wot
aloof
- Член од
- 20 мај 2008
- Мислења
- 19.626
- Поени од реакции
- 34.011
Ama zosto pretpostavi deka go ishejtav bidejki e melodramaticna i banalna prikazna? Ova ko muabetot za muvata na kapata. Ne e kao jas sakam brzi i besni akciji samo pa eve od kaj sega bas ja najdov da go hejtam. Scenata so elenot bese dreamy, predobra, ama random pejsaz treba da vadi eden cel film? I ne moes da kaes mal film za koj ne se diga prasina, filmot se najde na mnogu listi za najdobar vo 2016, a filmot e i od fucking Almodovar. Toa samo po sebe si nosi nekoja tezina i ocekuvanja, ne mora da e hype. Ovoj film mene mi bese von kolosek, edino dobro mozam glumata da ja stavam samo, od neadekvatna muzika vo scenite pa se do loso napisanite likovi i sve izmegu toa, filmot bese za mene najgolem flop godinava. Koga sporedi - so Hallmark filmovi i Seth Rogen imam poveke uzivano. This doesnt get a free pass, samo zatoa.Еве вака: Julieta ми беше убава малечка мелодрама која не прави многу врева и дига многу прашина, во која се опишани некои баналности кои го чинат животот, но притоа кај мене имаше извонреден ефект и направи да не трепнам. Плус, тука е визуелниот впечаток - боите, продукцискиот дизајн и камерата, како и во секој филм на Алмодовар - запрепастувачки. Глумата на двете Хулиети ми беше на висина на задачата. Значи, со други зборови јас не видов ништо во филмот што не чинеше. Да, мелодраматичната и банална приказна, точно, но кога некој филм ќе ти направи да уживаш и покрај тоа што прикажува нешто до тој степен секојдневно и неинтересно, тоа ни малку не значи дека не чини филмот. Мене многу ме потсети, во повеќе елементи на Far from Heaven, а најмногу ми се допадна сцената со еленот во возот. Тој момент ми беше до тој степен магичен што веднаш ме потсети на некои прекрасни божиќни филмови. Не знам, мене филмот ме згреа, ми направи да се чувствувам убаво, и како што реков, јас еве, и од временска дистанца кога размислувам за него не можам да му најдам баш никаква замерка, а не па да му дадам тројка. 3/10 кај мене добиваат глупави филмови од типот на оние со Адам Сендлер, Сет Роџен и Зак Ефрон, и второкласни Халмарк филмчиња во кои не било се така црно за да добијат кец или двојче. Се надевам бев јасен?
Posle ocenata za Julieta me odsledija 3ca na letterboxed.
ODLICEN! Preporaka do site. Ovoj mene mi bese pred Zootopia.
Ne moes da kaes niso posebno. Eva Green nikad ne izgledala pojako, a ima mnogu ulogi u konkurencija.Не беше ништо посебно, мене лично она ми е врв во Penny Dreadful. Ама сепак некако оверејтед ми е филмчево. Ја не ни знаев додуша какви му се оценките и слично дур не го изгледав, баш кога го завршив викам чекај баш да ѕирнам какви му се оценкиве и не знам, мислам дека е оверејтед.
Ali da, tocno, filmot edvaj prosek. Burton spored mene utna, osven eye candy nisto ne mi ponudi ovojpat.
Tipkata opako lici na mlagja Carla od Scrubs.Мене најдобра сцена ми беше онаа на почетокот, кога се ѕиркаа во супермаркетот и кога урлаа на We Found Love од Ријана.
„Сакам да ме гледа како Саша што го гледа Шија во Американски мед“.
Патем, 90% од филмот типката беше у профил. У анфас е малку... така... како тињичка.
Omilena scena mi bese seksot vo kola na prekrasnata svetlina, so portokalovi boi i sun glares.
Intimna magija.