Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Мокингџеј многу лошо многуууууууууууу!

Едино сцената кај шо треба првата порака за Капитол да ја сними онака ме дирна малце ама другото бљувотина

Expecto Patronum

Citizen Erased
Член од
13 јули 2011
Мислења
1.331
Поени од реакции
3.281
Конечно ги изгледав The Hunger Games. Mи се допаднаа, многу добро склопени филмчиња.
Првиот ми е подобар од Catching Fire, не знам дали ради то шо ја имам прочитано првата книга или ради то шо првиот го гледав на телевизор, а вториот на лаптоп, ама ете во првиот повеќе уживав за разлика од мнозинството на луѓе. Му давам предност пошто во CF некако се ми беше веќе видено... повторно Игри, повторно представување на кандидатите, тренинзи, емисии, интервјуа, бркање во арената бла бла... Единствено Арената беше многу подобра во CF него ли во првиот дел.

Е сеа сношти на кино го гледав Мокингџеј. Се шо кажа ИоСоно е точно, многу фак лоџик ситуации. Имаше моменти кога ми доаѓаше нагон за кружење околу стол ама се воздржужав пошто ќе ме избркаа од салата...:icon_lol: сепак не би му дал 1/10 како Ио, ме држеше зантересиран колку толку пошто ме интересираше како ќе се развие приказната... Филмов ме подсеќа на Harry Potter and the Deathly Hallows part 1 којшто служеше како загревање за финалето. Не знам шо е со овај тренд на делење на последните филмови на 2 дела, ваљда се лакомат за пари, се надевам дека ќе се извадат со финалето... барем така велат читателите, вториот дел од книгата бил многу појак од првиот.

Последно уредено:

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Мамицата ако го заебат како Деспикабл ми. Инаку и од Крудс спремаа продолжение.
Продолжението на Дисспиакбл беше топ

Базиран на книга* е
Да, бе стварно...заборавив :D

Али ипак приквелов е оригинал..или има Петар Пан origin приказна како на трејлеров пред филмов ??

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.634
Поени од реакции
31.849
Дајте бе филмоманиве мала помош околу поврзување оти нешто заебав :D

Зедов прво HDMI кабел, арно ама лап топов постар немаше влез соодветен и го заменив со VGA пошто таков е влезо шо да му прам. Е сега го поврзав со телевизоров, сето ок, ко ме надупи џаоло да чепкам во settings од лап топов, тие од Intel Display шо се. И имаше на една стрелка која водеше до output да бираш, monitor, notebook ова она. И кизнај шо одбрав од нив нешто, па ми се појави на телевизоров црна слика и пишува во aголот горе Unsuportted(онака црно стои), а на лап топов се појавува само позадината и немам опција со стрелкава да се движам или бирам нешто. Пред то си работеше нормално со самото поврзување. Дали одбрав notebook + monitor ич не ми текнува.

Дали постои опција некако да го ресетирам сето и да си биди ко шо беше, пошто не можам да го средам никако :)

лап топот е Асус.

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
Џенифер Анистон ,Џејсон Бејтман, Џуди Денч и Дастин Хофман , одлично шоу ,се изнасмеав

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.634
Поени од реакции
31.849
Средив некако фушарски, како шо ми оди и животов досега :D

Само не е то то, се појавуваат мали линивчиња, со VGA жими к.....хихи.

Ама не можев да одам и да им речам од дома, еј го купив ова, не го бива. Зато на вечер такво такво ќе гледам некоја серија.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.677
Поени од реакции
34.161
Jas sum na vga momentalno, kristal si e. Nekoj drug problem ke da imas. :)

Ne go gledajte The Hunderd-Foot Journey, tapa iskoci, a mislev ke me nastrvi. Sreka jaden bev. :D

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.634
Поени од реакции
31.849
Jas sum na vga momentalno, kristal si e. Nekoj drug problem ke da imas. :)

Ne go gledajte The Hunderd-Foot Journey, tapa iskoci, a mislev ke me nastrvi. Sreka jaden bev. :D
Oти тогаш онака ко линивчиња што трепкаат, т.е трепкање се појавува да му е..м мајката во газот :D

Јас реков дека не е тој HDMI кабелот, зато така, демек пренос, демек сигнал демек глупости.

p.s Јави се @Psyside и реши ми ја дилемава :D

Последно уредено:

Expecto Patronum

Citizen Erased
Член од
13 јули 2011
Мислења
1.331
Поени од реакции
3.281
Од една рецензија за Интерстелар на летербокс:

"If you're one of the three people in the universe that hasn't seen this film, there'll be spoilers here..."

секаде го дупчат њот :icon_lol:

Последно уредено:
Член од
22 јуни 2010
Мислења
3.688
Поени од реакции
5.444
Има нешто приближно добро на Before Sunrise, Sunset, Midnight?

Kajgana Shop

На врв Bottom