G
grande-juve
Гостин
за серијата зборам, филмот не е тоа нивотвин пеакс сеа серијата ја симнав кај и да дае деновиве ќе ја почнувам ти претпоставувам за филмот збориш 92 ајде има време
Последно уредено од модератор:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
за серијата зборам, филмот не е тоа нивотвин пеакс сеа серијата ја симнав кај и да дае деновиве ќе ја почнувам ти претпоставувам за филмот збориш 92 ајде има време
Брат, се чита кога режисерот не може да изведе еден филм и да го исполни содржински како што треба, Лобстер е таков, се држи на симболизам со кој ги покажува екстремите на едн одехуманизирано општество. Читливо е тоа што режисерот редел рандом сцени една по една која од која почудна и побизарна, и очекува гледачот сам да им наоѓа смисла т.е со тоа што ќе си прави компаративен осврт со реалниот свет.Не знам зошто го сметате Лобстер дека со сила пробуе да биде уметнички и слично.. едноставно си е драма/комедија/романса прикажана на поинаков, оргинален начин... Во кино кога го гледав цела сала едно 5-6 пати се смеевме на глас, и никој околу мене не мрдна, шо обично не е случај во полна сала. Ја си уживав у порцијата Јастог, засеа у топ 10 од 2015.
ова со читливоста не ми е читливо шо сакаш да кажеш
[DOUBLEPOST=1453582125][/DOUBLEPOST]
Не не, срања се и овие. Не се прај многу интелигентен.Lost Highway не ми се свиѓаше, али Mulholand, Blue Velvet, Twin Peaks ми се прејаки срања, the real shit![]()

смешниов форумски полицаец го толкува како "љубовта победува се",
како сега јас упаднав во разговор за јастогот?Кај мене обратно Лост хајвеј ми е најдобар од него мулхоланд е само срање( со дете које седи на нокшир) иако тоа дете би требало да гледа филмови со џеки чен(Знае џумерко за кого зборам) Блуе велвет ми е океја твин пеакс сеа серијата ја симнав кај и да дае деновиве ќе ја почнувам ти претпоставувам за филмот збориш 92 ајде има време
Wicked и оној Зед ми се врвот да фатиш еден стап [emoji14]os:
Многу летат ....ама боинг

Ако гледаме така, многу филмови може да бидат подобри од овогодинешниве за кои очи си вадиме, ама годинава се бира Оскар за најдобар филм од 2015, а не of all times.Сега го видов на ТВ и ми текна да ви го предложам Changeling со Jolie.
Драма напишана по вистински настан и мислам номинирана за Оскар, може да ги стави во топ сите oвогодишни за коишто очи си вадите![]()

Не ми беше тоа поентатаАко гледаме така, многу филмови може да бидат подобри од овогодинешниве за кои очи си вадиме, ама годинава се бира Оскар за најдобар филм од 2015, а не of all times.![]()

ондак пиши така, не филозофирај ебаго.Не ми беше тоа поентата
Сакав да доловам дека филмот е добар.
Feeling like Cpt. Obvious![]()

Тоа не потенцирав, глеан ми е пред едно 6-7 години(другите што ги спомнав се тазе), кај и да е ќе го репризирам коа ќе дое пак време за Линч, со другите 2-3 неглеани шо му ги планирам...Мене баш Lost Highway ме измрда од место. Го гледав некаде пред година и кусур уште ми стои во глава. Ме вознемири баш на позитивен начин. Најака портретација на зло некогаш
Lost Highway пред Blue Velvet.
1. Епа различно сме прочитале(шо е нормално)1. Брат, се чита кога режисерот не може да изведе еден филм и да го исполни содржински како што треба...
2. Нешто како у Under the Skin, структурно исти се овие два филма, изведбата е одлична ама се содржински слаби, а кога мислам ан содржински слаби мислам на тоа што фалеше поцврста подефинирана сторија, развој на карактери, и барем по некоја информација за "системот".
3.Поентата на филмот секој различно на крај ќе ја толкува, смешниов форумски полицаец го толкува како "љубовта победува се", некој ќе смета дека е општествена критика, итн итн.. Мислам дека првиот дел како интро ловеше една поента, вториот дел на крај дури проба да биде Бразил...

Како да ми фалеше нешто во реализацијата и среденоста на настаните. Да, замрсена тематика обработува, во ред сето тоа, ама ко намерно да дозамрсил режисерот и да пробал да форсира хаос за да подигни некако на тежина на филмот, некој таков впечаток добив. Во секој случај ок филм, ама искрено очекував повеќе.Како и да е, џабе ќе ја тегнеме не тежи до толку филмов, далеку е од Бразил.Тоа не потенцирав, глеан ми е пред едно 6-7 години(другите што ги спомнав се тазе), кај и да е ќе го репризирам коа ќе дое пак време за Линч, со другите 2-3 неглеани шо му ги планирам...
1. Епа различно сме прочитале(шо е нормално)
2. Добро, али тоа се аргументи дека филмот не е совршен. Ко пример за Драмонд у нба, нема шут, не е совршен, али пак е еден од најбољите центри. Исто и за Under the Skin, кои и да му се маните мене ми надопуни со прејаката атмосфера, кинематографија, саундтрак итн... не се перфектни али уживав, затоа добија 8ци, а не 10ки.
3. И двете работи се поентата. Хотелот и шумата беа двете страни на поентата за општествената критика, а при крајот, љубовта победи се
Коа го спомна и Бразил, топ 20 ми е воопшто, го иам и преведено од дамна... "We are all in it together" - T(B)uttle
Да да да да.. За Сполјатовци, и Биг Шортовци е ШошанкСега го видов на ТВ и ми текна да ви го предложам Changeling со Jolie.
Драма напишана по вистински настан и мислам номинирана за Оскар, може да ги стави во топ сите oвогодишни за коишто очи си вадите![]()