Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
такоџе, ми се допадна филмот, приказната ја знам т.е. ја имам гледано во друг филм, но овде беше одлично обработена, патем глумата на Бејл беше одлична (y)
Сега ќе ги гледам Secrets of the 10 plagues од Nat Geo :)[DOUBLEPOST=1425918112][/DOUBLEPOST]Contact, Interstellar за сиромашни ;)

Последно уредено:

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.681
Поени од реакции
34.165
Exodus.Gods.and.Kings.2014.1080p.BluRay.X264-AMIABLE

vredi li da se ceka na blu?
ima li dobri efekti?
koj go gledase na kino?

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.403
Поени од реакции
25.267
Секако. Или си фан на Финчер, или не залудно го имаш ова корисничко име ;)
Може ова ќе ти звучи како шок, ама...
  1. The names "John Doe" for males, "Jane Doe" or "Jane Roe" for females, or "Jonnie Doe" and "Janie Doe" for children, or just "Doe" non-gender-specifically are used as placeholder names for a party whose true identity is unknown or must be withheld in a legal action, case, or discussion.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.403
Поени од реакции
25.267
Немав инфо за ова, едноставно ми се виде интересна коинциденција помеѓу овие два филма. We learn new things every day ;)
Ама еве @grande-juve ме поправи значи и ти си бил во право :) Само не ми е јасно зошто се викаше Џон До во филмот? Не сум го гледал одамна и не можам да се сетам.

Daniel.

Juventino per sempre
Член од
18 август 2009
Мислења
620
Поени од реакции
356
Ама еве @grande-juve ме поправи значи и ти си бил во право :) Само не ми е јасно зошто се викаше Џон До во филмот? Не сум го гледал одамна и не можам да се сетам.
Нели и тој беше некој вид на одмазник, убиваше луѓе кои имаа направено некој грев и буквално го впишуваше гревот кој го имаа направено. Најверојатно од таа причина Финчер му го има дадено баш тоа име. Нема ништо случајно кај него.. :D

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.742
Поени од реакции
27.741
1080p од Yify или 720p од било кој друг квалитетен издавач?
Хмм и јас сум за YIFY. Ако им е енкодиран филмот во последниве година дена, YIFY. Ако го гледаш на монитор до 24 инчи, YIFY.
Е сеа, ако гледаш на телевизор, можно е да е боље варијанта 720p оние од по 4 гига што се. Особено ако е акција филмот, при брзите движења ќе забележиш дека YIFY потклекнува.
А и звукот на YIFY е тиња ако слушаш со сараунд/квалитетни звучници и слично.
Најдобро е да си провериш сам.

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
The Equalizer-Ау браво одличен филм одамна неам видено волку добра акција последен пат мислам дека такен беше(има опција у моментов да не ми текнува на некој филм кој ме бутнал) углавном мислам 8-10

Big Hero 6-iron man meets avengers meets transcendence meets masked magician val valentino meets every god damn stupid aimated movie моментот со It's Just an Expression го имам видено у друг анимиран филм ама не ми текнува кој на крај крајева колку и да нема изградено некоја приказна и колку и да беше предвидлив(иако овде не се работи ти да се бориш со филмот ипак ова се лесни проголтани филмчиња со надоаѓање од бројката 8 ) да констатираме лесна 8ка

Kajgana Shop

На врв Bottom