Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

F

Frankie Yale

Гостин
Може и да глуми лош глумец во филмот. :D
Совршена улога за него, и критичарите ќе се согласат. Би рекле, не се приметува дека глуми. :D

Можам да замислам како би било на снимањето.

Justin: Hey, i'm wondering about my first scene, i don't know, should i act like i'm angry or maybe depressed? What do you think?
Joel: No no no, just be yourself, you know. Don't try to act, just... don't...

Сериозно, не го бива човекот, не знам кај им бил паметот.

Член од
31 мај 2011
Мислења
1.424
Поени од реакции
789
Ќе ви ја прекинам дебатата за комедии xD

Јас вчера го гледав Shutter Island.
Уште неможам да сфатам дали Teddy е вистинскиот лик и овие во болницата му праат brainwash, или пак тоа стварно е тој Edward?!
Шо е работава?!
Јас уште сум на став дека Теди е реалниот филм, и дека тоа шо му го зборее типката у пештерата е вистина.
Ама шо е со халуцинациите?! Стаорците, жена му, девојчињата од Дахау?!
Можда стварно е луд О.о
Ако сте праеле муабет за Shutter Island, ќе го молам некој да ми прати линк, да ви го прочитам муабетот :)
Фала :)

едит: Тинуле ги ставив овие прашања во спојлер, зашто ако некој го нема гледано филмов, ова што го имаш наведено тотално ќе му го уништи филмот.
Еве еден интересен коментар на јутјуб што најдов гласи : In the end, he wasn't crazy anymore, but he pretended he was. It's all explained in the last quote of the movie "Would it be better to live as a monster or die as a good man?" If he admits he's crazy, he'll be forced to live as Andrew Laeddis, the man who killed his wife. But if he pretends he's crazy, he's going to die as Teddy Daniels because they're gonna kill him if he's still crazy. Teddy Daniels is the good man, Andrew Laeddis is the monster.

Со самата реченица Живеј како монструм или умри како добар човек се објасни дали е луд или не :)

Falcao

rossonero per sempre
Член од
28 мај 2008
Мислења
1.986
Поени од реакции
561
Предлог некој за филмчиња со Сериски убијци ?

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.742
Поени од реакции
27.736
Еј, не го вреѓајте Џастин не го знаете доволно... не знам од каде такво мислење, уствари знам, еј пејач е, женскиве се палат на него и автоматски тоа за вас значи дека е лигуш? Марш! Го имам гледано на многу late night shows и можам да кажам дека е претерано кул, харизматичен и има добра смисла за хумор! Се осеќа дека исто така е добар и во душа.

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Го гледал некој The Thing (2011) ?
Да може да спореди дали квалитетот е нешто као The Thing (1982)
Ретко кој хорор филм може да се спореди во квалитет со некој филм режиран од Карпентер. Го немам гледано и немам намера да го гледам, само трејлер ѕирнав, ама тврдам дека ремек делото на големиот Карпентер не се повторува. :love:

Freddy Krueger

The Dream Master
Член од
18 март 2009
Мислења
2.236
Поени од реакции
2.028
моментално го гледам sons of anarchy и неверојатно е колку Jax си личи со Kurt Cobain,дури и гласот му е онака груб,мислам дека е совршен за улогата за филмот што се спрема за Кобејн..

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Панкот не е мртов

Филмов ми се допадна нешто поинакво реално. Зборува за распаднат панк бенд кој треба да има свирка во Дебар главниот лик Мирса со девојката и Љак ќе тргнат за да го соберат бендот за свирката. Филмот е супер оценка 7/10
Добро бе од сите можни имиња они Мирса и Љак ли ги нашле? Што е финтава стварно не сфаќам. Направиле македонски филм а ваму имињава...

Режисерот е критикуван поради многуте last minute twist што ги дава на филмовите, но мене ми се допадна тоа во овој филм затоа што ги откри сите мотиви.
Малце шала:

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
Филмов е доживљај вреди да се глеа, an artsy GTA http://www.imdb.com/title/tt0780504/
Се чека dvdrip за Drive, тој Scr-инерот што циркулира по интернет е уствари workprint, така викаат...

Денеска ме изнасмеа за новиов Џејмс Бонд филм што ќе го праат, пишува по веснициве - "на прашање на фановите што може да очекуваат, режисерот им одговори - ќе има многу изненадувања", а вчера у програмана имаше за Real Steel - "публиката е жедна за крв" и "филмот се случува у 2020-та"
:pos:.

Д

Дамјан_Amstaff

Гостин
Фала Богу Conan The Barbarian на DvdRip - Maxspeed....е сега и превод да искочи уште...

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Абе има некој филмови со фудбал?
Порано заглеав на една онлајн страница за гледање филмови , така со фудбал.... ама не ми текнува како се викаја....
Ако може некој да ми дај ....:X3:?

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
^The. Goal 1 & 2 се најпознати вака меѓу аудиториумов наш, инаку нема некои ептен квалитетни филмови за фудбал, повеќето се за сокер :)

@Srce. Океј се рејџ комиксот, само нареден пат пофино би било да ги ставиш во спојлер, за да не скроламе по триесет вртежи во секунда надолу. Ова е предлог за сите, да остане темата попрегледна :love:

@Џими. Дај нова ѕвезда во темата ,,ѕвезда на тапет'' :)

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
@Srce. Океј се рејџ комиксот, само нареден пат пофино би било да ги ставиш во спојлер, за да не скроламе по триесет вртежи во секунда надолу. Ова е предлог за сите, да остане темата попрегледна :love:
Не ставам веќе слики од 9гаг. Over and out.

Kajgana Shop

На врв Bottom