Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Plah went full hipster со Вуди Ален сеа со Зак сака да се искупи.
Вуди ми е океј мене, просек, ама ми е поим, синоним за хипстерај.
Plah what is up with that?

Would a hipster do this?!
jfC3NPL.png

:D

Џим Џармуш бе:pos:
Која појава е еј.....

Ај малце хипстерај.

Што е поентата на крајот на 12 angry men? Само така се завршува и готово? meh.

Оти некогаш го ставате хипстерајот кај шо не му е местото ?

Да бе....шо му фали?
Ништо не му фали, него цел build up за тие 90 минути завршува некако антиклиматично. Барем јас очекував нешто да се разоткире на крај ама сум требало да размислувам хипстерски како VLJ :D :D

Ништо не му фали, него цел build up за тие 90 минути завршува некако антиклиматично. Барем јас очекував нешто да се разоткире на крај ама сум требало да размислувам хипстерски како VLJ :D :D
Истото со ВЛЈ шо кажа.
Во ниеден момент не ме заинтересира кој е вистинскиот убиец, ама интересно беше да видиш што се случува позади таа врата кога решаваат дали некој е крив или невин.
Се на се и тоа како му е заслужена оценката на имдб.

Ако некој знае некој уред за греење што работи на принципот на индукција, го молам нека каже.

А индукцијата во дело може да ја видите на следниот линк.

Индукциони печки има во Железара и речиси во секоја топилница.
Тие работат со помош на вртложна струја. Имено во секој проводник изложен на променливо магнетно поле ќе се индуцира струја и овие струји предизвикуваат загревање и топење
Можеш да погледаш во Википедија
http://en.wikipedia.org/wiki/Eddy_current
http://en.wikipedia.org/wiki/Induction_furnace
Што значи на овој начин може да се загрева само некој метал ( проводник ).
Не сум слушнал дека ваков начин се користи за затоплување на станови

Сето тоа го имам помалку или повеќе прочитано, само се чудам зошто досега никој не се сетил да направи уред за греење со индукција.
На пример во видеото што го приложив погоре, гледаме како се топи метал со само 3 киловата.

По логика на нештата доколку има уред за греење со оваа технологија би требало да биде и поефтино!
Или можеби грешам, оти не сум електро инжинер или слично.

Можеби заради тоа што иако 3 киловати енергија не се скапи, самата имплентација на ова во домашен систем за греење е прескапо?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom