Нема јасно дефинирана поента. Целта на филмот не е да објасни дали обвинетиот е навистина виновен, туку да покаже како една порота донесува одлуки, објективно и субјективно. Кога го гледав филмот не ме ни интересираше кој/ како/ зошто е убиецот. Напротив, ми беше интересен дијалогот, ликовите и она што се случува позади сцената т.е. судницата. Некој може сам да си донесе заклучок дека Поротникот бр. 8 е во право и дека спасил нечиј живот, а некој може да се изнервира поради тоа што овој ги разубеди другите поротници и што за џабе ги држеше со часови во собата. Мене не ми е битно. Без разлика на исходот од судењето, филмот си е одличен и оцената на IMDb му е заслужена.Ај малце хипстерај.
Што е поентата на крајот на 12 angry men? Само така се завршува и готово? meh.
Да бе....шо му фали?Ај малце хипстерај.
Што е поентата на крајот на 12 angry men? Само така се завршува и готово? meh.
Оти е прменогу мејнстрим да го ставаме кај што му е.Оти некогаш го ставате хипстерајот кај шо не му е местото ?
Хипстерај оверлоуд.Оти е прменогу мејнстрим да го ставаме кај што му е.
Ништо не му фали, него цел build up за тие 90 минути завршува некако антиклиматично. Барем јас очекував нешто да се разоткире на крај ама сум требало да размислувам хипстерски како VLJДа бе....шо му фали?
Истото со ВЛЈ шо кажа.Ништо не му фали, него цел build up за тие 90 минути завршува некако антиклиматично. Барем јас очекував нешто да се разоткире на крај ама сум требало да размислувам хипстерски како VLJ![]()
![]()
Пред 5 минути читав тема во религија (како станавте атеист)... многу глупи мислења, ми се слоши.
Ако нејќеш такви краеви, гледај го the sunset limited, тој крај ќе ти се свиѓа...А се жали некој тука за Вулверин и Ајрон Мен.
Па не треба да ви биде битно како ќе заврши филмот. Битно е да ги гледате Ајрон Мен и Вулверин.
И мене не ми беше во прв план тоа кој што направил али саат ипол филм за така да заврши ми беше глупо.
Можеше филмот да заврши и со тоа што после 10минути сите ќе се сложат на општо прифатениот крај и ист ефект ќе имаше со таа разлика што немаше да знаеме кој карактерситики ги имаат ликовите.
Што знам.