Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Немој така ќе го навредиш филмскиот клан. Чат пат може да пропуштиме нешто ама...
Сите наши рецензии

Малку сте ја запоставиле темава иначе. Јас не толку, немам пишано одамна ама немам што да надополнам.
Се извинувам :). Не знаев дека од поодамна е излезен, јас на некоја моја листа на наслови од wordpad си решив да го симнам и гледам. Сакав за Splice да направам рецензија, ама гледам дека веќе има така што ... :D

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.676
Поени од реакции
59.802
Нема врска ако има, некои филмови имаат рецензии од 30 души. Како ќе се расправаме иначе? :)

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
LOL wordpad, има watchlist со години веќе imdb бе друже, доста прегледно и ефикасно.

Ио, кога си на пауза асална рецензија не читам.. :(
Старомоден сум, што да правам? :D

Ај ќе направам акаунт таму, па ќе правам watchlist.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.676
Поени од реакции
59.802
Ќе гледам да гледам нешто и да чкртнам нешто :)
Ова Moonrise Kingdom вреди да се гледа? Ќе го гледам само заради Нортон било како...

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.703
Поени од реакции
34.244
Ќе гледам да гледам нешто и да чкртнам нешто :)
Ова Moonrise Kingdom вреди да се гледа? Ќе го гледам само заради Нортон било како...
Само погодена атмосфера. Кога ти се гледаат онака oд "чудните" филмови.
Генерално, објективно гледано е лош.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.703
Поени од реакции
34.244
Nema prevod, cela nedela cekam. Eden ima ama od brazilski preveduvan engleski.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Прометеј.

More like - РандомНастаниFTW-теј.

How the mighty have fallen, mr. Scott.

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Мене ми се допадна Прометеј, не беше баш тоа што очекував дека ќе биде, ама не ме разочара искрено. Оставија доста простор за нареден дел, со неодговорени прашања. Се надевам нема да се изглупира Ридли за вториов дел.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.642
Поени од реакции
31.864
И јас го изгледав Прометеј. Реакција онака........можи очекував фазла, напнатост поголема. Многу ми беше запурничаво да ги следам како две третини од филмот си седат во тоа бротчето и си прават муабет.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.744
Поени од реакции
18.493
Го гледав вчера "Super 8" - режисер е J.J. Abrams (тоа само по себе доволно кажува). Филмот сакав да го хејтам толку многу, ама не успеав. Очекував дека за мене ќе биде промашување, ама бев ептен пријатно изненаден. Не би сакал да говорам за приказната, зошто во колку и кратки црти да дадам синопсис, можно е некој да го гледа тоа како спојлер (ако сакате, ќе пишам горе доле за што се работи, ако не знаете за филмот веќе). Глумата мене ми се допадна, особено затоа што се работи за деца актери, често и не знаат да глумат, ама овие беа одлични. Приказната е океј, можеше и подобра да биде, но во рамки на целокупниот произвид како филмот мене некако ми се влкопи одлично. Специјалните ефекти, и визуелниот пристап исто ме воодушеви. И она што најмногу ми остави впечаток, е кога го гледав филмот, се осеќав како што се осеќав кога прв пат го гледав E.T. на Стивен Спилберг. Баш таква атмосфера доловува. Јас ви го препорачувам филмов, ако не одличен, барем просечен филм ќе ви биде, нема да го жалите времето потрошено на него (барем се надевма дека нема да биде така).
Super 8 е fail, она што го викам класичен пример на недефиниран филм, просек. Гледај го Cloverfiled, (слична тематика) филмиште!

Kajgana Shop

На врв Bottom