Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.696
Поени од реакции
34.217
Zabaven e I Rango.

Inaku Pixar vladeat fakt, cars mi bese ok, ama 2kata I mene me napna. Nejse, najdobar vizuelno e Th guardians.. toj so buvovite. Bez razmisluvanje.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Саундтрак 9/10
Глума 10/10
Реално тежок живот 9/10
Поврзување со карактери 10/10
Гледањето назад кон животот 8/10

Гледајте 10тина епизоди и после дојдете кажете дека е срање поради ова и ова тоа и тоа.
:pos:

30 епизоди имам гледано, секако по вина на мајка ми, а у другите соби е камен ладно па не ми се мрзне. :D

Кога ќе се развика Џемиле (ете глеаш, ги научив дури... :( ) т.е. Јелена Жугич оваа со ужасниов глас што ја синхронизира ни најскапи слушалки не спасуваат...

Значи кога се дере таа излагам од соба, макар и било минус 30...

Да не дрндам, не ме јеби брат. Серијата е иста ко сите турски. Ист шаблон, знаеш што ќе се дешава уште од првата епизода. Трагедија која и за филм/серија е премногу.

Па дури мислам дека и тоа, големиот, т.е. преголемиот број на турски мегадепресивни серии делумно влијае на лошото расположение на луѓево.

Наместо за новогодишниот период да пушташ комедии и други добри филмчиња тие ми пуштаат турски депресии по цел ден...

Среќна нова година на сите btw. Смрт турских серија, слобода народом! :D

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Глејте го Wreck It Ralph кога ќе излезе на добра снимка нема да зажалите :D

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Да не дрндам, не ме јеби брат. Серијата е иста ко сите турски. Ист шаблон, знаеш што ќе се дешава уште од првата епизода. Трагедија која и за филм/серија е премногу.
Еве цитираново пошо само ова ти е нешо као критика.
Значи бурни е сосема различна од другиве серии, и сум го појаснувал тоа во темата. Неколку епизоди имам гледано од Ифет, и не можам да ја поднесам пошо 2цата главни глумци се со иста фаца цело време. Оваа таква полу натажена, овој неутрално/изнервиран константно од непознати причини. Султанот е ултра комиње за жени, цело време си праат нешо меѓусебе а овој демек им спроведува правда.
Друга шо ми текнува, не знам како се викаше двајца браќа ќе се вљубат демек у некоја далечна братучетка и ќе се тепаат за нејзе цело време. Исто така ултра комиње.
Следна е имотот на дамата, и од оваа неколку епизоди имам гледано, цело време се дешаваа нелогичности. Барем во оваа имаше супер интересна појава, тој со бркот тони михајловски мислам го збореше.

За бурни времиња да не се повторувам, имаш маестрален cast, секој посебно со своите проблеми и доволно внимание е посветено на сите.
Тоа што има многу трагедии, да малце е претерано ама барем логично е. Такви се карактерите, импулсивни, се борат за тоа што го сакаат.
И во споредба со six feet under за трагедии, бурни е гола вода. :)
А да, и воопшто не се сложувам со тоа дека знаеш што ќе се дешава.
Ете тоа со Мурат, прашај ја мајка ти дали го очекувала :D
Или Инџи. Или мајка да пука во сопствен син да ја заштити снаата.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.664
Поени од реакции
59.720
И овде едно поздравче:
anneoskar.JPG

Iceboy, ни за Барса нема вакви коефициенти :)

Џесика Частеин 2.87 за главна женска улога. Ќе има навивање оваа година во темата за Оскарите :)

Kajgana Shop

На врв Bottom