Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

А

Анноун

Гостин
Кога сме кај Primal Fear , јас имам нешто друго да кажам освен да повтарам дека Нортон е звер.

Многу ми се допадна адвокаткава

G

grande-juve

Гостин
Давајте предлози за други добри стари филмови со судење .
Mr. Smith Goes to Washington (1939) - не е со судење ама исто ко да е, таа атмосфера е, прејак филм.
Adam's Rib (1949) - поише е комедија ама со судење.
Друго се е спомнато од постарите врвни со судење.

Денес го глеав Скајфол(Небопад :)) и ко за акција добар е, 7-че.

И ај кога сум веќе тука и од мене еден предлог за новогодишен маратон од добри, ама не толку спомнувани филмови: Atlantic City, Another Year, Badlands, American Splendor, Barney's Version, Bob & Carol & Ted & Alice, Brief Encounter, Contempt, Day for Night, Dersu Uzala, Duck Soup, Fair Game, Happiness, Missing, My Life as a Dog, Persona, The Cook the Thief His Wife & Her Lover, Please Give, The Producers, Waiting for Guffman, White Palace, Working Girl. Ете така.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.660
Поени од реакции
59.693
Кога сме кај Primal Fear , јас имам нешто друго да кажам освен да повтарам дека Нортон е звер.

Многу ми се допадна адвокаткава
Laura Linney, една од потценетите актерки, предобра е за улогите што ги има добиено. Беше во неколку одлични филмови ама одамна е надвор од радарот.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Некој да го гледал The Possession 2012? мизерија или watchable?
--- надополнето: 31 декември 2012 во 03:20 ---
Laura Linney, една од потценетите актерки, предобра е за улогите што ги има добиено. Беше во неколку одлични филмови ама одамна е надвор од радарот.
Брилијатна, е мал збор :) апсолутно потценета, гледаш...не ми текнало на неа да ја додам во листата на подценети :(

честа

Спор
Член од
25 септември 2008
Мислења
1.317
Поени од реакции
1.033
Баш денес ја гледав во Love actualy и после одма ја изглуглав да видам како се викаше зошто ептен ми беше позната, после ми текна(видов на имдб де) дека ја имам гледано во Конго, Прајмл фир, Труман шоу, Мистик ривер, потценета актерка дефинитивно!

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Кога веќе го спомна Love Actually ми текна дека и Лијам Нисон имаше улога во тој филм.
И пак ми текна дека актери како Нисон и Нортон немаат оскари. :mad:

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.660
Поени од реакции
59.693
Еве со судење,одличен филм.

А колку што памтам никој не го спомна.

www.imdb.com/title/tt0208629/
Подобро оригиналот:
http://www.imdb.com/title/tt0055031/

И ова е добро филмче:
http://www.imdb.com/title/tt0100211
--- надополнето: 31 декември 2012 во 03:33 ---
Баш денес ја гледав во Love actualy и после одма ја изглуглав да видам како се викаше зошто ептен ми беше позната, после ми текна(видов на имдб де) дека ја имам гледано во Конго, Прајмл фир, Труман шоу, Мистик ривер, потценета актерка дефинитивно!
Гледај го Life of David Gale.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Лора Лини - една од моите најомилени актерки, дефинитивно. Нема филм во кој не растурила.
Туку кога сме кај филмови со судење има еден филм со судење со Џон Траволта, A Civil Action. Кој сака филмови со судење исто така може да го погледне, мада најголемиот дел не е во судница, туку се врти околу собирање докази за случајот.

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365
Добар филм е тој. Неколку пати го имам начекувано на тв и секогаш сум седнувал да го гледам. Ама крајот ми е многу ...мех...

Член од
20 ноември 2009
Мислења
8.150
Поени од реакции
8.891
:cuc:
Значи милина е човек да ве чита.
Дискусиите кои ги водите, шалите... немам зборови. :cuc: Ве пратам подолго време, не сакав да ви се мешам во дискусиите бидејќи сум "новајлија" во овој подфорум.
Ви посакувам 2013 да ви биде 2193823048782342 пати подобра од 2012. Се надевам дека од следната година ќе навлегувам што е можно повеќе во вашите дискусии. :)

Поздрав и се најдобро.

п.с. Love actually. (y)

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.660
Поени од реакции
59.693
Ве пратам подолго време, не сакав да ви се мешам во дискусиите бидејќи сум "новајлија" во овој подфорум.
Таман, Бене веќе не е тапчо, ни треба замена :)

Kajgana Shop

На врв Bottom