Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.774
Поени од реакции
43.978
Нема излезено Blu Ray од Festen. Нема ни некој HDTV Rip. Максимум е DVDRip.
Иначе ми се допаѓа долнава граница, минимум 720p :D
Па ако гледам да гледам филм како човек, а не фаците да не им се препознаваат на ликовите. xD

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Пред околу две години јас на форумов го најавив снимањето на The Lobster, па еве изглеа никој не ме претрка во новата најава. Јоргос Лантимос и Колин Фарел повторно во колаборација во неговиот следен филм Killing of a Sacred Deer.

http://www.indiewire.com/article/colin-farrell-yorgos-lanthimos-killing-of-a-sacred-deer-cannes-20160511

Per Variety, the story takes inspiration from a tragedy written by Euripides and concerns "Steven, a charismatic surgeon and a teenage boy who seeks to integrate him into his broken family. When the boy’s actions become increasingly sinister, Steven’s ideal life starts to fall apart and he is forced to make an unthinkable sacrifice." Compared to the premises of "Dogtooth," "Alps" and "The Lobster," that almost sounds tame.

и повторно кратко делче од приказнава која звучи интересно, очекувам одличен филм.

плус додаток :love::love::love: не припрема само еден, туку два нови филмови.

Lanthimos is also developing historical drama "The Favourite" with both Element and Scarlet Films. Starring Emma Stone, Olivia Colman and Rachel Weisz (the latter two having also appeared in "The Lobster"), it delves into the reign of British monarch Queen Anne.

Dimitar :)

SA-MP lover
Член од
29 јануари 2015
Мислења
160
Поени од реакции
33
Де бе кажете некока јака комедија, да биде 2014,2015 или 2016 година

Член од
28 март 2015
Мислења
5.428
Поени од реакции
11.338
Дали постои можност Warcraft филмот да добие посебна тема. Гледам не преферирате да отварате посебни теми за секој филм посебно, но мислам дека ќе има поголем број на болни фанатици како мене :D кои најдобро би било да се задржат во друга тема, за полесна кординација.

Доколку има согласност и не се најде јунак да отвори можам јас да истапам. :D

W

wicked_1

Гостин
Околу Magnolia.... незнам дали ПТ Андерсон напиша вонвременска скрипта 99та, или пак генијалната актерската екипа од Круз, Џулиан Мур, Сејмур Хофман, Филип Хол и др. го носи филмот до перфекции. (n)

Последно уредено:
Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Го гледав вчера Glorious 39, убава актерска екипа потрошена залудно

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.742
Поени од реакции
27.741
Околу Magnolia.... незнам дали ПТ Андерсон напиша вонвременска скрипта 99та, или пак генијалната актерската екипа од Круз, Џулиан Мур, Сејмур Хофман, Филип Хол и др. го носи филмот до перфекции. (n)

И двете :)
Леле си ја погодил сцената, кој врв е Џулиен, СТРАШНО.
Коа бев троа помал и понеразбран никад не се палев на глума.
Ама оваа ми ги отвори очите, особено со оваа сцена.
http://forum.kajgana.com/threads/Најдобрo-изиграни-улоги-ever.7252/page-11#post-1158239

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
Assassin's Creed трејлерот им е глупости со музиката. Како да е Teenage Mutant Ninja Turtles 2.

Kajgana Shop

На врв Bottom