Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.400
Поени од реакции
25.253
@џимеј , зошто само 5/10 за The Square? Толку не ти се допадна?
Не знам, се мислев меѓу 5 и 6, а многу се трудев да го засакам филмот. Како што почна, мислев дека ќе биде нешто налик на The Great Beauty, но не бев во право. Филмот е многу долг, многу развлечен и досаден. Некаде на половината изгубив интерес и одвај чекав да заврши (баш кога ќе сфатиш дека нема некоја приказна од која што можеш да очекуваш туку има само ситуации од кои повеќето не се поврзани) си ццкав додека седев на факултет си реков поубо ќе одам дома да гледам лига на шампиони наместо ова, го пропуштив првото полувреме од јуве-тотенхем, а свесно отидов да го гледам пошо го нема на торент се уште и ме интересираше што направил режисеров после Force Majeure кој навистина ми се допадна.
Имаше сцени кои се гледа дека треба да претстават некаква симболика (на пример сцената со човекот мајмун што е и на постерот од филмот) но никако не ми ја поврзуваат приказната, или пак, мајмунот во собата на елизабет мос или како и да се викаше актерката од мад мен, мислам, сфаќам дека е тука за нешто, отприлика сфаќам што сака да каже режисерот, но не ме привлекува.
А плус, на одење дома, толку се направив лом поради снегот и калта, си реков ќе ти ебам и филм и све :(

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.659
Поени од реакции
34.089
cekajte heroi

eve jas ke go branam justice league

ja zaboravate funkcijata na superherojskite i ocekuvate filmista poso vetuvaat site deka se the next big and best thing kade cel budzet ide u postprodukcija za efekti negoli na dobar writer koj raka na srce u najdobrite drami 12 likovi da imas za zongliranje ke potrflis ne pa tuka

site x men bea losi, fanstaic four, hulk... ama pak imase fanovi, zosto?
od lubov kon superheroite, gledas iako se losi, od lubov za stripovite, za detstvoto...

uzivas, ne gi gledas filmski, kako kriticar nitu pak kako sto si zamislile gi gledame
webdl na laptop pustivme i znaeme eden zbor срање бе брад

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.754
Поени од реакции
52.716
Многу нормално. Суперхеројските филмови со години го форсираат истото и уште не научивте. Такви се какви што се, не треба детално да земеш да ги анализираш и секоја секунда да бараш замерки. Оди седни си во кино два саати и уживај во акцијата, или пак не ги гледај воопшто. За Џастис Лиг бев на предпремиерата и искрено останатите луѓе во салата ми ја кренаа оцената бар за 1. Голем хајп уште пред да влезеш во салата, најголемиот дел големи фанови на DC, возбудувања на секој појак момент. Идете прашајте ги дали им беше срање. А не стварно да седнеш дома на лаптоп да го изгледаш и да земеш некои длабоки анализи да правиш.

Моментот кога Супермен рече "Do you bleed?" каква реакција предизвика, дури и само тоа да беше, пак ќе ми го направеше филмот забавен.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.557
Поени од реакции
87.801
site x men bea losi
:neetaka:
Првиот и вториот дел беа добри, па донекаде и тој од пред 3-4 години со старата актерска екипа.

kade cel budzet ide u postprodukcija za efekti negoli na dobar writer
Затоа мразам филмови за суперхерои, премногу се фокусираат на CGI ефектите, а приказната им е увек сиромашна.
Башка како ги штанцаат последнава декада, секоја година излагаат по 3-4 филма[DOUBLEPOST=1518606490][/DOUBLEPOST]Или пак сум старомоден што не се палам на "do you bleed?", туку на "You see, my mule don't like people laughing."

:(

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.659
Поени од реакции
34.089
:neetaka:
Првиот и вториот дел беа добри, па донекаде и тој од пред 3-4 години со старата актерска екипа.

Затоа мразам филмови за суперхерои, премногу се фокусираат на CGI ефектите, а приказната им е увек сиромашна.
Башка како ги штанцаат последнава декада, секоја година излагаат по 3-4 филма
dzabe, soberi gi site stari x, ne tezat ko eden first class

a sto e tolku problem sto ima po 3-4 godisno? mal e univerzumot, malku source material ima?

cgi bil problemot... edinstveniot big time reziser koj uste snima so vistinski eksplozii e michael bay

ti go gledase posledniot transformers? znaes kritikite so go napravija? a filmot posteno e partali ako znaes so gledas, poslednite 2-30 mintui e partali

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.557
Поени од реакции
87.801
dzabe, soberi gi site stari x, ne tezat ko eden first class

a sto e tolku problem sto ima po 3-4 godisno? mal e univerzumot, malku source material ima?

cgi bil problemot... edinstveniot big time reziser koj uste snima so vistinski eksplozii e michael bay

ti go gledase posledniot transformers? znaes kritikite so go napravija? a filmot posteno e partali ako znaes so gledas, poslednite 2-30 mintui e partali
ОК твое мислење е за Фирст клас...

