- Член од
- 10 октомври 2011
- Мислења
- 6.160
- Поени од реакции
- 10.111
The Secret Life of Pets - какво филмче е. Уште си имам блажена насмевка од животинчињава. Преубаво филмче, п-р-е-у-б-а-в-о. Зоотопиа г**на да јаде.
Не беше ништо посебно, мене лично она ми е врв во Penny Dreadful. Ама сепак некако оверејтед ми е филмчево. Ја не ни знаев додуша какви му се оценките и слично дур не го изгледав, баш кога го завршив викам чекај баш да ѕирнам какви му се оценкиве и не знам, мислам дека е оверејтед.Ева Грин е брилијантна.
6.9/10 IMDbНе беше ништо посебно, мене лично она ми е врв во Penny Dreadful. Ама сепак некако оверејтед ми е филмчево. Ја не ни знаев додуша какви му се оценките и слично дур не го изгледав, баш кога го завршив викам чекај баш да ѕирнам какви му се оценкиве и не знам, мислам дека е оверејтед.
Зоотопија, меех. Просек ептен некако :| се мислев дали да го глеам the secret life of pets или тој..The Secret Life of Pets - какво филмче е. Уште си имам блажена насмевка од животинчињава. Преубаво филмче, п-р-е-у-б-а-в-о. Зоотопиа г**на да јаде.
Види добар е Зоотопија, ама Миленичињава ме стопија, буквално ко го изгледав еден саат бев со насмевка на лицето, секој лик беше толку сладок.Зоотопија, меех. Просек ептен некако :| се мислев дали да го глеам the secret life of pets или тој..
Колку само не. Мене ми беше еден од послабите годинава. Дури и канадскиот Snowtime! повеќе ми се допадна. Illumination некако ко најслабо од сите студија ми делува. Еве сега и за Sing почнаа со лоши критики. Изгледа некако само Despicable Me успеаја да го стокмат ко што треба и сега ко да се фураат на стара слава.The Secret Life of Pets - какво филмче е. Уште си имам блажена насмевка од животинчињава. Преубаво филмче, п-р-е-у-б-а-в-о. Зоотопиа г**на да јаде.
Нишо бе, шо крајот?А крајот? What happened? Што мислите?
Е да бе, сакала да се почувствува слободна како желчето па влегла во вода. А нели не знаеше да плива? Како наеднаш ѝ текна да се потопи цела во вода?Нишо бе, шо крајот?
Оваа цело време спасуваше животни/инсекти, овој и даде желче, го спаси оваа и желчето и можеби сакаше да си почувствува и она дека е спасена па си влезе во вода да си се олабави малку.
Сепак жена го има режирано филмот.
А дали ќе продолжи со бандата, не ја ебам 2%.
Мене најдобра сцена ми беше онаа на почетокот, кога се ѕиркаа во супермаркетот и кога урлаа на We Found Love од Ријана.
„Сакам да ме гледа како Саша што го гледа Шија во Американски мед“.
Патем, 90% од филмот типката беше у профил. У анфас е малку... така... како тињичка.
Хмм, да бе. Па може сакала и да се самоубие...Е да бе, сакала да се почувствува слободна како желчето па влегла во вода. А нели не знаеше да плива? Како наеднаш ѝ текна да се потопи цела во вода?
Хмм, да бе. Па може сакала и да се самоубие...
Жена бе, може сакала да се самоубие, може сакала да си проба нешто, демек јака сум сеа неам страв...
У секој случај ако сакала да се самоубие, одлично што не го стори тоа.
па ја не би рекол. Се фураат сериозни теми во анимирани филмчиња, пред сè наменети за деца. Не ми беше важно што нема јака поента филмов, не ми беше важно што нема „smart“ хумор, не ми беше важно што материјата е џвакана, џвакана, па преџвакана, ме опушти, ме стопи и од мене има висока оцена.Колку само не. Мене ми беше еден од послабите годинава. Дури и канадскиот Snowtime! повеќе ми се допадна. Illumination некако ко најслабо од сите студија ми делува. Еве сега и за Sing почнаа со лоши критики. Изгледа некако само Despicable Me успеаја да го стокмат ко што треба и сега ко да се фураат на стара слава.
Ама еве, да ги оставиме на страна тие анимирани кои фураат такви сериозни теми, како што ти викаш (веројатно алудираш на феноменалниот The Red Turtle кој несомнено е еден од најдобрите годинава, но во друг ранг со овие, американскиве). Да ги оставиме на страна и тие кои имаат феноменални рецензии и огромни оценки, па заради тоа сите „ги сакаат“. Еве, земаме само две филмчиња кои влегуваат во иста категорија како и The Secret Life of Pets, како што ти викаш (значи филмчиња со не така добри оценки, со не така одлични рецензии и кои се даааалеку од освојување на Оскар, а и двата се исто така од 2016). Ги земам за пример само Snowtime! и Storks - и едниот и другиот се многу подобри од The Secret Life of Pets кој некако делуваше како рециклиран производ на старите филмови на Illumination и со многу „крадени“ идеи и од другите студија, во кој не видов буквално ни една оригинална фора и кој ме остави со „пааа, добро“ израз на лицето по гледањето. Snowtime! и Storks делуваа многу посвежо, пооригинално, повеќе успеаја да ме орасположат, да ме насмеат (а и да ме растажат на моменти), т.е. повеќе допреа до мене, а верувам повеќе би допреле и до било кое дете.па ја не би рекол. Се фураат сериозни теми во анимирани филмчиња, пред сè наменети за деца. Не ми беше важно што нема јака поента филмов, не ми беше важно што нема „smart“ хумор, не ми беше важно што материјата е џвакана, џвакана, па преџвакана, ме опушти, ме стопи и од мене има висока оцена.
Ми е гајле искрено за лошите критики, обично тоа што се фура ко wow и феноменално е крш и сите го лајкаат зашто немаат мадиња да кажат дека не им се свиѓа.
Ако филм ме удави од досада, нека освои и 10 оскари ако сака, од мене ќе добие ниска оцена и крај, а кај Зоо иако бев одморен кога го гледав ми здосади едно време.