Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.019
Поени од реакции
83.426
Супер Марио никако не може да се каже дека успеа само затоа што е близок до оригиналниот извор. Успева на носталгија (ги опфаќа речиси сите демографии) и таргетира нова публика која знае што значи Супер Марио. И најважно од се - најверојатно филмот е добар и не турка агенда. Ќе го гледам па ќе кажам.
Се држи до канонот. Не ја тера нивната идеолошка агенда. Миљарда и 300 на box office.

Ова важи и за Маверик - најуспешниот филм лани.

Леле колку било тешко! Само едноставни две насоки треба да се следат за да лапнеш пари. Кога веќе тоа ти е битно (ваљда), пошто вложуваш, да речеме, 350 милиони.

Член од
27 јуни 2023
Мислења
219
Поени од реакции
600
Го гледав Невозможна Мисија 3-ти дел после долго време и сега сфатив дека позади сета таа акција и пукање во филмот има прекрасна љубовна приказна што многу ме воодушеви.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Јас уште под импресии на Бардо сум иако помина можеби месец или повеќе откако го гледав.
Послабо седам на форумов, нз дали паднал муабет за филмов. Ама ептен ептен ми легна мене. Приказна, нарација, дијалог, камера, и на крај целиот тој штос зошто филмот е замаглен и како низ полусон

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.660
Поени од реакции
42.222
го гледав трејлеров за Наполеон. Мора секој историски филм да го усерат американциве :icon_lol: Гладијатор е пореален филм него тоа што го гледав, пукањето со хаубици на пирамидите врв!

Член од
3 март 2020
Мислења
2.413
Поени од реакции
5.064
го гледав трејлеров за Наполеон. Мора секој историски филм да го усерат американциве :icon_lol: Гладијатор е пореален филм него тоа што го гледав, пукањето со хаубици на пирамидите врв!
Војската на Наполеон го има скршено носот на сфингата што стои пред пирамидите, со пукање.

Член од
27 јуни 2023
Мислења
219
Поени од реакции
600
Последниов Трансформерс е едно големо мајмунско срање.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.019
Поени од реакции
83.426
Најбоље е кога видов у трејлерот како Наполеон лично се бори. О, Ридли Скоту, не очекуев вакви глупости од тебе.

Се зезам, после оние два елиени задњи, очекуем вакви глупости.

Последно уредено:

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.019
Поени од реакции
83.426
Во новиот филм на Дизни - Снежана и седумте џуџиња, џуџињата се од различни раси и полови. Облечени се и личат како циркуска дружина.

Член од
9 февруари 2016
Мислења
1.432
Поени од реакции
3.507
Во новиот филм на Дизни - Снежана и седумте џуџиња, џуџињата се од различни раси и полови. Облечени се и личат како циркуска дружина.
Овој најлево со брадава да не е Снежана? :icon_lol:

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Зашо толку го гураат тој Барби пред блокбастери као Опенхајмер и Наполеон? Кој нормален ќе гледа филм БАРБИ ебате? Дај нека исчезне светов што побрзо. Барби, розев геј филм за шминкерчиња и нежни лингурчиња.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.019
Поени од реакции
83.426
Зашо толку го гураат тој Барби пред блокбастери као Опенхајмер и Наполеон? Кој нормален ќе гледа филм БАРБИ ебате? Дај нека исчезне светов што побрзо. Барби, розев геј филм за шминкерчиња и нежни лингурчиња.
IMO, можеа фина пародија да направат од Барби и Кен, но они го избраа добро познатиот girl-power пат, па филмот испадна само уште едно од низата феминистички срања, во кои женскиот лик е идеален, безгрешен и без карактерен свод.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.631
Поени од реакции
34.019
Margo robi e bozica, ne ste bitni :D

Mene ne bombardiraa so pravilniot nacin na gledanje Openheimer pa sega ne znam u koe kino da idam

Ke se prepravam deka ne se vlaznete ko devojcinja, sminkercinja ili lingurchinja na toj ciliam murphy od foking peaky blinders or whatever, ne mi e gledana ja prekinav, ama ke ostavam toj da ti odgovori mozebi ke ti smeni mislenje

Kajgana Shop

На врв Bottom