Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.703
Поени од реакции
34.244
Jaс сум пун љубов изгледа.. Super 8 ме забавуваше, а Прометеј ми се допадна троа повеќе.

Што конкретно ве разочара? Не беше Ејлиен хорор за тензија да има. Како нафрлани настани, ако го гледаш како prequel си е теман? Троа блокбастерски за пошироката маса и тоа е тоа.

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Со оглед на хејтот што го прочитав на интернет, а и на форумот, очекував Прометеј да биде невидено срање. На крај уствари ми се допадна, и како приквел, и како stand-alone филм. Не дека немаше дупки во сценариото, ама барем филмот не се ни обидуваше да биде нешто повеќе од летен блокбастер. Барем јас така му пристапив.
Nema prevod, cela nedela cekam. Eden ima ama od brazilski preveduvan engleski.
Со бразилско-англискиот превод автоматски добиваш нов филм: We are betting big time here - We put a bunch of weed there.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Со оглед на хејтот што го прочитав на интернет, а и на форумот, очекував Прометеј да биде невидено срање. На крај уствари ми се допадна, и како приквел, и како stand-alone филм. Не дека немаше дупки во сценариото, ама барем филмот не се ни обидуваше да биде нешто повеќе од летен блокбастер. Барем јас така му пристапив.

Со бразилско-англискиот превод автоматски добиваш нов филм: We are betting big time here - We put a bunch of weed there.
Прометеус не е лош филм бегло погледнато, ама очекував многу поголема тензија во филмот од причина што беше најавувано како нешто најдобро од Ридли Скот.
Премалку за буџетот со кој располагаше филмов и за можностите на Ридли Скот.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.744
Поени од реакции
18.493
Премалку за времето додека беше во предукција пред све.

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Прометеус не е лош филм бегло погледнато, ама очекував многу поголема тензија во филмот од причина што беше најавувано како нешто најдобро од Ридли Скот.
Премалку за буџетот со кој располагаше филмов и за можностите на Ридли Скот.
Да, беше најавувано како нешто многу јако, и имаше потенцијал да биде еден од најдобрите филмови за годинава, ама пак истовремено тука имаше и еден друг фактор кој на некои луѓе им е познат по дупки во сценарио и ирационални постапки на ликовите. Talking 'bout this guy. Затоа и немав којзнае какви очекувања од филмот и на крај, кога заврши, бев задоволен.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Да, беше најавувано како нешто многу јако, и имаше потенцијал да биде еден од најдобрите филмови за годинава, ама пак истовремено тука имаше и еден друг фактор кој на некои луѓе им е познат по дупки во сценарио и ирационални постапки на ликовите. Talking 'bout this guy. Затоа и немав којзнае какви очекувања од филмот и на крај, кога заврши, бев задоволен.
lol и џимеј некни го хејташе типов.
Мене ми се Blade Runner и Black Hawk Down во топ 10 најдобрите филмови на сите времиња и мислев дека филмот ќе обработува малку покомплексно сценарио, слично како на овие два филма со хорор елементите од Alien. И навистина темата што ја обработува плотот на сценариото има голем потенцијал да го направи тоа, барем малку да се доближи до некое негово ремек дело.
На крај излезе лимонада блокбастер од типот на Аватар што малку ме разочара.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Super 8 е fail, она што го викам класичен пример на недефиниран филм, просек. Гледај го Cloverfiled, (слична тематика) филмиште!
Го имам гледано Cloverfield, и имам позитивен впечаток од истиот филм, ама не знам зошто за Super 8 викаш дека е фејл, баш беше забавен филм и се долови тоа што планирале да се долови, не знам што му фали?

Freddy Krueger

The Dream Master
Член од
18 март 2009
Мислења
2.236
Поени од реакции
2.028
знае ли некој дали ќе има по торентиве блуреј торент од Авенџерс со избришаните сцени и тој краткиот филм Item 47 ??

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Наместо да прават два дела од Прометеј, можеа да направат еден подолг филм, без филувани глупави дијалози како што беа на почетокот. Навистина имаше делови што можеа да се скратат или минимизираат. И ако некои работи беа одговорени, помалку ќе беше хејтан филмот, вака и јас се изнервирав искрено. Од црната каша, па до забременувањето и труењето на дечкото на Shaw, до тоа зошто толку добар глумец како Guy Pierce да глуми старец (WTF?), ликот на Charlize Theron ми беше крајно нејасен итн. Дури последната третина од филмот пркна малку во акција и интерес. This all could have been avoided. Но како и да е, и со се ова, пак прилични ми се допадна филмот.
--- надополнето: 25 септември 2012 во 22:15 ---
знае ли некој дали ќе има по торентиве блуреј торент од Авенџерс со избришаните сцени и тој краткиот филм Item 47 ??
Ќе има, ама не сретнав фиксирана дата кога ќе биде. Speaking of the Avengers, дискутиран е до сега?
--- надополнето: 25 септември 2012 во 22:16 ---
Сега се ми е јасно околу недоследностите и глупостите во филмот. Фала, сега дури и помалку го хејтам, повеќе го сожалувам. Што му текнало на Скот да работи со овој шупак?

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.428
Поени од реакции
25.328
Единствено неизвесно во Прометеус беше прашањето кога азиецот што е во екипажот ќе почне да зборува :D. Мислам дека првиот збор го изусти негде 30 минути пред крајот... :D

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Единствено неизвесно во Прометеус беше прашањето кога азиецот што е во екипажот ќе почне да зборува :D. Мислам дека првиот збор го изусти негде 30 минути пред крајот... :D
Грешка си, кога беа на debriefing почна да збори, нели се кладеа со колегата.

Иначе, што не ми се допадна?
Премногу рандом сцени, опасна работа е кога ќе сфатиш дека ти (како гледач) си попаметен од режисерот и сценаристите заедно.

Јас сакам добар sci-fi филм, ама каде што универзумот е добро размислен. Овде, од самиот почеток, преку сите постапки и сцени, филмов беше искрено за луѓе што го пуштиле мозокот на пасење. Не би ми сметало тоа, доколку на почеток не се поставеше дека "ја бараме смислата на животот" и имаше ефекти ала Трансформерс.

Ама вака, со толку споро дејство, ти оставаше време да мислиш за се. На пример, зашто Андроидот го уби Том Харди 2? Зашто му јадеше гомна цело време демек? Нели е робот...

Ова беше само едно рандом нешто што остана мистерија, а после LOST, Линденхоф може слободно матер да си ебе со нови мистерии на кои нема да дава одговори.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.678
Поени од реакции
59.806
Мене Прометеј ми беше ОК, ваљда затоа што како што вика Mac)) го гледав со мозокот на пасење, а не ни мислам дека е филм од кој треба да бараме тешки филозофии.. .ама и покрај тоа, сакам да кажам дека ако Линделоф го удри шлепер, нема да ми биде жал, that's all...

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Одамна не сум гледал толку непотребен филм како Cosmopolis. Клише приказна која не води никаде, главен лик кој во никој случај не може да те заинтересира, споредни ликови кои рандом улетуваат во дејството и одеднаш ги снемува, досадни дијалози кои немаат врска со ништо, неискористени добри актери (Жулиет Бинош, арна ли си?), предвидлив и неинвентивен крај. Глумата на Патинсон не ми се допадна, не знам дали е до него, или до сценариото. Оцената од 5.8 на IMDb е многу за ваква претенциозна досада.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.678
Поени од реакции
59.806
Глумата на Патинсон не ми се допадна, не знам дали е до него, или до сценариото.
До тебе е. Што очекуваше од него, да се претвори во Едвард Нортон? :)
Го прекинав филмов после 20-25 минути и така спасив едно саат време од мојот живот.

Kajgana Shop

На врв Bottom