Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Кој ќе каже полош филм од "Железниот" има од мене 20 лајка...
Кој Железен? Мислиш на човекот што пегла или?
--- надополнето: 2 април 2013 во 01:08 ---
Сега видов да.

Хипстерај малце а ? :D :D

Железниот 2 ми беше најдобар од сите Марвел филмови.

Глеј го Капетан УСА. Е ако не ти се свиѓал Железниот онда баш ме интересира како ќе реагираш за Капт. УСА :D

Кој Железен? Мислиш на човекот што пегла или?
--- надополнето: 2 април 2013 во 01:08 ---
Сега видов да.

Хипстерај малце а ? :D :D

Железниот 2 ми беше најдобар од сите Марвел филмови.

Глеј го Капетан УСА. Е ако не ти се свиѓал Железниот онда баш ме интересира како ќе реагираш за Капт. УСА :D

Нееее, од Марвел филм веќе у живот не гледам, си ја научив лекцијата... Озбилно бе 2ката најдобар ти беше или ме тролаш? Кецот беше за нијанса подобар ама за нијанса! :LOL:

Нееее, од Марвел филм веќе у живот не гледам, си ја научив лекцијата... Озбилно бе 2ката најдобар ти беше или ме тролаш? Кецот беше за нијанса подобар ама за нијанса! :LOL:
Не те тролам сериозен сум

Сите останати на Марвел ми се просек или под просек освен Железара 2ката. Али добро мене ми се свиѓаше и Терминатор 4ката и X-Меn origins:Wolverine така да.. :D

И некад ептен ако ти е досадно глеј го Капт. УСА па сподели впечатоци :D

Pluh со две рецензии за два прејаки филмови едно по друго, добар, добар... :D Првата демек на заебанција, ама не сака да признае дека е хипстер. :D
Вуди ми е океј мене, просек, ама ми е поим, синоним за хипстерај.
Таман го постирав мојов пост се појави и твојов, двата за Плух-от. :oops:
Не се слагам со ова некако, Вуди никогаш не ми бил поим за хипстерај, можда затоа што не им го давам на хипстерите да го имаат за "свој"... поим ипол за хипстерај според мене е Џим Џармуш. :D

НЕ Е ЗА ХИПСТЕРИ ВУДИ!

Арно шо не пишував рецензии за филмови до сеа, ќе ме направевте поголем хипстер од VLJ

Pluh со две рецензии за два прејаки филмови едно по друго, добар, добар... :D Првата демек на заебанција, ама не сака да признае дека е хипстер. :D

Таман го постирав мојов пост се појави и твојов, двата за Плух-от. :oops:
Не се слагам со ова некако, Вуди никогаш не ми бил поим за хипстерај, можда затоа што не им го давам на хипстерите да го имаат за "свој"... поим ипол за хипстерај според мене е Џим Џармуш. :D

Хахахаха, колку се согласувам само за Џим!
Што се Вуди тиче, некако си го присвоија, дека му помина некако времето, ако си го гледал на тв, тоа е, или пред времето на хипстер движењето, беше квалитет меѓу другиве, сега да симнеш Вуди филм освен ако тек искача нели со исклучок, ми е ептен хипстерски. :D A што се Плух тиче, сите го заприметивме. Излези од плакарот Плух!

Would a hipster do this?!
jfC3NPL.png

:D

lol son u jokin

Aj кликни.

Плах знаеш какви цициња месев за време на филмот? Уф. :D

Ај малце хипстерај.

Што е поентата на крајот на 12 angry men? Само така се завршува и готово? meh.
Нема јасно дефинирана поента. Целта на филмот не е да објасни дали обвинетиот е навистина виновен, туку да покаже како една порота донесува одлуки, објективно и субјективно. Кога го гледав филмот не ме ни интересираше кој/ како/ зошто е убиецот. Напротив, ми беше интересен дијалогот, ликовите и она што се случува позади сцената т.е. судницата. Некој може сам да си донесе заклучок дека Поротникот бр. 8 е во право и дека спасил нечиј живот, а некој може да се изнервира поради тоа што овој ги разубеди другите поротници и што за џабе ги држеше со часови во собата. Мене не ми е битно. Без разлика на исходот од судењето, филмот си е одличен и оцената на IMDb му е заслужена.

Кога сме веќе кај хипстерајот. :)

А се жали некој тука за Вулверин и Ајрон Мен.

