Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.239
Поени од реакции
84.248
абе
чекај малку

нели Ben Assleck беше мнооогу одамна со сељанкава и тоа заврши одамна

или сум јалнаш нешто

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.147
Поени од реакции
16.082
Jlo lani ova vreme za drug ke se mazese.
No, jbg, koga znaes, znaes.

Ne za dzabe ja sporeduvaat so thanos.

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.534
Поени од реакции
29.093
После мала пауза конечно седнав да гледам филм. Го глеадав The Last Duel. Иако му дадов 4ка не знам дали ја заслужува. Мислам океј филмот е супер, ама премногу беше долг и репетитивен. Сцените беа тие со по некој измешан кадар. Можеше и пократок да биде и пак ќе ја доловеше приказната. Имаше и некои нелогичности ко на пример американскиот стил на судење у Франција тоа време. Не ме јеби. Башка можеле барем да се потрудат со францускиот акцент, али се сомневам дека Бен Афлек и Мет Дејмон можат тоа да го изведат.

Се останато си беше перфекција. Најдоброто нешто беше фацата на Бен Афлек после дуелот. И од не знам која причина со таа лоша плава коса повеќе ми идеше на живци и од Џофри од ГОТ. А, овој немаше ни нешто многу за зборење...

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.318
Поени од реакции
8.810
Може е зборувано на темава, ама мене на многу лош miscast ми изгледа The Northman. Никол Кидман е целата потечена од пластични операции/филери, воопшто не ми се вклопува во целиот сетинг и атмосфера, а и Етан Хок ми е тотално неспоив лик со ваков филм. Единствено син му на Стелан Скарсгард и Бјорк ми имаат некаква смисла.

Ќе го гледам филмот, ама немам некои очекувања...

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Sorry We Missed You (2019) | Drama | IMDb RATING 7.6/10
Прегледај го приврзокот 328313
Препорака за филмов.

Филмот претставува едно четворочлено семејство кое буквално се бори за да опстане. Претходно заглавено во тешки финансиски долгови.
Рики започнува да работи како доставувач на пратки, буквално по цели денови затворен во своето комбе, додека Аби работи како негувателка на стари лица исто по цел ден.
Малата Лиза е девојче кое за нејзината возраст солидно ја разбира ситуацијата во која се наоѓа нејзиното семејство, додека нивниот син кој е тинејџер малку потешко се снаоѓа и го прифаќа целиот хаос.

Едноставно во филмот се доловува целосната реална слика на едно просечно семејство кое живее во Лондон, реалноста од нивните работодавачи кои се понекогаш одвратни према своите работници. Целосен приказ на бруталниот капитализам.
Ако не ти е гледан https://www.imdb.com/title/tt5168192/?ref_=nv_sr_srsg_0
обавезно.
Од истиот режисер, обработува слична тематика. Многу јак и многу моќен филм

Kajgana Shop

На врв Bottom