Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.044
Поени од реакции
6.071
Само што го изгледав FF6, интересен беше. Друго не коментирам, освен....

Добро бе, да му e'ам мајката, на крај коа се кичмеа на пистата, пистата пола Македонија долга а? :eek:

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.757
Поени од реакции
52.725
Само што го изгледав FF6, интересен беше. Друго не коментирам, освен....

Добро бе, да му e'ам мајката, на крај коа се кичмеа на пистата, пистата пола Македонија долга а? :eek:
Што се фаќаш за таков детал во филм. Филм е :D

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.044
Поени од реакции
6.071
Што се фаќаш за таков детал во филм. Филм е :D
99.9% кога гледам филмови, воошто и не се замарам што и како се дешава.
Ова ми дојде премногу филмски, дури и за филм. 15 мин траеше мислам целата сцена на пистата.
Имаше и други ствари, ама како што кажав не се замарам со тоа. :D

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.668
Поени од реакции
34.125
3 od 10 da dadam na film so sam rockwell I steve carell.. srce me boli. The way way back, tapa.

Hey is Europa report any good?

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.757
Поени од реакции
52.725
The way way back стварно тапа. Уствари веќе долго време немам гледано некој таков филм а да ми е добар...

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
G

grande-juve

Гостин
The Grandmaster, седмиот изгледан филм од Кар Ваи Вонг и досега најслабиот, се согласувам со мислењето на @Vlatko_Gjorce, не ме внесе филмот, не се грижев за ликовите, чекав да заврши... 5,5.

A попладнево ми требаше филм со времетраење под 80 минути, побарав кои ми се такви и се решив за The Ox-Bow Incident и бинго, 9-ка, личи на 12 angry man на отворено во вестерн стил, го препорачувам.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.668
Поени од реакции
34.125
Ме освои мене The Grandmaster, можеби дека не ми се гледани Ip филмовите. Ама како за мене беше, artsy-fartsy, vague аnd deep и се од пакетот.

Europa Report ima 4/10 od mene. (n)

Abe, Monsters University los bese taka? Duri i za so drustvo los? :гик:

Член од
1 декември 2010
Мислења
1.294
Поени од реакции
2.781
The Intership не го гледајте, не чине, 120 минути досада, "К" од "комедија" нема, Винс Вон и Овен Вилсон во најлошо издание, т.е. не се они толку лоши, колку што улогите им се катастрофа... после Wedding Crashers не очекував дека ќе снимат толку лош филм заедно... филмот е полн со досадни клише моменти, кои нервираат и филмот го прават уште подолг... паузата која ја направив на пола филм, катастрофата што им се случи на Металург денес е ништо во споредба со овој филм.

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Случајно наидов на овој трејлер, не знам зошто ама ми изгледа како убав краток филм.

Треба ли да се чека да се појави на Блу Реј ? Знае некој како излегуваат овие по торенти ?

п.с побрзо Гејл ќе се врати од мртвите одколку @dragonsky да напише ревју :)

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Случајно наидов на овој трејлер, не знам зошто ама ми изгледа како убав краток филм.

Треба ли да се чека да се појави на Блу Реј ? Знае некој како излегуваат овие по торенти ?

(спојлери ) одколку @dragonsky да напише ревју :)

Тотално заборавив да напишам ривју за филмот :D

Добар е филмот ама не е феноменален. Дефинитивно меѓу подобрите филмови па можеби и најдобар што сум го погледнал од филмовите излезени во 2013.
Подобар од голем дел од номинираните за најдобар филм од лани. Повеќе е драма од колку трилер, така да ако очекуваш трилер можеби малку ќе се разочараш бидејќи не е ептен добар трилер ама е поприлично добра драма за реална ситуација што е дел од секојдневието. Глумата е супер како и што би можела да се очекува. Филмот би го опишал како микс на Jagten и Se7en бидејќи цело време такви вибрации ми праќаше некако филмот.
Мала мана му е што филмов трае 2 ипол часа па има премногу "спори" моменти ама сепак ако се внесеш во филмот последниот половина час нема ни да го приметиш :D
Од мене има 8/10. Добар филм но далеку од перфектен и се надевам дека до крајов на годинава ќе видиме многу подобри филмови (Gravity, Rush, Counselour, Out of furnace, Wolf of wall street и уште пар филмови што во моментов не ми текнуваат).
Како за почеток на сезоната на прикажување на Оскар филмови е добар, ама како што реков ќе се разочарам ако не излезат неколку подобри филмови од овој :)

П.С. За Prisoners правам муабет :D

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Тотално заборавив да напишам ривју за филмот :D

Добар е филмот ама не е феноменален. Дефинитивно меѓу подобрите филмови па можеби и најдобар што сум го погледнал од филмовите излезени во 2013.
Подобар од голем дел од номинираните за најдобар филм од лани. Повеќе е драма од колку трилер, така да ако очекуваш трилер можеби малку ќе се разочараш бидејќи не е ептен добар трилер ама е поприлично добра драма за реална ситуација што е дел од секојдневието. Глумата е супер како и што би можела да се очекува. Филмот би го опишал како микс на Jagten и Se7en бидејќи цело време такви вибрации ми праќаше некако филмот.
Мала мана му е што филмов трае 2 ипол часа па има премногу "спори" моменти ама сепак ако се внесеш во филмот последниот половина час нема ни да го приметиш :D
Од мене има 8/10. Добар филм но далеку од перфектен и се надевам дека до крајов на годинава ќе видиме многу подобри филмови (Gravity, Rush, Counselour, Out of furnace, Wolf of wall street и уште пар филмови што во моментов не ми текнуваат).
Како за почеток на сезоната на прикажување на Оскар филмови е добар, ама како што реков ќе се разочарам ако не излезат неколку подобри филмови од овој :)

П.С. За Prisoners правам муабет :D

Јас вчера го гледав и истото го помислив. Цело време ми се вртеше во глава улогата на Медс во Jagten. На неколку места ја зезнале во дејството, ама се на се, ме бендиса филмот. Хју Џекман беше феноменоменален.

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Ауу колку добар филм е Incendies, феноменална драма. Малку сум збунет бидејќи се спомнува дека се работи за Либан, а во филмот на едно место убаво се виде на еден знак дека пишуваше Палестина.

Дали еден плус еден прават два, или еден ! Фантастично 9/10.

Kajgana Shop

На врв Bottom