џимеј
џимилино
- Член од
- 4 март 2007
- Мислења
- 10.400
- Поени од реакции
- 25.253
Не знам, се мислев меѓу 5 и 6, а многу се трудев да го засакам филмот. Како што почна, мислев дека ќе биде нешто налик на The Great Beauty, но не бев во право. Филмот е многу долг, многу развлечен и досаден. Некаде на половината изгубив интерес и одвај чекав да заврши (баш кога ќе сфатиш дека нема некоја приказна од која што можеш да очекуваш туку има само ситуации од кои повеќето не се поврзани) си ццкав додека седев на факултет си реков поубо ќе одам дома да гледам лига на шампиони наместо ова, го пропуштив првото полувреме од јуве-тотенхем, а свесно отидов да го гледам пошо го нема на торент се уште и ме интересираше што направил режисеров после Force Majeure кој навистина ми се допадна.@џимеј , зошто само 5/10 за The Square? Толку не ти се допадна?
Имаше сцени кои се гледа дека треба да претстават некаква симболика (на пример сцената со човекот мајмун што е и на постерот од филмот) но никако не ми ја поврзуваат приказната, или пак, мајмунот во собата на елизабет мос или како и да се викаше актерката од мад мен, мислам, сфаќам дека е тука за нешто, отприлика сфаќам што сака да каже режисерот, но не ме привлекува.
А плус, на одење дома, толку се направив лом поради снегот и калта, си реков ќе ти ебам и филм и све