот
Добар е филмот ама не е феноменален. Дефинитивно меѓу подобрите филмови па можеби и најдобар што сум го погледнал од филмовите излезени во 2013.
Подобар од голем дел од номинираните за најдобар филм од лани. Повеќе е драма од колку трилер, така да ако очекуваш трилер можеби малку ќе се разочараш бидејќи не е ептен добар трилер ама е поприлично добра драма за реална ситуација што е дел од секојдневието. Глумата е супер како и што би можела да се очекува. Филмот би го опишал како микс на
Jagten и Se7en бидејќи цело време такви вибрации ми праќаше некако филмот.
Мала мана му е што филмов трае 2 ипол часа па има премногу "спори" моменти ама сепак ако се внесеш во филмот последниот половина час нема ни да го приметиш
Од мене има 8/10. Добар филм но далеку од перфектен и се надевам дека до крајов на годинава ќе видиме многу подобри филмови (Gravity, Rush, Counselour, Out of furnace, Wolf of wall street и уште пар филмови што во моментов не ми текнуваат).
Како за почеток на сезоната на прикажување на Оскар филмови е добар, ама како што реков ќе се разочарам ако не излезат неколку подобри филмови од овој
П.С. За Prisoners правам муабет