- Член од
- 14 август 2006
- Мислења
- 45.410
- Поени од реакции
- 84.711
ова ми личи ко да не си го гледала стариот Мортал КомбатМоже малку каснам ама ај да пишам што ми се мота низ глава за Мортал Комбат.
Ми се свиѓа идејата да прават филмови по игри, уште не се погодило да направат некоја што ја имам играно ама нејсе. Искрено се надевам дека тој поджанр ќе стане новиот "суперхеројски филмови", иако делува вака ко да се далеку од тоа, зашто квалитетот на филмовиве е светлосни години зад MCU и ним сличните, ама добро има некаква искра на надеж еден ден да гледам League of Legends франшиза во преполно кино со помпезна атмосфера.
Филмов вака ко за Б-левел филм не беше толку лош, ама ми фалеше повеќе акција, подолги кореографии, повеќе дуели. Малку ми го тупеа со прикаската за која што кога почна реков дека нема да се замарам со прикаската тука сум да гледам нинџи како се тепаат, и така. Ама тумач прикаска имаше па, многу време од филмот на тоа замина. Глумата беше очајна, не дека ептен многу очекував, ама ако планираат нешто франшиза, мора малку повеќе да уложат во кастот, деливерито на дијалозите ми беше ептен шит, поарно само да ќутеа и да се тепаа. Сцените со Ханзо скроз беа бедес, мислам дека требаше цел филм да биде на ниво на сцените со него, особено кога се врати како Скорпион, ама американизацијата и тапата глума на филмов не го дозволија тоа. Океј е, фино си поминав со филмов и покрај работиве што го кажав. Вреди да се даде шанса на овој жанр, особено што ептен солидна акција може да се извади, како и хардкор насилство - нешто што во моментов фали.
многу полош од овој (кој е само лошичок)
Последно уредено: