Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
LOL wordpad, има watchlist со години веќе imdb бе друже, доста прегледно и ефикасно.

Ио, кога си на пауза асална рецензија не читам.. :(

Старомоден сум, што да правам? :D

Ај ќе направам акаунт таму, па ќе правам watchlist.

Ќе гледам да гледам нешто и да чкртнам нешто :)
Ова Moonrise Kingdom вреди да се гледа? Ќе го гледам само заради Нортон било како...

Ќе гледам да гледам нешто и да чкртнам нешто :)
Ова Moonrise Kingdom вреди да се гледа? Ќе го гледам само заради Нортон било како...

Само погодена атмосфера. Кога ти се гледаат онака oд "чудните" филмови.
Генерално, објективно гледано е лош.

И јас го изгледав Прометеј. Реакција онака........можи очекував фазла, напнатост поголема. Многу ми беше запурничаво да ги следам како две третини од филмот си седат во тоа бротчето и си прават муабет.

Го гледав вчера "Super 8" - режисер е J.J. Abrams (тоа само по себе доволно кажува). Филмот сакав да го хејтам толку многу, ама не успеав. Очекував дека за мене ќе биде промашување, ама бев ептен пријатно изненаден. Не би сакал да говорам за приказната, зошто во колку и кратки црти да дадам синопсис, можно е некој да го гледа тоа како спојлер (ако сакате, ќе пишам горе доле за што се работи, ако не знаете за филмот веќе). Глумата мене ми се допадна, особено затоа што се работи за деца актери, често и не знаат да глумат, ама овие беа одлични. Приказната е океј, можеше и подобра да биде, но во рамки на целокупниот произвид како филмот мене некако ми се влкопи одлично. Специјалните ефекти, и визуелниот пристап исто ме воодушеви. И она што најмногу ми остави впечаток, е кога го гледав филмот, се осеќав како што се осеќав кога прв пат го гледав E.T. на Стивен Спилберг. Баш таква атмосфера доловува. Јас ви го препорачувам филмов, ако не одличен, барем просечен филм ќе ви биде, нема да го жалите времето потрошено на него (барем се надевма дека нема да биде така).

Super 8 е fail, она што го викам класичен пример на недефиниран филм, просек. Гледај го Cloverfiled, (слична тематика) филмиште!

Jaс сум пун љубов изгледа.. Super 8 ме забавуваше, а Прометеј ми се допадна троа повеќе.

Што конкретно ве разочара? Не беше Ејлиен хорор за тензија да има. Како нафрлани настани, ако го гледаш како prequel си е теман? Троа блокбастерски за пошироката маса и тоа е тоа.

Со оглед на хејтот што го прочитав на интернет, а и на форумот, очекував Прометеј да биде невидено срање. На крај уствари ми се допадна, и како приквел, и како stand-alone филм. Не дека немаше дупки во сценариото, ама барем филмот не се ни обидуваше да биде нешто повеќе од летен блокбастер. Барем јас така му пристапив.
Nema prevod, cela nedela cekam. Eden ima ama od brazilski preveduvan engleski.
Со бразилско-англискиот превод автоматски добиваш нов филм: We are betting big time here - We put a bunch of weed there.

Со оглед на хејтот што го прочитав на интернет, а и на форумот, очекував Прометеј да биде невидено срање. На крај уствари ми се допадна, и како приквел, и како stand-alone филм. Не дека немаше дупки во сценариото, ама барем филмот не се ни обидуваше да биде нешто повеќе од летен блокбастер. Барем јас така му пристапив.

Со бразилско-англискиот превод автоматски добиваш нов филм: We are betting big time here - We put a bunch of weed there.

Прометеус не е лош филм бегло погледнато, ама очекував многу поголема тензија во филмот од причина што беше најавувано како нешто најдобро од Ридли Скот.
Премалку за буџетот со кој располагаше филмов и за можностите на Ридли Скот.

Премалку за времето додека беше во предукција пред све.

Прометеус не е лош филм бегло погледнато, ама очекував многу поголема тензија во филмот од причина што беше најавувано како нешто најдобро од Ридли Скот.
Премалку за буџетот со кој располагаше филмов и за можностите на Ридли Скот.
Да, беше најавувано како нешто многу јако, и имаше потенцијал да биде еден од најдобрите филмови за годинава, ама пак истовремено тука имаше и еден друг фактор кој на некои луѓе им е познат по дупки во сценарио и ирационални постапки на ликовите. Talking 'bout this guy. Затоа и немав којзнае какви очекувања од филмот и на крај, кога заврши, бев задоволен.

Да, беше најавувано како нешто многу јако, и имаше потенцијал да биде еден од најдобрите филмови за годинава, ама пак истовремено тука имаше и еден друг фактор кој на некои луѓе им е познат по дупки во сценарио и ирационални постапки на ликовите. Talking 'bout this guy. Затоа и немав којзнае какви очекувања од филмот и на крај, кога заврши, бев задоволен.
lol и џимеј некни го хејташе типов.
Мене ми се Blade Runner и Black Hawk Down во топ 10 најдобрите филмови на сите времиња и мислев дека филмот ќе обработува малку покомплексно сценарио, слично како на овие два филма со хорор елементите од Alien. И навистина темата што ја обработува плотот на сценариото има голем потенцијал да го направи тоа, барем малку да се доближи до некое негово ремек дело.
На крај излезе лимонада блокбастер од типот на Аватар што малку ме разочара.

Super 8 е fail, она што го викам класичен пример на недефиниран филм, просек. Гледај го Cloverfiled, (слична тематика) филмиште!

Го имам гледано Cloverfield, и имам позитивен впечаток од истиот филм, ама не знам зошто за Super 8 викаш дека е фејл, баш беше забавен филм и се долови тоа што планирале да се долови, не знам што му фали?

знае ли некој дали ќе има по торентиве блуреј торент од Авенџерс со избришаните сцени и тој краткиот филм Item 47 ??

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom