Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
14 август 2006
Мислења
45.452
Поени од реакции
84.865
Дизни во 2019-та заработи 11 милијарди на бокс офисот. Оваа нема ниту еден филм кој заработи милијарда. Не знам откога му се нема десено вакво нешто.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Пред, за време или после трејлерот? :D

Дизни во 2019-та заработи 11 милијарди на бокс офисот. Оваа нема ниту еден филм кој заработи милијарда. Не знам откога му се нема десено вакво нешто.
Технички кога беа пандемиите, 2020, 2021, 2022, ама тоа не би го сметал како било каква статистика, така да вака во нормална година ако рачунаме (едит: До душа 2022 го имаа Аватар 2 што излeзе во декември)

2014, кога најголем успех им е Guardains of the Galaxy со 770м , а пред тоа последна таква година е 2009.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Sound of Freedom колку тежок и вознемирувачки филм е, па маме да им ебам на сите тие што 5 години вршеле опструкција за филмов да искочи у јавност. Каков бизнис е ова цццц, какви психопати забегани постојат, нема нешто погнасно на светов од педофил и сите такви треба да јадат најмаксимално физичко злоставување и казнување.

Филмот ко филм е онака, али обработува многу тешка тема, вистинска приказна е, и цело време те држи на она чувство на бес и нервоза, да сакаш да влезеш преку екран. Многу јако одглумија сите актери, се гледа дека не им е баш сеедно, нарочито Кавиезел, врв. Башка има и едно обраќање на крајот од филмот, после кредитите, каде му течат солзи и изгледа навистина загрижено и вознемирено.
Секоја чест и за Tим Балард, кој влезе у колумбиска џунгла каде никоја полиција ниту војска не се осмелува да влезе.
Ми се згади од тоа колку пари врти бизнисов, колку деца годишно исчезнуваат и биваат тргувани, колку гнасни организации и ликови се движат околу оваа болна работа.
Сите да умрат дај боже.
Филмов треба да се рекламира и популаризира насекаде а не да го цензурираат, ви ебам секташите забегани, ти ебам мртвиот свет у кој живееме.

Дупло појак филм од Спотлајт, кој беше чиста бирократија и новинарско истражување, овој е многу пореален и повознемирувачки.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.698
Поени од реакции
34.226
Sound of Freedom колку тежок и вознемирувачки филм е, па маме да им ебам на сите тие што 5 години вршеле опструкција за филмов да искочи у јавност. Каков бизнис е ова цццц, какви психопати забегани постојат, нема нешто погнасно на светов од педофил и сите такви треба да јадат најмаксимално физичко злоставување и казнување.

Филмот ко филм е онака, али обработува многу тешка тема, вистинска приказна е, и цело време те држи на она чувство на бес и нервоза, да сакаш да влезеш преку екран. Многу јако одглумија сите актери, се гледа дека не им е баш сеедно, нарочито Кавиезел, врв. Башка има и едно обраќање на крајот од филмот, после кредитите, каде му течат солзи и изгледа навистина загрижено и вознемирено.
Секоја чест и за Tим Балард, кој влезе у колумбиска џунгла каде никоја полиција ниту војска не се осмелува да влезе.
Ми се згади од тоа колку пари врти бизнисов, колку деца годишно исчезнуваат и биваат тргувани, колку гнасни организации и ликови се движат околу оваа болна работа.
Сите да умрат дај боже.
Филмов треба да се рекламира и популаризира насекаде а не да го цензурираат, ви ебам секташите забегани, ти ебам мртвиот свет у кој живееме.

Дупло појак филм од Спотлајт, кој беше чиста бирократија и новинарско истражување, овој е многу пореален и повознемирувачки.
pusti mi kaj go gleda

Од друга страна, кога беа пандемиите Дизни + го достигна пикот на членови.
disney go poeba i dr who

gi gledav novite specijali kade go vrakjaat david tenant i catherine tate ama sin i stanal kerka :pos:

IMG_2179.jpeg

Последно уредено:
Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.550
Поени од реакции
29.141

Сите да умрат дај боже.

Го имав симнато пред некое време ама никако да најдам време за него, фала што ме убеди да седнам да го изгледам конечно.

Околу филмот, ваквите не вредат ни да ги убиеш бе се да им ебам психопатско. Можам да разберам трговија со дрога и оружје, ама со деца никако. Кој изопачен ум треба да си да ти се дига на 7-8 годишно дете? Ваквите се само за у затвор да ги ебат секој ден, гзот да ги боли да умирање.

Филмот не е ништо посебно, се слагам. Ама мислам дека го извади максимумот од оваа тематика. Немаше некое зближување со ликовите иако изиграа маестрално, ама фалеше онаа конекција за поголем емотивен ефект. Иако и без тоа е доста вознемирувачки. Ама се повеќе од ова ќе се преточи веќе во серија, така да филмов си е таман. Страшни бројки се ова.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.227
Поени од реакции
8.338

Сите да умрат дај боже.

сам отиде и потепа се, абе ај, америчко го.но од филм
Автоматски споено мислење:

pusti mi kaj go gleda

Последно уредено:

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.638
Поени од реакции
31.857

Ептен feel good филм. Го пуштив без очекувања, јако ми легна. Препорачувам пошто атмосферата во него е Божиќ, снег ова она, да го гледате во некоја таква вечер доколку сте во таков mood.

Член од
3 мај 2014
Мислења
909
Поени од реакции
2.993

Ептен feel good филм. Го пуштив без очекувања, јако ми легна. Препорачувам пошто атмосферата во него е Божиќ, снег ова она, да го гледате во некоја таква вечер доколку сте во таков mood.
И ја го гледав пред некој ден, стварно одличен филм,а мислам дека и ќе биде и у конкуренција за оскар, мислам на Паул.

Kajgana Shop

На врв Bottom