Византиецот
Codename Duchess
- Член од
- 14 март 2021
- Мислења
- 2.829
- Поени од реакции
- 6.435
Son de mar
Sound of the Sea
Звукот на морето
BIGAS LUNA
2001
Нов наставник по литература, Одисеј, доаѓа во гратче близу морето и се вљубува во млада жена, Мартина. Оваа жена ја сака богат бизнисмен по име Алберто, но таа го избира Одисеј. Набргу по нивниот брак и раѓањето на нивниот син, Одисеј исчезнува додека лови риба на море, го наоѓаат неговото кајче срушено во карпите. Во меѓувреме Мартина неодушевено се мажи за Алберто, кој сè уште инсистира, но не е сè, онака како што изгледа...
Вака велам јас:
Дело на Бигас Луна, кое зрачи со сета своја Бигас Луна слава. Тргнувајќи од дејството кое на старт изгледа како најнормален филм, па се до таа 1на секунда каде се заминува во неповрат и се чудиш што гледаш. Падна добар шпански секс, таков за каков што само креветите во Шпанија можат да посведочат. Филмот е сниман на југот од Шпанија, има референци за убавата Валенсија, јадење на портокали и слично. Најдобар момент? Мартина и Одисеј играат во ноќен клуб, тој ја прашува што сака од него, а таа му враќа, да го однеси в кревет. Струи и онај класичниот Бигас аспект во кој што ти се чини дека, како со подбив да го 'велича' материјалниот свет - Алберто чуваше алигатор за миленик и рече дека тоа била најнова мода во Америка. Сето со огромна доза на подбив.
На филмов му се токмев да го гледам 3 месеци, мило ми е што го гледав.
Sound of the Sea
Звукот на морето
BIGAS LUNA
2001
Вака вели IMDb:Нов наставник по литература, Одисеј, доаѓа во гратче близу морето и се вљубува во млада жена, Мартина. Оваа жена ја сака богат бизнисмен по име Алберто, но таа го избира Одисеј. Набргу по нивниот брак и раѓањето на нивниот син, Одисеј исчезнува додека лови риба на море, го наоѓаат неговото кајче срушено во карпите. Во меѓувреме Мартина неодушевено се мажи за Алберто, кој сè уште инсистира, но не е сè, онака како што изгледа...
Вака велам јас:
Дело на Бигас Луна, кое зрачи со сета своја Бигас Луна слава. Тргнувајќи од дејството кое на старт изгледа како најнормален филм, па се до таа 1на секунда каде се заминува во неповрат и се чудиш што гледаш. Падна добар шпански секс, таков за каков што само креветите во Шпанија можат да посведочат. Филмот е сниман на југот од Шпанија, има референци за убавата Валенсија, јадење на портокали и слично. Најдобар момент? Мартина и Одисеј играат во ноќен клуб, тој ја прашува што сака од него, а таа му враќа, да го однеси в кревет. Струи и онај класичниот Бигас аспект во кој што ти се чини дека, како со подбив да го 'велича' материјалниот свет - Алберто чуваше алигатор за миленик и рече дека тоа била најнова мода во Америка. Сето со огромна доза на подбив.
На филмов му се токмев да го гледам 3 месеци, мило ми е што го гледав.
Последно уредено: