Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Бајаги лош беше искрено. Единствено нешто добро беше Мајлк Џаи Вајт и костимот. И колку ефтино делуваше филмот уште ми е чудно. Како пилот епизода на неиздадена серија. И не се знае сеуште кој повеќе преглумуваше, дали Шин или Легузиамо :D.
Зависи за кој филм се работи. За некои сум тежк хејтер и перфекционист, за други сум онака, помилозлив, попустлив. Некои знаат лесно за да ме задоволат, други ама ич. Не знам зошто баш за овој филм така се осеќав. Ваљда дека сите го хејтаа, а еден од омилените ликови ми е и ... хаха :D
--- надополнето: 25 септември 2012 во 04:43 ---
Иначе еве, Биг ме потсети, дека читам Конан стрипови, има бе човек н акој му се допадна новиов Конан филм? Или сите заедно со мене мислите дека е срање?

Инаку актерот ми е еден од листата на омилени, и нема да спорам за неговата глума, туку општо концептот за филмот ми е некако утнат. Ја немаше таа атмосфера што ја имаа филмовите со Шварценегер. Се осеќаа огромни дупки. И се останато.

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
Бајаги лош беше искрено. Единствено нешто добро беше Мајлк Џаи Вајт и костимот. И колку ефтино делуваше филмот уште ми е чудно. Како пилот епизода на неиздадена серија. И не се знае сеуште кој повеќе преглумуваше, дали Шин или Легузиамо :D.
a уште на Телма стално даваа еден као документарец за филмот, у кој се фалеа за неверојатните ефекти и како ги праеле :ROFLMAO: , па тој едниот покажува демек некој детаљ - ''еве сенката овде глеате'' а тоа на ништо не личи :P , на Malebolgia ни устата не му се мрда у филмот додека збори :pos:

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365
Зависи за кој филм се работи. За некои сум тежк хејтер и перфекционист, за други сум онака, помилозлив, попустлив. Некои знаат лесно за да ме задоволат, други ама ич. Не знам зошто баш за овој филм така се осеќав. Ваљда дека сите го хејтаа, а еден од омилените ликови ми е и ... хаха
Те разбирам се што збориш. Истиот сум и ја. Само што ти викам дека е греОта што на таков добар лик бош филм му направиле. Да се потруделе повеќе сигурно нешто подобро ке искочело. Вака каков што е филмот испаднат освен Џаи Вајт никој не делува премногу заинтересирано да е во филмот. Ни Шин, ни детено што не знам дали е машко или женско до ден денес, ни кучето па и за чудо ни режисерот а и ни камерманот.

Него дај некој добар филм кажи за дискусија, си се читам наназад неколку страни и освен песимизам и хејтање ништо освежително немам придонесено во темава...

има бе човек н акој му се допадна новиов Конан филм? Или сите заедно со мене мислите дека е срање?
Зашто вака ми правиш Шкорпи? Зашто ме тераш во 5 саат сабајле да мрсам муда за новиов Конан зашто е лош и воедно мојата несоница да се продлабочува подлабоко како бездна со непостоечки крај?

Новиов Конан е пропуштена прилика за жал. После овој филм веројатно долго време нема да се направи филм со голем буџет за ликов што е голема штета. Дрого си е одличен иако некои зли јазици јадеа бубрези за неговите актерски способности. По трејлерите на ЈуТјуб можеа да се видат и некои притаени како и некои не толку притаени коментари со расизам во кои се збореше како може Хаваец да глуми "Ариевец" ама па луѓето врска си немаа. Типот според мене одлично ја долови бруталноста на Конан како што е прикажана во расказите на Хауард. Штета што и самиот филм не беше на ниво. Негативецот како и неговите мотиви не се меморабилни(знам нешто камења бараше или цигли). Музиката е мех, можеле слободно да ги семплуваат незаборавните инструментални траки од првиот филм на Базил Поледурис отколку металот што го вметнале и подобро ке поминеа. Друго ништо од филмот не ми текнува.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Треба да направат reboot (што и да значи тоа - римејк?) на Spawn филмот. Spawn ми е еден од омилените стрип карактери, и како многу стрип-базирани филмови, мислам дека и он заслужува свој серијал (или барем единечен филм). Само се надевам дека нема Wesley Snipes да го кастираат за главна улога, доста му беше Blade нему.
Бедак беше Спон ама го имам изгледано не знам колку пати и ми е guilty pleasure. Стрипот го имам ама не ми е приоритет.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.744
Поени од реакции
18.493
Не ми се верува што читам, Vanilla Sky подценет? да не е преценет? :D

Не сум го гледал филмов, што е чудно, зошто имам пријателка која е Том Круз фанатик, и има цела филмографија од него, а овој филм не го сретнав меѓу неа.

Кажи и дека поминала покрај фанатик.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.678
Поени од реакции
59.806
Првите 45 минути од Ванила Скај екшуали се фантастични... кога филмот би продолжил како романтична драма веројатно би бил при врвот на листата од тој жанр. За жал понатаму оди по надолна линија а завршницата е катастрофа, тотална. Мене ми беше ОК филмот пошто го гледав во релаксирана атмосфера иф ју ноу вот ај мин. И сега ми е ок за онака да го изгледам ама го сместувам во оние филмови кои можеле да бидат големи ама некаде по патот авторот ја утнал работата.

