батеМаче
Човек
- Член од
- 3 декември 2008
- Мислења
- 320
- Поени од реакции
- 272
Јас така го прочитавШто значи ова?
In my opinion?
Јас така го прочитавШто значи ова?
In my opinion?
Isto, a nema takov format na kino vo Praga. Ke treba da baram i jas na drugo mestoMene ne bombardiraa so pravilniot nacin na gledanje Openheimer pa sega ne znam u koe kino da idam
Во средно на час по македонски јазик имаше лекција за ова: што е плагијат, верзија, авторско право, итн. И писмената по македонски по тој повод беше: Црвенкапа, моја верзија. Слушнавме модерни Црвенкапи, каде Волкот беше моторџија, бабичката беше богаташка, и слично.Каде е границата на промени, после која ќе речеме, океј ова више не е Снежана?
Или заувек ќе биде Снежана ако така се вика, па макар постепено се претворила у приказна за хокеарски клуб кој продава дрога.
Основни белези? Што се тоа основни белези?Значи одговорот на твоето прашање би бил: сè додека основните белези на познатата приказна се задржани, насловот е тој и се смета за верзија.
За Црвенкапа да ти кажам, мораше да има: девојка што се вика Црвенкапа, бабичка што ја посетува, Волкот што ја брка Црвенкапа.Основни белези? Што се тоа основни белези?
Некако премногу лесно ми личи секој да тврди што кур сака, околу тоа што се и кои се основни белези.
Дали поентата на крај, кога принц мора да ја бакне да оживее, според која нели, љубовта ја победува и смртта, е основен белег?