Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.659
Поени од реакции
34.089
Dobar triler e, prikaznata zadrzuva da go izgledas duri i so cel toj blood and gore, jak mindfuck so shock value, ooooodlicna fotografija, atmosfera, setting... filmot e dobar, hejtot go dobiva zaradi nemanjeto cenzura and well granica.

H

HoT IcE

Гостин
Што знам, мене ми е тешко срање, згрозен бев цела недела откако го изгледав. Никаков мајндфак, ниту приказна не ми остана у глава освен оние гадните работи, спроед мене тие табу и гадни работи задржуваат внимание, не приказната. Ама како и да е, ќе остане срање и филм кој би требало да се тотално да се избрише од постоење :D

W

wicked_1

Гостин
Dobar triler e, prikaznata zadrzuva da go izgledas duri i so cel toj blood and gore, jak mindfuck so shock value, ooooodlicna fotografija, atmosfera, setting... filmot e dobar, hejtot go dobiva zaradi nemanjeto cenzura and well granica.
брат шознам, мене самиот сет ми беше некако аматерски скоцкан, плус глумењето у некои сцени беше доста патетично(со акцент на тие кај шо главниот глумец некој опнува, повеќе личи како да игра чочек него да еб*), дури испод просек посебно од шефот со брадата и овие околу него(обезбеџењето кршење глави и вратови). Незнам шо жанр ќе излезе ако е трилер+gore а не вклучува хорор, и неможам да ти дадам некоја споредба со друг сличен на овој. Сетот на Антихрист спрема овој мејби? кмон нау
Визуелно/графички филмот е јако изведен, ефектите делуваа скроз реално, но не ми беше на прв пик тематиката т.е материјата на филмот, продукциски лупови ми имаше, сет и глума , плус додај го муабетот за препознавање на некоја артистичка тежина, доста лошо. =/
Идејата на филмот е образложена преку сценариото и секој гледач ќе ја сфати, барем за тоа се потрудила екипа и на тоа стаиле акцент, од почеток до крај се објаснуваат.
Може прв пат гледаш некој од оваа страна да го хејта филмов а не содржински, а и гледав по рецензии никој праи осврт на тоа. am i missing something? [DOUBLEPOST=1420396817][/DOUBLEPOST]
Panic room e najpotcenet film na Fincher. A za najprecenet Social network/Benjamim Button.
мислев за тука на форумот повеќе околу TGWTDT ама нема везе.
Благо се преценети Social и Benjamin Button на Финчер да, но не сценариски а уште помалку продукциски, најмногу поради тоа што обработуваат тематика неспецифична за режисерот и немаат трилер елемент како неговите други филмови, затоа и заостануваат малце.
Пример за преценет филм од култен режисер ми е Full Metal Jacket од Кјубрик, поради губењето на режисерот и неговиот белег у вториот дел од филмот, како втор сет.

Последно уредено:
Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
После толку пишување на форумот и јас го симнав I Origins. Туку заглавив со повторување на серии па ми се насобраа филмови што не сум ги гледал некој предлог на кој да се даде приоритет :) Untitled.jpg

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.400
Поени од реакции
25.253
Прв ќе го гледаш Life is beautiful, после кога ќе престанеш со плачење ќе го пуштиш уште еднаш, па после ќе моташ неколку сцени на јутуб, па ќе бидеш толку фасциниран што ќе почниш да даунлоадираш филмови со Роберто Бењини. Ќе го најдеш Пинокио или Тигарот и снегот и нив ќе ги гледаш и така во круг...

Или ќе речеш дека филмот не е ништо посебно што е most likely case scenario.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.362
Прв пат гледам муабет за Life is Beautiful за момент помислив да не не е ептен популарен на форумов филмов.

Пред фајкла овој ми беше омилен филм..дефинитивно за мене лично еден од најдобрите филмови воопшто.

:cuc:

Ма да да не ти направиме огормен хајп па....да не гледаме Форест Гамп дел 2....ЛИКОВИТЕ ВО ФИЛМОТ СЕ ФИКТИВНИ !!! (освен оние што не се :icon_mrgr: )

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Јас мислам се имам изјаснето дека Life is Beatiful е најдобар филм за мене ever made.
@wot уште не го гледаше бе?

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.723
Поени од реакции
12.732
Абе тоа што се masterpiece се, ама стварно не знам како ги ставате пред The Godfather и Citizen Kane.

Kajgana Shop

На врв Bottom