Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Џим Џармуш бе:pos:
Која појава е еј.....

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Ај малце хипстерај.

Што е поентата на крајот на 12 angry men? Само така се завршува и готово? meh.

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Ај малце хипстерај.

Што е поентата на крајот на 12 angry men? Само така се завршува и готово? meh.
Нема јасно дефинирана поента. Целта на филмот не е да објасни дали обвинетиот е навистина виновен, туку да покаже како една порота донесува одлуки, објективно и субјективно. Кога го гледав филмот не ме ни интересираше кој/ како/ зошто е убиецот. Напротив, ми беше интересен дијалогот, ликовите и она што се случува позади сцената т.е. судницата. Некој може сам да си донесе заклучок дека Поротникот бр. 8 е во право и дека спасил нечиј живот, а некој може да се изнервира поради тоа што овој ги разубеди другите поротници и што за џабе ги држеше со часови во собата. Мене не ми е битно. Без разлика на исходот од судењето, филмот си е одличен и оцената на IMDb му е заслужена.

Кога сме веќе кај хипстерајот. :)

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.298
Оти некогаш го ставате хипстерајот кај шо не му е местото ?

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Да бе....шо му фали?
Ништо не му фали, него цел build up за тие 90 минути завршува некако антиклиматично. Барем јас очекував нешто да се разоткире на крај ама сум требало да размислувам хипстерски како VLJ :D :D

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Ништо не му фали, него цел build up за тие 90 минути завршува некако антиклиматично. Барем јас очекував нешто да се разоткире на крај ама сум требало да размислувам хипстерски како VLJ :D :D
Истото со ВЛЈ шо кажа.
Во ниеден момент не ме заинтересира кој е вистинскиот убиец, ама интересно беше да видиш што се случува позади таа врата кога решаваат дали некој е крив или невин.
Се на се и тоа како му е заслужена оценката на имдб.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
А се жали некој тука за Вулверин и Ајрон Мен.

Па не треба да ви биде битно како ќе заврши филмот. Битно е да ги гледате Ајрон Мен и Вулверин. :ROFLMAO:

И мене не ми беше во прв план тоа кој што направил али саат ипол филм за така да заврши ми беше глупо.
Можеше филмот да заврши и со тоа што после 10минути сите ќе се сложат на општо прифатениот крај и ист ефект ќе имаше со таа разлика што немаше да знаеме кој карактерситики ги имаат ликовите.
Што знам.

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
lol son u jokin

Aj кликни.

Плах знаеш какви цициња месев за време на филмот? Уф. :D
Пред 5 минути читав тема во религија (како станавте атеист)... многу глупи мислења, ми се слоши.

Сега гледам дек цицки си месел на твајлајт и си му дал 8ца. Мислам дека е време да паузирам малце од форумов а? :D

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
А се жали некој тука за Вулверин и Ајрон Мен.

Па не треба да ви биде битно како ќе заврши филмот. Битно е да ги гледате Ајрон Мен и Вулверин. :ROFLMAO:

И мене не ми беше во прв план тоа кој што направил али саат ипол филм за така да заврши ми беше глупо.
Можеше филмот да заврши и со тоа што после 10минути сите ќе се сложат на општо прифатениот крај и ист ефект ќе имаше со таа разлика што немаше да знаеме кој карактерситики ги имаат ликовите.
Што знам.
Ако нејќеш такви краеви, гледај го the sunset limited, тој крај ќе ти се свиѓа...

Член од
21 јануари 2009
Мислења
472
Поени од реакции
292
Значи со ова хорор филмовите, идат до повраќање :cenzura: го претеруваат ....
Го изгледав The Collector (2009) од режисерот на SAW, добра идеја му се филмовите ама без толку претерувања и мачења подобри ќе бидат.
7/10. Иначе сега искочи и 2-ка :) > >> The Collection 2012

Kajgana Shop

На врв Bottom