Па не треба да ви биде битно како ќе заврши филмот. Битно е да ги гледате Ајрон Мен и Вулверин. :ROFLMAO:

И мене не ми беше во прв план тоа кој што направил али саат ипол филм за така да заврши ми беше глупо.
Можеше филмот да заврши и со тоа што после 10минути сите ќе се сложат на општо прифатениот крај и ист ефект ќе имаше со таа разлика што немаше да знаеме кој карактерситики ги имаат ликовите.
Што знам.

lol son u jokin

Aj кликни.

Плах знаеш какви цициња месев за време на филмот? Уф. :D

Пред 5 минути читав тема во религија (како станавте атеист)... многу глупи мислења, ми се слоши.

Сега гледам дек цицки си месел на твајлајт и си му дал 8ца. Мислам дека е време да паузирам малце од форумов а? :D

А се жали некој тука за Вулверин и Ајрон Мен.

Па не треба да ви биде битно како ќе заврши филмот. Битно е да ги гледате Ајрон Мен и Вулверин. :ROFLMAO:

И мене не ми беше во прв план тоа кој што направил али саат ипол филм за така да заврши ми беше глупо.
Можеше филмот да заврши и со тоа што после 10минути сите ќе се сложат на општо прифатениот крај и ист ефект ќе имаше со таа разлика што немаше да знаеме кој карактерситики ги имаат ликовите.
Што знам.
Ако нејќеш такви краеви, гледај го the sunset limited, тој крај ќе ти се свиѓа...

Значи со ова хорор филмовите, идат до повраќање :cenzura: го претеруваат ....
Го изгледав The Collector (2009) од режисерот на SAW, добра идеја му се филмовите ама без толку претерувања и мачења подобри ќе бидат.
7/10. Иначе сега искочи и 2-ка :) > >> The Collection 2012

Ај малце хипстерај.

Што е поентата на крајот на 12 angry men? Само така се завршува и готово? meh.
Добро, Iron Man 1 и 2 беа добри а 12 angry men нема поента? Да ја немаше Ане на аватар до сега никој немаше муабет да ти прави.

Добро, Iron Man 1 и 2 беа добри а 12 angry men нема поента? Да ја немаше Ане на аватар до сега никој немаше муабет да ти прави.
Ајрон Мен 1 беше онака ок. 2ката беше добар.
12 angry men е добар филм што има антиклимактичен крај.

И сега некој ќе ми каже дека битно било карактерот на ликовите глумењето и се тоа.Ама еве сега замислиете ГоТ после 7книги и Х сезони завршува со реченицата "И тогаш малиот Перо се разбуди од чудниот сон што го имаше за некое си место со 7 семејства сите со свои интереси и свои особини. Тогаш дојде сестрата Мира и го извести малиот Перо дека бил долго време во кома и дека тоа што Перо го сонувал не е вистина туку само дел на неговата имагинација. "

Сигурно прва реакција нема да биде "Па добро не е битен крајот битно ликовите беа добри и приказната беше интересна"

Ајрон Мен 1 беше онака ок. 2ката беше добар.
12 angry men е добар филм што има антиклимактичен крај.

И сега некој ќе ми каже дека битно било карактерот на ликовите глумењето и се тоа.Ама еве сега замислиете ГоТ после 7книги и Х сезони завршува со реченицата "И тогаш малиот Перо се разбуди од чудниот сон што го имаше за некое си место со 7 семејства сите со свои интереси и свои особини. Тогаш дојде сестрата Мира и го извести малиот Перо дека бил долго време во кома и дека тоа што Перо го сонувал не е вистина туку само дел на неговата имагинација. "

Сигурно прва реакција нема да биде "Па добро не е битен крајот битно ликовите беа добри и приказната беше интересна"
Баш ме интересират на крајот шо очеквеше ? Пошо викаш филмот во глобала ти бил интересен али крајот те изневерил ? Си очекувал некој бум на крајот или ? Штета што реално беше претставена атмосферата во поротата,па не беше оставен простор за некој чудесен незаборавен крај... глеај го и преработката од 97,ако случајно црно белата снимка ти предизвикуваше некакви тегоби.

Иначе налетав на едно интересно постаро психо трилерче кое пријанто ме изненади -Frailty (2001). Не напишав рецензија пошо ќе ја полнев со спојлери.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom