Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Бев цитирана од твоја страна затоа мислев дека си е ред да одговорам.
Полека не мора толку жустро на нерв да се мава...:)
За вкус менување скраја да е, намерата па ич не ми беше таква.
У право си, sorry, ја прва те чепнав :smir:.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.325
Поени од реакции
15.577
Срце, ако овие филмови се филмишта тогаш ја сум у заблуда цел свој живот...:)
Филмиште е V for Vendetta, Гладијатор, такви мити филмови, ако класифицираш комедија под филмиште тогаш стварно имаме различен вкус.
Али пак ќе си кажам, за вкусови тешко оди дебата..:)
За да класифицираш комедија како филмиште треба да имаш 14 години :) Тој филмот кога го бркаат глушецот(сигурно го знаете) сум се смеел како ненормален, еден од филмовите на кои сум се мочал од смеење, но тогаш бев дете, сега да го гледам нема ни на 3 сцени да се насмеам. Неам гледано добра комедија не памтам од кога, зборам за игран филм, од серииве има стварно добри.

.:MadMan:.

Ретардиран
Член од
20 август 2010
Мислења
843
Поени од реакции
1.781
Мислиш на темата во која дебатираме без спојлери? Ќе дојде и тој на ред, добра предлог е во секој случај за дебата..:)))))
Еееееее баш во таа тема, 100пати поинтересен е од Борбениот Клуб :)

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
За да класифицираш комедија како филмиште треба да имаш 14 години :) Тој филмот кога го бркаат глушецот(сигурно го знаете) сум се смеел како ненормален, еден од филмовите на кои сум се мочал од смеење, но тогаш бев дете, сега да го гледам нема ни на 3 сцени да се насмеам. Неам гледано добра комедија не памтам од кога, зборам за игран филм, од серииве има стварно добри.
Ниту јас. Одамна се откажав од гледање комедии, зашто се се само комедии не се. Пред некој ден се излажав со Death at a funeral и ако е тоа комедија, јас сум Анџелина Џоли.:pos:

--- надополнето ---

Еееееее баш во таа тема, 100пати поинтересен е од Борбениот Клуб :)
Ех сега, не можеш така да класифицираш. Ти дека го гледаше овој пред некое време, па уште те држат позитивни впечатоци...:)

Ретардиран
Член од
20 август 2010
Мислења
843
Поени од реакции
1.781
Ниту јас. Одамна се откажав од гледање комедии, зашто се се само комедии не се. Пред некој ден се излажав со Death at a funeral и ако е тоа комедија, јас сум Анџелина Џоли.:pos:

--- надополнето ---

Ех сега, не можеш така да класифицираш. Ти дека го гледаше овој пред него време, па уште те држат позитивни впечатоци...:)

Death at a funeral e мастерпис за My fake fiance...Го гледав пола саат и после мислев да се самоубијам....не се ТРУДАМ да гледам КОМЕДИИ повеќе.

И да под импресии сум имам уште едно поглавие од стрипот, се што имаше за филмот се сум прочитал...За се ти си крива :kez:

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
Чим го спомнавте V 4 Vendetta, ич не ми се свиѓа тоа што го модернизираа филмот и вниманието го свртеа на Буш, Америка и терористиве денеска...
А како што гледам истото не му се свиѓало и на Алан Мур.

Спојлер за : ја, Влатко, Иосоно, игнорирање
да видам и сега дали ќе ме игнорира некој :pos2:
Ќе кажеш дека ич не ти се свиѓа Д Фаунтејн и ќе те стават на игнор. Шо треба ја сега Иосоно да го игнорирам затоа што ич не му се свиѓа Американска Убавина

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Чим го спомнавте V 4 Vendetta, ич не ми се свиѓа тоа што го модернизираа филмот и вниманието го свртеа на Буш, Америка и терористиве денеска...
А како што гледам истото не му се свиѓало и на Алан Мур.

Спојлер за : ја, Влатко, Иосоно, игнорирање
да видам и сега дали ќе ме игнорира некој :pos2:
Ќе кажеш дека ич не ти се свиѓа Д Фаунтејн и ќе те стават на игнор. Шо треба ја сега Иосоно да го игнорирам затоа што ич не му се свиѓа Американска Убавина
Читав дека авторот на стрипот се оградил од филмот. Не му се допаднал крајниот производ. Ама филмов не алудира на Буш, во суштина многу паметно ја имаат искористено ситуацијава во последнава деценија, за да предупредат дека Апсолутната моќ апсолутно корумпира, односно укажува на постоењето на системите и колку мал може да биде обичниот граѓанин во него. Мене многу ми се допадна филмов, има извонредна поента, која јас не ја поврзувам со тероризмов на 21 век, туку со системите.

karlovic

имам срце ама имам и фрижидер
Член од
5 ноември 2010
Мислења
616
Поени од реакции
161

видеото како увертира нека ти служи,потоа семоќниот брус...
и аман веќе со тие анџелини џоли!!

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
Ама филмов не алудира на Буш, во суштина многу паметно ја имаат искористено ситуацијава во последнава деценија, за да предупредат дека Апсолутната моќ апсолутно корумпира, односно укажува на постоењето на системите и колку мал може да биде обичниот граѓанин во него.
МА на тоа ни укажаа Шарло уште пред 30 години... :) ИНтересен е филмот, не викам не е ,едноставно не можам да преминам преку некои измени што ги направија...

(се извинувам на музичкиов офтоопик)

Ретардиран
Член од
20 август 2010
Мислења
843
Поени од реакции
1.781
МА на тоа ни укажаа Шарло уште пред 30 години... :) ИНтересен е филмот, не викам не е ,едноставно не можам да преминам преку некои измени што ги направија...

(се извинувам на музичкиов офтоопик)
Се извинувам не знаев дека Алан Мур е на кајгана...:nesvest:
Неможел да премине преку некои измени :nesvest:
Па сине и стрипот на Алан Мур е базиран на мит, легенда не е оригинално дело чисто за информација ако незнаеш и повеќе го судеше филмот затоа што не учествуваше во пишувањето на скриптата отколку за нешто друго.

Приказната во скриптата е адаптирана за век порано т.е за Маргарет Тачер, а приказната во филмот за еден век подоцна...Како што ти милуваш да кажеш мешале политики, терористи и бла бла...И стрипот и филмот имаат една иста поента.

T

theTinule

Гостин
Ќе ви ја прекинам дебатата за комедии xD

Јас вчера го гледав Shutter Island.
Уште неможам да сфатам дали Teddy е вистинскиот лик и овие во болницата му праат brainwash, или пак тоа стварно е тој Edward?!
Шо е работава?!
Јас уште сум на став дека Теди е реалниот филм, и дека тоа шо му го зборее типката у пештерата е вистина.
Ама шо е со халуцинациите?! Стаорците, жена му, девојчињата од Дахау?!
Можда стварно е луд О.о
Ако сте праеле муабет за Shutter Island, ќе го молам некој да ми прати линк, да ви го прочитам муабетот :)
Фала :)

едит: Тинуле ги ставив овие прашања во спојлер, зашто ако некој го нема гледано филмов, ова што го имаш наведено тотално ќе му го уништи филмот.

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
А извини ти имаш магистрирано на тема филмови па да кажуваш кој филм смее за некој да биде филмиште, а за некој не?
За вкусови не се дискутира. Тебе ако ти се свиѓа Американска убавина, мене тоа ми е срање од филм на кое му дадов два пати шанса и никогаш повеќе нема да му дадам. Во споредба со него, да, Anger management е филмиште.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959

--- надополнето ---

Ех сега, не можеш така да класифицираш. Ти дека го гледаше овој пред некое време, па уште те држат позитивни впечатоци...:)
Death At The Funeral богами и мене не ми беше којзнае што. Забавен филм, да го гледаш со друштво и слично ама за толку тешка комедија каков што беше претставен не мине.
Инаку у последно време најмногу се имам смеено на She's Out of My League. Во филмов имаше толку урнебес моменти и толку фори кажани што мислам дека со едно гледање нема шанси сите да ги запамтиш:)

Kajgana Shop

На врв Bottom