Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.193
Поени од реакции
10.214
Давајте предлог на филмови со зомбиња. Овие меинстрим што се скоро сите ми се гледани. Веќе трета четврта вечер со ред само со зомбиња тепање гледаме нешто :D
Последњи Србин у Хрватској? :D

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.692
Поени од реакции
34.208
Давајте предлог на филмови со зомбиња. Овие меинстрим што се скоро сите ми се гледани. Веќе трета четврта вечер со ред само со зомбиња тепање гледаме нешто :D
The girl with all the gifts - indie film
Kingdom - serija, opaka produkcija
Last of us 1 i 2 - jutub playthrough, dobra prikazna

grande-juve

е ај да плачеме сега
Член од
20 ноември 2017
Мислења
1.484
Поени од реакции
7.307

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.636
Поени од реакции
31.850
The girl with all the gifts - indie film
Kingdom - serija, opaka produkcija
Last of us 1 i 2 - jutub playthrough, dobra prikazna
Oваа во два дена ја изгледав, чекам трета сезона. Стварно јако сработена за сите пари.
Еве некни еден шо гледавме нешто сличен на неа, во тоа време со зомбиња, само послаб далеку од серијата, ама ок за тепање време.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Член од
6 септември 2007
Мислења
8.226
Поени од реакции
8.336
Oваа во два дена ја изгледав, чекам трета сезона. Стварно јако сработена за сите пари.
Еве некни еден шо гледавме нешто сличен на неа, во тоа време со зомбиња, само послаб далеку од серијата, ама ок за тепање време.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.165
Поени од реакции
37.741
Џамбазов го позајмуваше гласот на Хи-Мен...имаше пишано во една од неговите книги, најглупа работа му била после цела непреспиена ноќ и тешко пијанчење, да појде сабајлето во студиото во ТВ Скопје и да чита на цел глас " Јас сум Химен!!!" :D
Во името на моќта на Сивиот Череп... ЈАААС СУУУУМ МОЌЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕН!

Вака викаше. :pos:
Автоматски споено мислење:

Cargo го гледаше?

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.970
Поени од реакции
23.882
The Woman in the Window (2021)
Stream it or skip it?
-Skip it.

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Може малку каснам ама ај да пишам што ми се мота низ глава за Мортал Комбат.

Ми се свиѓа идејата да прават филмови по игри, уште не се погодило да направат некоја што ја имам играно ама нејсе. Искрено се надевам дека тој поджанр ќе стане новиот "суперхеројски филмови", иако делува вака ко да се далеку од тоа, зашто квалитетот на филмовиве е светлосни години зад MCU и ним сличните, ама добро има некаква искра на надеж еден ден да гледам League of Legends франшиза во преполно кино со помпезна атмосфера.

Филмов вака ко за Б-левел филм не беше толку лош, ама ми фалеше повеќе акција, подолги кореографии, повеќе дуели. Малку ми го тупеа со прикаската за која што кога почна реков дека нема да се замарам со прикаската тука сум да гледам нинџи како се тепаат, и така. Ама тумач прикаска имаше па, многу време од филмот на тоа замина. Глумата беше очајна, не дека ептен многу очекував, ама ако планираат нешто франшиза, мора малку повеќе да уложат во кастот, деливерито на дијалозите ми беше ептен шит, поарно само да ќутеа и да се тепаа. Сцените со Ханзо скроз беа бедес, мислам дека требаше цел филм да биде на ниво на сцените со него, особено кога се врати како Скорпион, ама американизацијата и тапата глума на филмов не го дозволија тоа. Океј е, фино си поминав со филмов и покрај работиве што го кажав. Вреди да се даде шанса на овој жанр, особено што ептен солидна акција може да се извади, како и хардкор насилство - нешто што во моментов фали.

grande-juve

е ај да плачеме сега
Член од
20 ноември 2017
Мислења
1.484
Поени од реакции
7.307
хардкор насилство

The Woman in the Window (2021)
Stream it or skip it?
-Skip it.
точно ти е

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328

точно ти е
Гранде не биди буквалист, не сакам вакво сељачко насилство кај што огромни запотени мажи се лупаат у затвор 2+ саати, си сакам елегантна кореографија со акробации и clean cuts, пример главата да му ја исече па да му летне, или 10 минути да скокаат ваму таму да мавтаат со раце нозе па да му брцне нож у стомак и после 5 минути опроштај со убиецот да почне крв да му тече, и некоја цуца ако има згодна што млати сељаци како јаготка на шлагот супер.

grande-juve

е ај да плачеме сега
Член од
20 ноември 2017
Мислења
1.484
Поени од реакции
7.307
Гранде не биди буквалист, не сакам вакво сељачко насилство кај што огромни запотени мажи се лупаат у затвор 2+ саати, си сакам елегантна кореографија со акробации и clean cuts, пример главата да му ја исече па да му летне, или 10 минути да скокаат ваму таму да мавтаат со раце нозе па да му брцне нож у стомак и после 5 минути опроштај со убиецот да почне крв да му тече, и некоја цуца ако има згодна што млати сељаци како јаготка на шлагот супер.

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.548
Поени од реакции
29.138
Ханзо беше најдоброто нешто од целиот филм. Хиројуки на 60 години имаше подобри движења од сите останати во филмот. Човекот е роден да биде самурај/нинџа/бедес/мајкоебач и пред се Скоприон.

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Е ова личи ко за мене, а личи и ко за клубот, спремајте се :LOL:

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.548
Поени од реакции
29.138
Ми фалеше Анџелина Џоли, оддамна не сум ја видел во некој нов филм па го пуштив Those Who Wish Me Dead. Солидно филмче за тепање време. Акција, ама ништо wow, а далеку од лошо.

Kajgana Shop

На врв Bottom