Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.699
Поени од реакции
34.230
Nema da go zborime noviot na Fincher, The Killer? :unsure:

Fasbender i Tilda, The Smiths i Portishead, filterot na Fincher i sochni dijalozi… se toa kul no mnogu mi ostavi vpecatok style over substance koga si sednal i ocekuvas substance. Nesto podlaboko, da golicka. :icon_mrgr: Isto smetase “netflix” zacinot pa filmot bese poveke nakaj John Wick zakoni na fizikata no takov i po “serioznost” poradi toa.

3?

I know.
Blasphemy.

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
The Killer, meh

Како и да е Fassbender не може да глуми во полош филм од The Snowman

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.228
Поени од реакции
8.338
Nema da go zborime noviot na Fincher, The Killer? :unsure:

Fasbender i Tilda, The Smiths i Portishead, filterot na Fincher i sochni dijalozi… se toa kul no mnogu mi ostavi vpecatok style over substance koga si sednal i ocekuvas substance. Nesto podlaboko, da golicka. :icon_mrgr: Isto smetase “netflix” zacinot pa filmot bese poveke nakaj John Wick zakoni na fizikata no takov i po “serioznost” poradi toa.

3?

I know.
Blasphemy.
Го пуштив некаде до 15мин го исклучив, незнам после тоа дал напраи шпага Фасбендер како у времето кога правеше Жан клод, ама ке го догледам

The Creator одличен

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.683
Поени од реакции
88.630
Дали тоа суперхеројските проливи од филмови конечно почнаа да издишуваат? :pipi: Последново срање The Marvels го опипува дното на бокс офисот, а Марвел/Дизни последно изгазија на боксофисот со последниот Авенџерс кој беше пред 4 години... Од тогаш се им оди во надолна линија, што искрено ептен ме радува :X3:

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.978
Поени од реакции
23.908
На три пати, успеав да го изгледам Oppenheimer. Му дадов 4/5 на Летербокс чисто заради Нолан иако почуствував како да е една тешка седмица (три иполка)
Од вкупно 12 филмови негови каде е режисер, имам изгледано 10 и овој е убедливо најдосадниот.

Член од
3 март 2020
Мислења
2.413
Поени од реакции
5.066
На три пати, успеав да го изгледам Oppenheimer. Му дадов 4/5 на Летербокс чисто заради Нолан иако почуствував како да е една тешка седмица (три иполка)
Од вкупно 12 филмови негови каде е режисер, имам изгледано 10 и овој е убедливо најдосадниот.
Многу досаден, навистина. :)

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Самата идеја Дракула да се николаскејџира ми личи одлична. И навистина функционира, особено што го погодиле тонот за таа работа. Едвај чекав да го глеам.
Но, штета што го напаравиле мега-воук филмот и чувството, кога го гледаш е како кога идеш, на вашар некој, накај најбољата скара што е штандот, те влече мирисот, али коа стигаш сфаќаш (најпрвин со сетилото мирис), дека вашарското Тои-фор ве-це е баш позади неа.
Буквално само сцените со Дракула се за гледање.

Член од
20 мај 2023
Мислења
609
Поени од реакции
2.745
Killers of the flower moon е солидно, глатко три часовно возење без многу филозофии. Од одма знаеш who are the good guys and who are the bad ones.
Причината за присуството на белците на земјата добро позната: пари и нафта. Уствари, гледаш до кај е спремен да оди алчниот човек. Заради пусти пари и на сопствена фамилија е спремен да наштети. Ама и за да си го спаси гзот од затвор на истото е спремен.
Индијанциве ко и увек апла интересни за гледање, обичаиве што ги имаат кога се раѓаат деца, кога умира некој, кога се венчаваат, говорот итн итн.
9/10, нема чиста десетка заради напнатата, злобна фаца на Ди Каприо, а и пошто одувек ми бил антипатичен.

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.553
Поени од реакции
29.147
Ridli Skot moze da mu kaze samo edno golemo fala na Joaquin sto mu gi vozese ovie 3 dosadni casa nareceni Napoleon. Sakam da veruvam deka nekoj pistol mu ima drzeno na glava i mu go dal ova sranje.

Filmot osven performansot na Joaquin i odlicnata kamera, pa i ne nudi nesto wow. Film sto komotno moze da se propusti ili bar da ne frlate pari za kino. Prikaznata so 1000 dupki i skoknati momenti od zivotot na Napoleon.

Go pretstavuvaat kako tiran, conqueror so apetit da go pokori svetot so samo 10 sekundi bitka i eden losh obid da ebe.

Hk pu.

Kajgana Shop

На врв Bottom