Dobar triler e, prikaznata zadrzuva da go izgledas duri i so cel toj blood and gore, jak mindfuck so shock value, ooooodlicna fotografija, atmosfera, setting... filmot e dobar, hejtot go dobiva zaradi nemanjeto cenzura and well granica.
брат шознам, мене самиот сет ми беше некако аматерски скоцкан, плус глумењето у некои сцени беше доста патетично
(со акцент на тие кај шо главниот глумец некој опнува, повеќе личи како да игра чочек него да еб*), дури испод просек посебно од шефот со брадата и овие околу него
(обезбеџењето кршење глави и вратови). Незнам шо жанр ќе излезе ако е трилер+gore а не вклучува хорор, и неможам да ти дадам некоја споредба со друг сличен на овој. Сетот на Антихрист спрема овој мејби? кмон нау
Визуелно/графички филмот е јако изведен, ефектите делуваа скроз реално, но не ми беше на прв пик тематиката т.е материјата на филмот, продукциски лупови ми имаше, сет и глума , плус додај го муабетот за препознавање на некоја артистичка тежина, доста лошо. =/
Идејата на филмот е образложена преку сценариото и секој гледач ќе ја сфати, барем за тоа се потрудила екипа и на тоа стаиле акцент, од почеток до крај се објаснуваат.
Може прв пат гледаш некој од оваа страна да го хејта филмов а не содржински, а и гледав по рецензии никој праи осврт на тоа.
am i missing something? [DOUBLEPOST=1420396817][/DOUBLEPOST]
Panic room e najpotcenet film na Fincher. A za najprecenet Social network/Benjamim Button.
мислев за тука на форумот повеќе околу TGWTDT ама нема везе.
Благо се преценети Social и Benjamin Button на Финчер да, но не сценариски а уште помалку продукциски, најмногу поради тоа што обработуваат тематика неспецифична за режисерот и немаат трилер елемент како неговите други филмови, затоа и заостануваат малце.
Пример за преценет филм од култен режисер ми е Full Metal Jacket од Кјубрик, поради губењето на режисерот и неговиот белег у вториот дел од филмот, како втор сет.