Не викам дека нема материјал, и дека е мал универзумот на Марвел/ДЦ, туку дека станува веќе монотоно со овие филмови, цело време едно та исто, hero saves the day etc. etc. etc... и тоа е поентата на овие филмови, уште не седнат да го изгледаш филмот знаеш дека Х мутантите ќе го здрват Магнито на крај, Спајдермен ќе го поремети Веномот, Супермен ќе го здроби Лекс Лутор, Бетменот ќе фати рак на грло со зборувањето.
И во недостиг на нешто интересно цела продукција се фокусира на ЦГИ ефектите. Настрана овде Мајкл Беј...

Од трансформери сум го гледал само првиот дел и решив дека е доста...

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
cekajte heroi

eve jas ke go branam justice league

ja zaboravate funkcijata na superherojskite i ocekuvate filmista poso vetuvaat site deka se the next big and best thing kade cel budzet ide u postprodukcija za efekti negoli na dobar writer koj raka na srce u najdobrite drami 12 likovi da imas za zongliranje ke potrflis ne pa tuka

site x men bea losi, fanstaic four, hulk... ama pak imase fanovi, zosto?
od lubov kon superheroite, gledas iako se losi, od lubov za stripovite, za detstvoto...

uzivas, ne gi gledas filmski, kako kriticar nitu pak kako sto si zamislile gi gledame
webdl na laptop pustivme i znaeme eden zbor срање бе брад
omg why bother

Со години истата расправа се врти и со години истите "аргументи" ги читаме. Истиов муабет и за БвС го праевме, сега за ЈЛ, следната година за тоа следно што ќе излезе. А на луѓево што им објаснуваш, 2/3 го немаат ни гледано.
А никој не дојде да каже конструктивна критика ко на пример дека филмот да беше на Снајдер ќе беше 10 пати подобар, но добро. Ајде до недоглед ќе објаснуваме дека се работи за попкорн синема, дека се филмови што ги гледаш y кино, забавни ти се и ги забораваш, дека затоа и се франшизи зашто немаат rewatch value, и мора нонстоп нови "епизоди" да излегуваат, што впрочем е и случајот со новите епизоди на Стар Ворс, и со сите актуелни франшизи сакале ние тоа да го прифатиме или не.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.165
Поени од реакции
10.130
Трансформери ми е веројатно најнесаканата трилогија или i-don't-know-how-many-логија што од еден трејлер ми е преку глава, а камоли цел филм да гледам. :D

Точно дека суперхеројските филмови треба да се забавни, ама не секој има ист вкус за забава очигледно. Еве мене Suicide squad ми беше тешко срање, не ме забавуваше ни малку, едвај чекав да заврши. Беше се` што не треба да биде суперхеројски филм. Немав никакви очекувања поради сите хејтања што ги имаше и по гледање имав уште полошо мислење за филмот отколку пред да го изгледам.

Wonder Woman од друга страна беше солидно филмче. Почетокот дури ми беше супер кјут, али крајот беше пресмешен дури и за суперхеројски филм, па си доби просек оцена 5ка или 6ка.

А за тоа што сите имаат очекувања од суперхеројски филм од ДС универзумот, најзаслужен е Нолан со Бетменот. Сите очекуваат бар малку да наликуваат следните филмови на ДС на Бетменот, али не може секој да биде Нолан. :icon_mrgr:

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.659
Поени од реакции
34.089
Воте, порано како да беше посреќен човек... :(
me zamisli na moment na stvarno :D

eve ti predlog umeguvreme

https://letterboxd.com/film/paterson/

omg why bother

Со години истата расправа се врти и со години истите "аргументи" ги читаме. Истиов муабет и за БвС го праевме, сега за ЈЛ, следната година за тоа следно што ќе излезе. А на луѓево што им објаснуваш, 2/3 го немаат ни гледано.
А никој не дојде да каже конструктивна критика ко на пример дека филмот да беше на Снајдер ќе беше 10 пати подобар, но добро. Ајде до недоглед ќе објаснуваме дека се работи за попкорн синема, дека се филмови што ги гледаш y кино, забавни ти се и ги забораваш, дека затоа и се франшизи зашто немаат rewatch value, и мора нонстоп нови "епизоди" да излегуваат, што впрочем е и случајот со новите епизоди на Стар Ворс, и со сите актуелни франшизи сакале ние тоа да го прифатиме или не.
nema vrska sto 18 filmovi gradat cela edna prikazna, univerzum... u sekoj film herojot ide go tepa svojot negativec i tako to ide

u bluray ke idele deleted scenes, a druga verzija za sea nema da vidime izgleda

Inace arno spomna Shawn, dark knight anomalijata ebe sve celo vreme..

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.754
Поени од реакции
52.716
ОК твое мислење е за Фирст клас...

Не викам дека нема материјал, и дека е мал универзумот на Марвел/ДЦ, туку дека станува веќе монотоно со овие филмови, цело време едно та исто, hero saves the day etc. etc. etc... и тоа е поентата на овие филмови, уште не седнат да го изгледаш филмот знаеш дека Х мутантите ќе го здрват Магнито на крај, Спајдермен ќе го поремети Веномот, Супермен ќе го здроби Лекс Лутор, Бетменот ќе фати рак на грло со зборувањето.
И во недостиг на нешто интересно цела продукција се фокусира на ЦГИ ефектите. Настрана овде Мајкл Беј...

Од трансформери сум го гледал само првиот дел и решив дека е доста...
Ама тоа се суперхеројските филмови, не знам што друго очекуваш. Знаеш какви се и доколку не ти се свиѓа таков филм, зошто воопшто седнуваш да го гледаш?

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.931
Поени од реакции
42.651
Ама тоа се суперхеројските филмови, не знам што друго очекуваш. Знаеш какви се и доколку не ти се свиѓа таков филм, зошто воопшто седнуваш да го гледаш?
Има добри и лоши суперхеројски, поим за лоши се овие џастис лиг, суицд скуад, авенџери, бетмен вс супермен и остали срања, на другата страна имаш добри како цивил вор, доктор стрејнџ, тор рагнарок што се интересни за гледање.

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Пошо не идеме со цитирање туку кружиме од Демир капија со муабетиве да се објасниме:
Дури и да е правен да биде забавен,смешен justice league не е нит забавен нит смешен едноставно не е како човек кој сака да се смее,кој сака хумор не пронајде ништо смешно или сакате да покажувам бели заби на Достоевски Не!Дури и да го пуштам мозокот на пасење дури и да се ослободам од било какви очекувања значи дури и да се гледа лабаво овој филм повторно ќе биде ''пушти тоа какано'' ве молам момци и девојки малце да се има усул многу битна работа запомнете усул.Не е само да се нафатиш на орото,а да незнаеш да играш not a good thing.
Ме мрзи да правам анализи ќе се истоштам за ништо со тоа време ќе скоцкам некој друг филм каде што ќе си уживам беспрекорно.Ама еве погледнете го oва

и кажете ми кој може да замери на филмов од акција,хумор,приказна СЕ еден од мојте најомилени филмови го гледав у синеплекс и ги навлажнив гаќичките како никогаш до сеа И знаете зошто беше така?ЗОШТО БЕШЕ ЕБАНО ДОБАР ете затоа,и какви се тие ниски муабети со WEB-DL.DD и лаптопи или ќе се враќаме некаде 2-300 страни уназад и ќе трошиме време на безвезалност(Десктоп не пуштам,на Тв иам глеано ама ме мрзи да се плеткам) коа ќе излезе и блуреј нема проблем ќе се гледа и така но разочарувањето и изгубеното време на тоа нема да се вратат мојте очи повторно ќе бидат сведоци на нешто што се нарекува ЛОШ продукт зошто повторно да ги малтретирам зошто повторно да бидат изложени на очај така да ве молам...
So liga na pravdata nitu e akciono dobro potkovan,nitu e humoristicno skockan,likovite se megjusebno izgubeni nema splotenost ne custvuvam nisto za onie sto uzivale,bile del se povrzale se smeele,se voshituvale na akcijata good for u guys for me its just disappointment......iam use ali aj ke se citame

Kajgana Shop

На врв Bottom