Шкорпион
Corvus oculum corvi non eruit?
Наместо да прават два дела од Прометеј, можеа да направат еден подолг филм, без филувани глупави дијалози како што беа на почетокот. Навистина имаше делови што можеа да се скратат или минимизираат. И ако некои работи беа одговорени, помалку ќе беше хејтан филмот, вака и јас се изнервирав искрено. Од црната каша, па до забременувањето и труењето на дечкото на Shaw, до тоа зошто толку добар глумец како Guy Pierce да глуми старец (WTF?), ликот на Charlize Theron ми беше крајно нејасен итн. Дури последната третина од филмот пркна малку во акција и интерес. This all could have been avoided. Но како и да е, и со се ова, пак прилични ми се допадна филмот.
--- надополнето: 25 септември 2012 во 22:15 ---
Ќе има, ама не сретнав фиксирана дата кога ќе биде. Speaking of the Avengers, дискутиран е до сега?
--- надополнето: 25 септември 2012 во 22:16 ---
Сега се ми е јасно околу недоследностите и глупостите во филмот. Фала, сега дури и помалку го хејтам, повеќе го сожалувам. Што му текнало на Скот да работи со овој шупак?
--- надополнето: 25 септември 2012 во 22:15 ---
знае ли некој дали ќе има по торентиве блуреј торент од Авенџерс со избришаните сцени и тој краткиот филм Item 47 ??
Ќе има, ама не сретнав фиксирана дата кога ќе биде. Speaking of the Avengers, дискутиран е до сега?
--- надополнето: 25 септември 2012 во 22:16 ---
Да, беше најавувано како нешто многу јако, и имаше потенцијал да биде еден од најдобрите филмови за годинава, ама пак истовремено тука имаше и еден друг фактор кој на некои луѓе им е познат по дупки во сценарио и ирационални постапки на ликовите. Talking 'bout this guy. Затоа и немав којзнае какви очекувања од филмот и на крај, кога заврши, бев задоволен.
Сега се ми е јасно околу недоследностите и глупостите во филмот. Фала, сега дури и помалку го хејтам, повеќе го сожалувам. Што му текнало на Скот да работи со овој шупак?