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Него дај некој добар филм кажи за дискусија, си се читам наназад неколку страни и освен песимизам и хејтање ништо освежително немам придонесено во темава...
За делот со Spawn потполно си во право. Баш кажа се што требаше да се каже, нема што да се додаде после тоа :).

И да, Jason Momoa е еден од моите омилени карактери во последно време кој ми го фати вниманието. Значи човекот знае да глуми, и не е еден-жанр-ориентиран актер - Johnson's Family Vacation (комедија), North Shore (американска драма / сапуница), Stargate Atlantis (научно фантастична акција), Game of Thrones (авантура), и има непокорлив талент да глуми агресивни дивјачки карактери (Conan, Khal Drogo, Ronon Dex) :D. Повеќето актери кога играат вакви улоги ги прават малку нереални карактерите затоа што не знаат како да ја доловат дивата природа, или премногу се форсираат и некако излегува вештачко. Он ја доловува златната средина, ако можам така да ја кажам. И да, ги забележав дискриминаторските, дебилни коментари и јас. Разочаруваат луѓево, ама максимално понекогаш. Инаку, од кај Конан ариевец? Брут, со долга црна коса, напркнато чело, не ми личи мене на ариевец, од таму и не знам зошто дебилните коментари.

Инаку освен Јасон Момоа, и Rose McGowan, ништо друго не запамтив од филмот. Тоа доволно кажува. А, сега се сетив - дебилниот начин на кој умира карактерот на Rose :D. И извини што серев за Конан во 4 ипол сабајле :D. Дека ги читав почетните стрипови порано вечерта, и се потсетив на филмот, и колку ме разочара. Сите страдавме вчера од несоница, ебате денот ебате :D.

За цитатот горе - Ќе треба да предложам некој филм што сум го гледал во последно време или не сум го гледал , а планирам да го гледам и сум оптимистичен за истиот - што ме импресионирал или мислам ќе ме импресионира (а тоа не значи дека и вам ќе ви се допадне - just saying), so here it goes:

Го гледав вчера "Super 8" - режисер е J.J. Abrams (тоа само по себе доволно кажува). Филмот сакав да го хејтам толку многу, ама не успеав. Очекував дека за мене ќе биде промашување, ама бев ептен пријатно изненаден. Не би сакал да говорам за приказната, зошто во колку и кратки црти да дадам синопсис, можно е некој да го гледа тоа како спојлер (ако сакате, ќе пишам горе доле за што се работи, ако не знаете за филмот веќе). Глумата мене ми се допадна, особено затоа што се работи за деца актери, често и не знаат да глумат, ама овие беа одлични. Приказната е океј, можеше и подобра да биде, но во рамки на целокупниот произвид како филмот мене некако ми се влкопи одлично. Специјалните ефекти, и визуелниот пристап исто ме воодушеви. И она што најмногу ми остави впечаток, е кога го гледав филмот, се осеќав како што се осеќав кога прв пат го гледав E.T. на Стивен Спилберг. Баш таква атмосфера доловува. Јас ви го препорачувам филмов, ако не одличен, барем просечен филм ќе ви биде, нема да го жалите времето потрошено на него (барем се надевма дека нема да биде така).

Воедно ми се допадна и Стар Трек од Абрамс. Не, дефинитивно не е како сериите и како филмскиот серијал, ама тоа е зошто главен на проектот не е Роденбери, туку Абрамс, и приказната е раскажана низ призмата на Абрамс. Секако нема да е истиот филинг. И мислам дека ради ова толку многу беше хејтан филмот. Јас се трудам од друг агол да ги гледам работите, и како Абрамсов производ, добро пројде кај мене. Ама некој треба така да го гледа филмот, за да не се разочара :).

Имам и други филмови за дискусија, ама ајде да видам што овој ќе донесе на маса прво :). Некој друг на темава да го гледал филмов освен мене?

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.678
Поени од реакции
59.806
И она што најмногу ми остави впечаток, е кога го гледав филмот, се осеќав како што се осеќав кога прв пат го гледав E.T. на Стивен Спилберг. Баш таква атмосфера доловува. Јас ви го препорачувам филмов, ако не одличен, барем просечен филм ќе ви биде, нема да го жалите времето потрошено на него (барем се надевма дека нема да биде така).
Филмот е трибјут на раните филмови на Спилберг, направен е да изгледа како филм од 80-те. Добро си забележал.

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Филмот е трибјут на раните филмови на Спилберг, направен е да изгледа како филм од 80-те. Добро си забележал.
Гледаш, не знаев ова за филмот. Дека таков бил планот и на тао целеле. Ефектот е постигнат според мене :D. Тебе ти се допадна?
--- надополнето: 25 септември 2012 во 14:29 ---
Тек сега видов и дека Спилберг работел на филмов. Значи филмов го гледам, а ништо не сум проверил претходно за него :D. Risky business XD

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.678
Поени од реакции
59.806
Да да. Super 8
btw кога пишував за филмот и јас имав филинг како тебе, не знаев дека е со намера направен.

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Да да. Super 8
btw кога пишував за филмот и јас имав филинг како тебе, не знаев дека е со намера направен.
And here I am, thinking I'm the only one who watched that sucker lol. Ти и рецензија си направил (со која се согласувам потполно) :).

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.678
Поени од реакции
59.806
Немој така ќе го навредиш филмскиот клан. Чат пат може да пропуштиме нешто ама...
Сите наши рецензии

Малку сте ја запоставиле темава иначе. Јас не толку, немам пишано одамна ама немам што да надополнам.

Kajgana Shop

На врв Bottom